Follow me:

Boekreview: Lang Leve de Liefde

Title: Lang Leve de Liefde
Author: Jill Mansell
Publisher: Luitingh-Sijthoff
Release date: April 2016
Genre: Feelgood Roman
Rating: ★★★★✩ 4.0

Sinds ik Ik zie je op het strand had gelezen, was ik enorm enthousiast geworden over schrijfster Jill Mansell. Ik ben nu dan ook een inhaalslag aan het maken, door elke maand een boek van haar te lezen. Dit keer was Lang Leve de Liefde aan de beurt.

Verhaal

Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde.

Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Ik moet heel eerlijk bekennen dat de achterflap tekst me niet direct enthousiast maakte. Toch wilde ik dit boek wel lezen. Tot nu toe heeft nog geen enkel boek van Jill me teleurgesteld, dus het kon dan ook haast niet anders dat ik Lang Leve de Liefde ook met veel plezier zou gaan lezen.

Personages

We volgen de vijfentwintigjarige Lily Harper die al op jonge leeftijd haar moeder is verloren aan kanker. Haar moeder schreef voor elke verjaardag een brief voor Lily die ze dan ’s ochtends mocht lezen als ze wakker werd. Nu ze vijfentwintig wordt, is de allerlaatste brief aan de beurt. Ondanks dat Lily’s moeder is overleden, is ze alles behalve zielig.

Lily is het hoofdpersonage, maar we leren ook een flink aantal andere personages kennen. Nadat Lily haar moeder overleed, is ze opgevangen door Coral, de beste vriendin van haar moeder. Ook volgen we Lily haar beste vriendin Patsy, jeugdvriend Dan, acteur Eddie en de jeugdliefde van Lily haar moeder Declan.

Schrijfstijl

Wat ik denk ik het fijnste vind aan Jill Mansell, is dat haar boeken lekker vlot geschreven zijn. Daardoor zijn ze makkelijk te lezen. Doordat het luchtig is geschreven, vlieg je er ook echt doorheen. Net zoals in andere boeken van Jill, lezen we niet alleen vanuit het perspectief van het hoofdpersonage. Naast Lily, lees je dus ook regelmatig fragmenten vanuit het oogpunt van bijvoorbeeld Patsy of Dan, haar jeugdvriend. Deze manier van lezen zorgt er voor mij altijd voor alsof je leest over één grote gezellige familie.

Toch heb ik ook wel een kritisch puntje te noemen.

Toevalligheden

Toch heb ik ook wel een kritisch puntje te noemen. Er zijn in dit boek heel veel toevalligheden die elkaar opvolgen. Nu is het een feelgood roman en komt dit natuurlijk ook niet geheel onverwachts. Toch stoorde ik me er voor het eerst af en toe aan bij Jill Mansell. Ik had regelmatig dat ik dacht: “Ja hoooooor”. De verrassende plotwendingen ontbreken in dit boek. Ondanks dat heb ik niet minder genoten van dit boek overigens. Laat dat je er dus zeker niet van weerhouden om Lang Leven de Liefde te gaan lezen.

Conclusie

Lang Leve de Liefde is dus wellicht wat onrealistisch maar dat maakt het plezier van het lezen niet minder. Alle verhaallijnen zijn weer dermate knap verweven waardoor het dorp Stanton Langley helemaal tot leven komt. Jill Mansell presteert het weer om een romantisch verhaal neer te zetten vol humor. Het is een vermakelijk verhaal die vlot weg leest. Ik ben haar boeken nog steeds niet zat. Op naar de volgende op m’n Jill Mansell lijst!

Alle verhaallijnen zijn weer dermate knap verweven waardoor het dorp Stanton Langley helemaal tot leven komt.

jill mansell

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk