Follow me:

Boekreview: Ik zie je op het strand

Title: Ik zie je op het strand
Author: Jill Mansell
Publisher: Luitingh Sijthoff
Release date: Mei 2017
Genre: Feelgood roman
Rating: ★★★★★ 5.0

Nadat ik erg genoten had van Vind ik leuk?! van Holly Bourne, besloot ik nog even in het feelgood genre te blijven. Ik kocht Ik zie je op het strand van Jill Mansell en daar was ik net zo enthousiast over!

Verhaal

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Personages

Clem is een nuchtere vrouw die niet perse op zoek is naar liefde. Ik zou Clem best wel als vriendin willen. Ze is lekker down to earth wat je helpt dingen te relativeren. Ze bevind zich in een lastige situatie waarin ze haar eigen gevoelens moet onderdrukken voor haar stiefzus. Dit vond ik zeer bewonderenswaardig.

Naast Clem, volgen we in dit boek meerdere personages. Dit schijnt Jill Mansell vaak in haar boeken te doen. Ik vond dit ook echt een hele leuke toevoeging. Op het begin heb je af en toe misschien wat moeite om iedereen uit elkaar te houden. Het grappige is, dat al die personages uiteindelijk ook weer in verband met elkaar komen te staan. Clem is daar een beetje het middelpunt in. Een beetje zoals bij de film Love Actually!

Schrijfstijl

Wat fijn is aan een zomers boek die je op je strandbedje leest, is dat het lekker luchtig moet zijn. Zodra je aan dit boek begint, kun je direct niet meer stoppen. Het is heel herkenbaar geschreven. Ik vond het een combinatie van humor, feelgood en toch ook wat diepgaandere elementen. Ik had nog nooit een Jill boek gelezen wat toch vreemd is aangezien ze altijd razend populair zijn.

Conclusie

Ik zie je op het strand is een heerlijke en goed uitgewerkte feelgood roman. Een centraal onderwerp in dit boek is de zoektocht naar ware liefde. Jill heeft dit fantastisch verweven in dit boek zonder het er te dik bovenop te leggen. Helaas moet ik gewoon werken en heb ik dit boek niet op een strandbedje gelezen aan de kust. Toch vind ik dit ook een perfect boek voor een aantal zwoele zomeravonden in je tuin. Of in mijn geval, maar één aangezien ik hem zo snel heb uitgelezen!

Bestel Ik zie je op het strand nu op Bol.com voor maar €10,-!

dimly

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk