Follow me:

5x populaire boeken (series) die ik (nog) niet heb gelezen

Ken je dat? Boeken waar iedereen zowel online als offline over praat maar die jij nog niet hebt gelezen? Ik heb wel zo’n lijstje en die wil ik vandaag graag met jullie delen. Lees zeker even door tot het einde. Want spoiler: bij de laatste serie die ik noem die ik nog niet heb gelezen, zakt je mond echt open.

Fangirl – Rainbow Rowell

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films. Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

Tja, als je me nu vraagt waarom ik Fangirl nog niet heb gelezen dan kan ik daar eigenlijk niet echt een antwoord opgeven. Altijd als ik in de boekhandel sta denk ik weer: ik zou Fangirl van Rainbow Rowell nu kunnen kopen. En toch doe ik het telkens niet. Ik denk dat ik echt in de mood moet zijn voor dit verhaal. Iedereen is er zo enthousiast over, dus ik wil niet dat hij gaat tegenvallen. Daarom wacht ik het juiste moment af. Maar in 2019 moet dit goede moment er toch echt wel gaan aankomen hoor!

The Lunar Chronicles – Marissa Meyer

Voor de ‘The Lunar Chronicles’ heeft schrijfster Marissa Meyer een complete futuristische wereld bedacht die zich deels afspeelt op aarde en deels op de maan. En om het allemaal een nog groter sci-fi randje te geven: mensen leven samen met androïden en cyborgs alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De serie bestaat uit zes delen waarbij alle verhalen losjes gebaseerd zijn op sprookjes.

Het lot van de aarde ligt in de handen van 1 meisje! Cinder is een getalenteerde mechanicus en een ‘cyborg’ met een mysterieus verleden. Haar stiefmoeder heeft een bloedhekel aan haar en het feit dat haar stiefzus ziek is, is volgens haar volledig Cinders schuld. Wanneer ze prins Kai ontmoet wordt alles ineens heel ingewikkeld voor Cinder. Ze is vastberaden de geheimen van haar verleden te ontrafelen om zo de toekomst van de gehele wereld te beschermen.

The Lunar Chronicles is zo’n serie die velen van jullie allang hebben gelezen. Helaas hoor ik niet bij deze groep. Hoewel, ik heb wel deel 1 Cinder gelezen en heb deel 2 en 3 wel al in huis. Waar wacht je nog op? hoor ik je denken. Dat is een goede vraag. Ik denk dat de dikte me best wel afschrikt. Het zijn immers flinke boeken. Daardoor zeg ik elke keer weer tegen mezelf dat ik ze ga lezen in een vakantie. Wie weet, misschien pak ik deel 2 wel op in de Kerstvakantie!

The Hunger Games – Suzanne Collins

Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgekozen…

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Ik zal maar direct eerlijk met jullie zijn. Ik vind De Hongerspelen gewoon niet zo leuk. Ik weet nog dat deel 3 in de bioscoop kwam en we naar de marathon gingen. De mensen met wie ik ging waren namelijk groot fan. En ik? Ik had nog nooit een film van De Hongerspelen gezien. Een marathon was dus wel handig. Om een lang verhaal kort te maken, ik viel binnen no time in slaap in de bioscoop. En dat was al bij de eerste film! Die avond was voor mij vooral een race met mezelf om m’n ogen open te kunnen houden. Nee, mijn eerste ervaring met De Hongerspelen was niet al te best. Daardoor heb ik de boeken nooit een kans willen geven. Ik acht de kans ook niet zo groot dat ik dit alsnog ga doen. Sorry Katniss Everdeen fans!

Vuur en As – Sabaa Tahir 

Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is…

Dit is zo’n serie die wel op mijn to be read lijstje staat, maar waar ik simpelweg niet aan durf te beginnen. Waarom? Omdat het heel erg buiten mijn comfortzone ligt om zo’n serie te lezen. Fantasy en het oude Rome zijn niet echt de twee dingen waarin ik me normaal gesproken zou interesseren. Toch raak ik toch getriggerd als zo’n serie dan heel erg populair is en ik er heel veel mensen over hoor praten. Volgend jaar toch maar eens beginnen in deel 1!

Harry Potter – J.K. Rowling

populaire boekenHarry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Ik weet het, het is echt heel ernstig. Maar nee, ik heb Harry Potter nog nooit gelezen. Als kind heb ik wel een aantal films in de bioscoop gezien. En toen het helemaal een hype was, vond ik het volgens mij ook echt wel leuk. Maar nu? Nee het trekt me echt niet. Ik ben sowieso niet echt een liefhebber van fantasy, dus dat speelt uiteraard ook wel mee. Maar.. het goede nieuws is dat ik mijn eerste doel voor 2019 heb gesteld. Ik wil volgend jaar namelijk minimaal het eerste deel van Harry Potter lezen. Misschien vind ik het wel helemaal geweldig. Op dit moment weet ik het ook gewoon echt niet meer. Ik hoop dat mijn goede voornemen de pijn in jullie HP hartjes iets verzacht. Ik ga het echt proberen volgend jaar. Beloofd!

Dit waren een aantal populaire boeken en series die ik nog niet heb gelezen. Er zijn er uiteraard nog veel meer, want er zijn zoveel boeken op de wereld en er komen er steeds meer bij. Maar dat is een goed teken. Want boeken kun je nooit genoeg hebben. Toch? 🙂 Welke populaire boeken staan nog op jouw ongelezen lijstje? Laat het me weten in de reacties. Ik ben benieuwd!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk