Follow me:

5x leuke adventkalenders

Je kent ze vast wel: adventkalenders. De kalender met een chocolaatje voor elke dag in december. Kon jij vroeger ook niet wachten tot je weer een deurtje mocht openmaken? Tegenwoordig is de chocolade adventkalender maar een schijntje onder de advent. Supermarkten, fastfoodketens en beauty merken doen er allemaal aan mee. 24 dagen lang een vakje open maken of een cadeautje uitpakken. Wie wil dat nou niet? Daarom deel ik vijf leuke en originele adventkalenders met je!

Oorsprong

Adventkalenders zijn tegenwoordig niet meer weg te denken aan het einde van het jaar. Maar wist je dat advent zijn oorsprong vindt in het christendom? Het is de benaming voor de aanloopperiode naar de kerst. In deze periode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest: het feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Maar inmiddels is advent niet alleen bij christenen meer een ding. Nee, tegenwoordig spelen heel veel merken en winkels in op de advent!

1. Rituals of Advent kalender

Ik vraag me af of er iemand is die Rituals nog niet kent. Het is een cosmetica merk dat luxe verzorgingsproducten verkoopt. Je hebt er vast wel eens een product van voor je verjaardag gehad. Of wellicht ben je wel helemaal verslaafd aan Rituals en verwen je jezelf regelmatig met een lekker doucheschuimpje. Voor de echte fans heeft Rituals een adventkalender op de markt gebracht. Voor €89,- kun jij een heuse kerstboom met allerlei verrassingen in huis halen. De boom bevat luxe producten die je van Rituals gewend bent, maar bevat ook vier speciale Advent kaarsen. Advent begint vier zondagen voor kerst en om het begin van deze periode te vieren, wordt een kaars aangestoken. Vervolgens wordt elke zondag een nieuwe kaars aangestoken tot aan kerst. Mocht je deze kalender wat te duur vinden. Er is ook een goedkopere variant verkrijgbaar.

Je kunt de Rituals of Advent kalender hier bestellen.

2. Juniqe: A poster a day..

Kan je interieur wel een oppeppertje gebruiken? Dit kan tegenwoordig al makkelijk met een poster hier en daar aan de muur. Je besteld ze gemakkelijk online in webshops als Juniqe. En kan je helemaal niet genoeg krijgen van alle mooie prints? Dan is de A poster a day adventkalender perfect voor jou. 24 dagen lang, elke dag een nieuwe poster aan de muur. Dit klinkt toch geweldig? Voor €59,99 kun jij eigenaar worden van deze adventkalender. Plezier voor onbepaalde tijd!

Je besteld de A poster a day adventkalender hier.

3. Happy Socks: Adventkalender giftbox

Het tast je portemonnee even flink aan, maar dan heb je ook wat. 24 paar happy socks waar je de winter wel mee doorkomt. En, zoals je van Happy Socks gewend bent, bevat elk paar een originele print. Weet je in ieder geval zeker dat je voeten er stylish bijlopen deze winter. De adventkalender giftbox van Happy Socks kost €200,- en is verkrijgbaar voor mannen én vrouwen.

Je besteld de adventkalender giftbox van Happy Socks hier.

 

4. Playmobil: adventkalender Kerstatelier met elfen

Nee ook de kinderen worden zeker niet overgeslagen dit jaar. Playmobil komt dit jaar ook met een eigen adventkalender. Leuk voor op het Sinterklaasverlanglijstje van je kind wellicht? Ze hebben er vervolgens 24 dagen lang plezier van want ze mogen elke dag een vakje open maken om een nieuwe verrassing te ontdekken. In mijn zoektocht naar de leukste adventkalenders vond ik deze toch wel één van de leukste. Als kind had ik een Playmobil adventkalender helemaal te gek gevonden. Voor €16,50 heb je hem al in huis. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten. Er zijn overigens meer thema’s te verkrijgen. Zo is er ook eentje speciaal voor meisjes verkrijgbaar. Google even op Playmobil adventkalender en je vindt ze vanzelf!

De Playmobil adventkalender Kerstatelier met elfen kun je hier bestellen.

5. English teashop: adventkalender

Hmm een lekker warm kopje thee. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik merk alleen dat ik soms een beetje inspiratieloos wordt van de smaakjes die ik in huis heb. Daarom ben ik altijd in voor nieuwe merken en nieuwe smaken. In mijn zoektocht naar leuke adventkalenders stuitte ik op die van de English teashop. Al deze 25 theesmaakjes zijn geïnspireerd op kerst. Zo zul je smaakjes tegenkomen met namen als White Winter, Christmas Night of Gingerbread Man. Hoe leuk?! Ik ben onwijs benieuwd hoe deze theetjes zullen proeven. Je haalt deze kalender voor €24,90 in huis. Valt me nog reuze mee!

Ik kon niet veel webshops vinden waar je deze kalender kunt bestellen. Maar bij Historia moet het zeker goedkomen. Je vindt hem hier.

En nog veel meer..

Natuurlijk zijn er nog veel meer adventkalenders op de markt. Zo heeft bijna elk beautymerk wel een advent uitgebracht. Met dit artikel wilde ik wat originele opties aan je voorleggen. Ik hoop dat ik je er mee heb kunnen inspireren. Mijn favoriet is de English Teashop adventkalender en ga er nog eens een dagje over nadenken of ik hem ga bestellen of dat ik bij mijn oude vertrouwde chocolaatjes blijf. Wat is jouw favoriet? En ga je een adventkalender aanschaffen dit jaar? Laat het me weten in de reacties. Ik ben benieuwd. 🙂

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk