Follow me:

End of the year booktag

We zijn alweer halverwege november. Ik denk dat het wel een understatement is om te zeggen dat dit bizarre jaar onwijs snel is gegaan. Het is ook een jaar waarin ik heel veel heb gelezen en flink heb kunnen bouwen aan mijn blog en Instagram. Maar hey, het jaar is nog niet voorbij. We hebben nog 1,5 maand te gaan. Het leek me daarom leuk om met jullie te kijken naar de boeken die ik sowieso nog wil lezen voor het einde van het jaar in de vorm van de End of the year booktag.

1. Zijn er boeken waarin je bent gestart dit jaar en nog moet uitlezen?

Normaal gesproken zou ik nee antwoorden op deze vraag. Als ik in een boek begin, dan lees ik hem namelijk ook meteen uit voordat ik in een nieuw boek begin. Ik hou er niet van om meerdere boeken tegelijk te lezen. Maar er is één boek waarin ik niet zolang geleden ben begonnen en daarna toch tijdelijk aan de kant heb gelegd. Dat is Slapen in een zee van sterren van Christopher Paolini. Waarom dan denk je wellicht. Nou, dit boek is vertaald in het Nederlands en in paperback uitgekomen. Het heeft een prachtige omslag, daar heb ik niets op aan te merken. Maar dit boek heeft ruim 900 bladzijdes! In paperback formaat is dit vrij onmogelijk om te lezen, zonder dat je de rug van je boek breekt. Ik wil dus nog steeds een keer het e-book kopen zodat ik rustig verder kan lezen.

2. Is er een herfstig boek dat je kunt lezen om de overgang naar de winter te kunnen maken?

Er plopt direct een boek bij me op. Een boek die ik overigens wel al heb gelezen, maar wellicht een tip voor jullie is. Eén voor één van Ruth Ware. Deze mystery/thriller is perfect voor de herfst vanwege het spannende genre en omdat het verhaal zich afspeelt in een exclusief Alpine skigebied is het een ideaal wintervibes boek. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik dit één van de mindere boeken van Ruth Ware vond. Terwijl ik normaal gesproken groot fan van haar thrillers ben, vond ik deze toch wel teleurstellend. Dat kwam voornamelijk doordat ik het plot al erg snel doorhad. In het geval van een thriller is dat toch wel een beetje een no go. Mocht je benieuwd zijn waar dit boek over gaat en wat ik er nog meer van vond, dan vind je mijn recensie hier.

3. Is er een boek dat nog moet uitkomen waar je op wacht?

Voor zover ik weet valt dat wel mee. De meeste boeken waar ik echt naar uitkeek zijn inmiddels al wel uitgekomen. Maar een boek waar ik wel nog op wacht is De Gevallen Koning van Holly Black. De Nederlandse vertaling kwam afgelopen week uit, maar ik heb hem helaas nog niet ontvangen. Dit is het vervolg op het razend populaire De Wrede Prins. Ik las dit boek vorig jaar en werd enorm verrast door hoe leuk ik het vond. Het heeft er absoluut voor gezorgd dat ik in 2020 veel meer fantasy heb gelezen dan ik normaal gesproken doe! Zo las ik bijvoorbeeld ook een aantal series van Cassandra Clare. Boeken waarvan ik nooit had verwacht dat ik ze ooit in m’n leven zou lezen. Grappig dat één boek een nieuwe wereld voor je kan openen!

4. Welke drie boeken wil je nog lezen voor het einde van het jaar?

Sowieso wil ik dus De Gevallen Koning van Holly Black lezen. En daarnaast heb ik in het begin van dit jaar al besloten dat ik de laatste twee delen van Harry Potter in december wil lezen. Dus Harry Potter en de halfbloed prins en Harry Potter en de relieken van de dood. Ik ben in 2020 voor het eerst begonnen in de boeken en vind ze ontzettend leuk. Dit zijn boeken die me altijd een winters gevoel geven. Ook al weet ik dat je in elk boek een heel schooljaar van Harry volgt. Maar toch heb ik de laatste twee delen bewust bewaard voor december. En daarnaast wilde ik rustig aan doen met de boeken. De eerste keer Harry Potter lezen heeft wat magisch en die eerste keer komt nooit meer terug! Ik moet er dus extra lang van genieten nu het nog kan haha.

5. Is er een boek waarvan je denkt dat het je nog steeds kan verrassen en je favoriete boek van het jaar kan worden?

Ik las afgelopen week heel onverwachts Grown van Tiffany D. Jackson. Dit is een YA contemporary die niet perse op mijn planning stond, maar ik wel al tijden wilde lezen. Nu zag ik dat dit boek is genomineerd voor de Goodreads Choice Awards. Dan moet het echt wel een goed boek zijn dacht ik en daarom besloot ik hem toch tussendoor te lezen. Dit boek heeft me enorm verrast en het zou zo maar eens kunnen dat dit mijn favoriete boek van het jaar is. Ik moet het nog even verwerken allemaal want het verhaal laat een diepe indruk achter. Een aanrader is het zeker en of het mijn favoriete boek van 2020 wordt, denk ik nog even over na. Mijn recensie volgt later deze week.

6. Heb je al leesplannen gemaakt voor 2021? 

Nee om eerlijk te zijn niet. Deze plannen maak ik meestal in de kerstvakantie. Dan ga ik ook kijken welke boeken er in 2021 gaan uitkomen. Maar heel toevallig kwam ik al één boek tegen gisteren die ik wil gaan lezen. Pretty Little Wife van Darby Kane. Dit is een Engelstalige thriller die in januari uitkomt en de synopsis klonk zo tof, dat ik er nu al erg naar uitkijk. Daarnaast heb ik al wel een beetje gekeken naar de boeken die in Nederland uit gaan komen in het voor jaar, maar daar duik ik in de kerstvakantie dieper in. Dan zal ik ook met jullie delen naar welke boeken ik uitkijk.

Dat waren de zes vragen uit de End of the year booktag. Welke boeken wil jij nog lezen in de laatste weken van 2020? Laat het me weten in de reacties of op Instagram. Sowieso leuk als je me daar volgt voor het laatste boekennieuws en dagelijks nieuwe inspiratie voor je volgende boek!

Volg je me al op Instagram? Hier deel ik elke dag boekeninspiratie en boekennieuws. Je kunt me hier volgen.

*De End of the year booktag is oorspronkelijk bedacht door Ariel Bissett. Mocht je de tag ook willen doen, zorg er dan voor dat je haar ergens noemt als bedenker.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk