Follow me:

Boekrecensie: De Matchmaker

Title: De Matchmaker
Author: Marijke Vos
Publisher: Harper Collins
Release date: Oktober 2020
Genre: Feelgood roman
Rating: ★★★★★ 5.0

Ik lees steeds vaker boeken van Nederlandstalige auteurs. Ook dit jaar ontdekte ik er weer een aantal waar ik erg enthousiast over ben. Marijke Vos is zo’n auteur. Tot mijn verrassing kwam er in oktober een nieuw kort verhaal uit als e-book: The Matchmaker. Helemaal geïnspireerd door de Kerst. En laat ik nou al helemaal in de stemming zijn voor Kerstmis!

Verhaal

Liefde? Ha! Carol gelooft niet in de liefde. Tenzij ze er geld aan kan verdienen. Haar miljonairsmatchingbureau loopt dan ook als een tierelier. Zeker rond de kerstdagen werkt Carol hard en maakt ze lange dagen, wat ze ook eist van iedereen om haar heen, van die incompetente assistente tot de wannabe-barista in het koffietentje op de hoek. Carol kan niet wachten tot de kerstdagen achter de rug zijn. Totdat een nieuwe cliënt haar meeneemt op een bijzondere reis door het verleden en het heden en haar een kijkje in de toekomst geeft. Lukt het dan toch om Carols koude hart te laten smelten?

Personages

In De Matchmaker volgen we Carol. Ze is vrijgezel en een echte workaholic. Met haar eigen bedrijf waarbij ze rijke lui aan een partner helpt, is de periode voor Kerst altijd extreem druk. Niemand wil immers de feestdagen alleen doorbrengen. Al geldt dit niet voor Carol. Die moet er niet aan denken om met Kerst gezellig aan tafel te zitten bij haar ouders en de familie van haar zus. En ook onder de uitnodiging van haar beste vriendin probeert ze uit te komen. Het wordt me al snel duidelijk dat Carol niet de meest gezellige persoon is. Ze laat niemand in de buurt komen. Ook voor haar personeel is ze een heks. Toch zorgde dit alles er niet voor dat ik een hekel kreeg aan Carol. Ik was vooral nieuwsgierig of er iemand zou komen die tot haar zou kunnen doordringen.

Schrijfstijl

Als ik één ding zou moeten opnoemen wat ik zo fijn vind aan Marijke Vos haar schrijfstijl, dan is dat absoluut haar humor. In elk boek weer moet ik zo lachen om haar hoofdpersonages. Dat is bij Carol niet anders. Ondanks dat ze toch wel een bitch is (en dan druk ik me nog zacht uit) voor haar omgeving, heb ik ook veel sympathie voor haar. Ik leerde Marijke kennen door haar korte verhalen serie die ze voor Kobo Plus heeft geschreven De Weddingplanner. Als je korte verhalen schrijft van rond de 100 bladzijdes, dan is het heel belangrijk dat je het tempo erin houdt. Marijke kan dit als geen ander. Ook De Matchmaker leest weer heerlijk vlot weg.

De Matchmaker is precies wat je verwacht van een kerstverhaal: liefdevol, warm en gezellig.

Conclusie

De Matchmaker is perfect voor iedereen die stiekem de kerstboom al willen opzetten, onder een kleedje wilt duiken, kaarsjes aan en een kerstfilm wilt kijken. Met dit boek waan je je alvast eventjes een paar uur in kerstsferen. Verwacht geen verhaal met enorme diepgang erin. Dat was ook zeker niet de bedoeling van De Matchmaker. Het is precies wat je verwacht van een kerstverhaal: liefdevol, warm en gezellig. Maar zeker niet te zoet! Met ongeveer 100 bladzijdes vlieg je door het verhaal heen. Kun je daarna meteen door in Marijke haar korte verhalen reeks De Weddingplanner of haar recent verschenen boek Ik pleit voor jou! 😉

Het dorpje Happiness

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk