Follow me:
Dash & Lily

Nu op Netflix: Dash & Lily

Als je een enorme boekenworm bent zoals ik, dan heb je vast wel eens gehoord van Dash & Lily. Dit is een boekenserie die ik zo rondom deze tijd van het jaar weer vaak voorbij zie komen. De boeken spelen zich namelijk af rond Kerst. Ken je de boekenserie niet, maar kijk je elk jaar weer uit naar alle Kerstfilms die op televisie verschijnen? Dan heb ik ook goed nieuws voor jou. Een tijdje terug kwam ik erachter dat Netflix bezig was met een serie gebaseerd op de boeken. Vandaag is het eindelijk zover. Dash & Lily  is vanaf nu te streamen. Ik heb hem gelijk gebinged en vertel je in deze recensie of de serie de moeite waard is!

Verhaal

Als Dash heerlijk aan het boekshoppen is in zijn favoriete boekenwinkel in New York, komt hij een rood notitieboekje tegen. Dit boekje staat vol uitdagingen en is achtergelaten door Lily. Zij wacht met smart af tot de juiste man haar uitdagingen aangaat. Maar is Dash wel die juiste man? Of zijn Dash en Lily alleen voorbestemd om uitdagingen, dromen en verlangens uit te wisselen in het notitieboekje dat ze heen en weer doorgeven op locaties in New York? Kunnen ze in real life samen ook zo’n connectie maken net zoals in het notitieboekje? Of is hun ontmoeting gedoemd te falen?

Personages

Het zal geen verrassing zijn wie we volgen in Dash & Lily. Austin Abrams speelt Dash, die we in de eerste aflevering volgen. Hij is een cynische, slimme en charmante middelbare scholier die in DE boekenwinkel van New York Strand Bookstore een notitieboek tegenkomt. En dat is knap, kan ik je vertellen. Ik ben zelf ook in Strand Bookstore geweest en ze hebben daar zo gigantisch veel boeken, dat het bijna onmogelijk is dat je ook op een notitieboek valt. Het notitieboekje stuurt Dash uiteindelijk op speurtocht door de winkel, wat tot allerlei uitdagingen leidt. Dash is geen opgever en gaat alle uitdagingen aan. Hij besluit terug te schrijven.

In de tweede aflevering volgen we Lily, gespeeld door Midori Francis. Lily is een erg opgewekte en iets wat naïeve scholier. Nu Kerstmis voor de deur staat, voelt Lily zich eenzaam. Iedereen om haar heen lijkt gezelschap te hebben. Daarom moedigt haar broer Lily aan om een vriend of vriendin te zoeken of misschien wel haar toekomstige partner. In eerste instantie vind ze het een belachelijk idee, maar besluit er vervolgens in mee te gaan. Ze komen tot het idee van het notitieboekje.

Dash & Lily is de must see kerstserie van het jaar met een ode aan New York.

Conclusie

Hou jij van Kerstmis, boeken en ben je net als ik helemaal verliefd op New York? Dan hoef je niet meer verder te zoeken en is dit DE serie voor jou. Deze romantische komedie is exact wat je wilt in deze tijd van het jaar. Dash & Lily  bevat alles wat ik zoek in dit genre. Het is ontzettend sfeervol door de lampjes en tierelantijntjes die Kerst met zich meebrengt. Ook vond ik het heel leuk om zoveel van New York City terug te zien. Plekken waar ik zelf ook graag kom. Onthoud wel dat dit een kerstserie is. Daar hoort ook veel zoetsappigheid bij en is vaak erg voorspellend. Maar hey, dat is ook precies wat ik wil met Kerstfilms en/of series. De afleveringen duren ongeveer een halfuurtje, en met acht afleveringen vlieg je er zo doorheen! Enne, voor mijn toekomstige partner. Mocht je mijn perfecte date willen regelen, kijk dan de laatste aflevering even #goals <3.

Mijn beoordeling:  ★★★★✩ 4.0 sterren

Zoals ik al eerder zei, is de serie Dash & Lily gebaseerd op de gelijknamige boekenserie. Die vind je hier.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk