Follow me:

6x dingen om thuis te doen

Afgelopen dinsdag zijn er tijdens de persconferentie opnieuw strengere maatregelen aangekondigd die gelden voor het hele land. Dat betekent dat we nog meer gebonden zijn aan huis. Voor sommige verandert er misschien niet zoveel, omdat zij sowieso al veel thuis zijn. Voor anderen kan het best wel lastig zijn allemaal. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met 6x dingen om thuis te doen tijdens de gedeeltelijke lockdown. Naast lezen natuurlijk. Misschien vind je er nog wel leuke ideeΓ«n tussen die jezelf ook zou kunnen doen. Zo hoeft niemand zich te vervelen!

1. (Bullet)journaling

Je hebt er vast wel eens van gehoord: (bullet)journaling. Grote kans dat je iemand in je omgeving kent, die hier ook al een tijdje mee aan de slag is. Ook ik ben al een aantal jaar aan het journalen. Al doe ik het zeker niet elke week. Journalen is eigenlijk een variant op het klassieke dagboek. In een notitieboekje kun je van alles bijhouden. Zo gebruik ik mijn journal voornamelijk om dingen die ik meemaak op te schrijven. Maar je kunt een journal ook gebruiken als planner waardoor het meer een bulletjournal wordt.

Vervolgens kun je alles wat je op hebt geschreven combineren met leuke plaatjes of foto’s. Ik zoek zelf meestal leuke foto’s op Pinterest die ik vervolgens uitprint. Maar af en toe gebruik ik ook eigen foto’s. Daarnaast plak ik er leuke stickertjes bij of gebruik ik stempels. Je kunt eigenlijk alle kanten op. Niets moet en alles mag. Gebruik je creativiteit. Een leuke volg tip is Creachick. Naast dat ze veel journal inspiratie deelt, heeft ze ook haar eigen producten lijn. Zo gebruik ik al tijden haar journal en heb ik sinds kort ook haar stempels en stickers.

2. Gamen

Ik zou mezelf geen gamer willen noemen, maar het is wel iets wat ik al heel m’n leven doe. Het is voornamelijk iets wat ik leuk vind om te doen als ik vakantie heb en dus echt veel vrije tijd heb. Maar nu ik dit jaar veel meer thuis ben, doe ik het eigenlijk heel het jaar door al best wel veel. Aan het begin van maart, net voor we een gedeeltelijke lockdown kregen, kwam Animal Crossing uit op de Nintendo Switch. Ik keek al tijden uit naar dit spel en kocht hem dan ook op de dag dat hij beschikbaar was. Dit is een vrolijk spel waarin je naar een onbewoond eiland reist om daar te genieten van een zorgeloos leventje vol creativiteit en volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Dit spel heeft mij geholpen de eerste gedeeltelijke lockdown door te komen en is echt een aanrader!

Mocht je nou geen Nintendo Switch hebben en je wilt wel graag een spelletje doen. Sinds een aantal weken heb ik een nieuw spelletje ontdekt: Fall Guys. Dit spel is beschikbaar op de Playstation 4, Xbox, maar bijvoorbeeld ook gewoon op je computer. Dit spel doet me denken aan het televisieprogramma Wipe Out, waarbij je zo snel mogelijk een hindernisbaan moet afleggen. Bij Fall Guys doe je dat ook. Samen met nog 59 andere deelnemers probeer je zo snel mogelijk de hindernisbaan af te leggen. Elke ronde vallen er deelnemers af, totdat er nog één winnaar overblijft. Een stressvol, maar heel vrolijk spelletje!

3. Youtube tutorials

Waar ik sinds kort ook regelmatig te vinden ben is op Youtube. Ik vind het de laatste tijd helemaal leuk om video’s te kijken over De Sims. Jullie kenden dit spel allemaal nog wel van vroeger, of misschien speel je het nu nog wel eens. Ik zelf speel het eigenlijk vrijwel nooit. Maar ik vind het wel super leuk om video’s te kijken van mensen die de mooiste huizen bouwen. Ik vind het echt bizar en ontzettend knap wat mensen allemaal kunnen bouwen in De Sims. Mijn favoriete accounts om te volgen zijn Mr. OlkanSimsemini en Speelkwartier van Teske de Schepper. Teskte speelt naast De Sims ook veel andere spellen zoals Animal Crossing. Super leuk om te zien!

4. Podcasts luisteren

Nog iets wat ik echt in COVID tijden heb ontdekt, zijn podcasts. Sinds ik alleen woon vind ik koken en avondeten maar saai geworden. Dat is in je eentje gewoon een stuk minder gezellig, dan dat je samen bent. Maar ik luister sinds een tijdje tijdens het koken en eten podcasts. Op die manier heb ik minder het idee dat ik alleen ben en voelt het toch een beetje alsof ik een goed gesprek voer onder het eten haha. Podcasts zijn trouwens gratis te luisteren via Spotify en o.a. de podcasts app op je Iphone. Ik heb een aantal favoriete podcasts waar ik op ben geabonneerd: Wat ik wou dat ik wist, De Avocadogeneratie, LekkerLau, Manmanman podcast en Datevermaak.

5. Een nieuwe hobby leren

Het is een hobby waar veel mensen heel graag meer over zouden willen leren: fotografie. En laat de gedeeltelijke lockdown nou het ideale moment zijn om een nieuwe hobby te leren. Niet alleen fotograferen trouwens. Je zou in deze periode van alles kunnen leren. Een nieuwe taal bijvoorbeeld, haken, handletteren, koken noem maar op. Er zijn tegenwoordig heel veel online workshops en tutorials te vinden om nieuwe dingen te leren. Fotografie is daarvan een hele goeie. De basis van fotografie, kun je namelijk prima binnen in huis leren. Daar hoef je echt niet voor naar buiten. Denk eens na of er iets is wat je altijd al hebt willen leren maar nooit de tijd voor hebt gehad. Dan is deze periode ideaal om daar alsnog mee te beginnen!

6. Doe boekjes

Er zijn tegenwoordig heel veel leuke doe boekjes te koop in de winkel. Denk aan de klassieke puzzelboekjes, maar er zijn tegenwoordig ook escaperoomboeken verkrijgbaar. Of wat dacht je van kleurboeken? Zelf ben ik nieuwsgier naar het Catan Puzzelboek en heb ik sinds kort Doe elke dag iets waar je blij van wordt. Zeker die laatste helpt je om ondanks dat deze periode misschien niet is hoe je het graag had gewild, toch blij te worden van de kleine dingetjes die het leven mooi maken!

6x dingen om thuis te doen die allemaal super leuk zijn als je het mij vraagt! Hoe kom jij de gedeeltelijke lockdown door naast het lezen van boeken? Deel het in de reacties. Zo helpen we elkaar weer aan nieuwe leuke bezigheden voor thuis!

Share
Previous Post Next Post