Follow me:

Boekrecensie: De Waarheid

Title: De Waarheid
Author: Colleen Hoover
Publisher: Zomer & Keuning
Release date: Februari 2020
Genre: Thriller
Rating: ★★★★★ 5.0

Colleen Hoover, wie kent haar niet. Ze is voor mij de queen onder de auteurs van NA. Colleen heeft de gave om je hart te breken en het vervolgens weer te repareren. Mocht je haar boeken nog niet kennen, dan raad ik je absoluut aan om er eens eentje te proberen. Vorig jaar besloot Colleen eens iets heel anders te proberen. Ze schreef haar eerste thriller De Waarheid. Ik was ontzettend benieuwd of ze in dit genre ook zou slagen. Wat ik van De Waarheid vond, lees je in deze recensie!

Verhaal

Lowen is een schrijver die ontzettend aan het worstelen is. Ze staat op het punt om financieel te breken wanneer ze de job aanbieding van haar leven krijgt. Jeremy, man van auteur Verity, huurt Lowen in om de laatste boeken in de succesvolle serie van Verity te schrijven. Verity is hier zelf niet meer toe in staat vanwege een ongeluk.

Lowen besluit een tijdje bij Jeremy en Verity in te trekken. Op deze manier kan ze in alle rust de notities en outlines van Verity lezen. Ze hoopt op deze manier genoeg materiaal bij elkaar te vinden om te beginnen aan het eerste boek. Maar dan ontdekt Lowen een onafgemaakte autobiografie van Verity, waarvan het de bedoeling was dat niemand dit ooit zou vinden. Dit manuscript onthuld de meest verschrikkelijke dingen. Want wat is er eigenlijk echt gebeurd toen hun dochter stierf?

Lowen besluit het manuscript te verbergen voor Jeremy omdat ze weet dat deze onthullingen hem zouden breken. Hij is tenslotte al een rouwende vader. Maar als haar gevoelens voor Jeremy steeds intenser worden, begint ze te twijfelen.. Hoe toegewijd Jeremy ook is aan zijn zieke vrouw. Als hij de waarheid zou weten, zou hij onmogelijk nog van haar kunnen houden.

Colleen is de queen onder de auteurs van romantische verhalen. 

Personages

We volgen Lowen in dit verhaal. Hoewel Lowen op het punt staat financieel helemaal in te storten, lijkt ze zich er niet ontzettend druk om te maken. Ondanks dat ze straks op straat wordt gezet en geen huis meer zal hebben om in te wonen. Gelukkig komt daar precies op het goede moment een job offer. Ik vond Lowen een heel leuk personage. De laatste tijd vind ik de hoofdpersonages uit boeken die ik lees nogal naïef, maar bij Lowen had ik dit helemaal niet. Zo begreep ik bijvoorbeeld heel goed dat ze het manuscript voor Jeremy verborgen wilde houden, totdat ze precies wist hoe het zou eindigen.

Naast Lowen kom je ook meer te weten over Jeremy. Ik kon Jeremy niet zo goed pijlen aan het begin van het verhaal. Is hij te vertrouwen? Of moeten we voor hem oppassen? Want hoewel we het niet gewend zijn van Colleen Hoover, lezen we wel een thriller! Ondanks dat ik niet precies kon pijlen wie Jeremy was, vond ik het wel bijzonder om te zien dat hij zo toegewijd was aan zijn zieke vrouw. Hij heeft al zoveel ellende meegemaakt in zijn leven, maar ondanks dat, lijkt hij toch het beste van het leven te willen maken. Dit doet hij voornamelijk voor hun vijfjarige zoontje Crew.

Wat haar schrijfstijl vooral kenmerkt is dat Colleen zoveel diepgang en waarde kan meegeven met haar woorden.

Schrijfstijl

Colleen haar schrijfstijl is altijd ontzettend fijn en mooi. Het leest vlot en de hoofdstukken zijn niet te lang. Maar wat haar schrijfstijl vooral kenmerkt is dat Colleen zoveel diepgang en waarde kan meegeven met haar woorden. Ik zeg altijd dat ze mijn hart binnen no time weet te breken, maar ook wel weer altijd netjes zorgt dat hij geplakt is voordat het verhaal eindigt. In deze thriller is dat toch wel even een tikkeltje anders. Ondanks dat ik bovenstaande wel weer zie terugkomen, heeft ze me met De Waarheid ook de stuipen op het lijf gejaagd! Ze heeft het voor elkaar gekregen om zo beeldend te schrijven, waardoor ik enge scenes zo voor me zag. Dit was soms best creapy haha. En tegelijkertijd vond ik het zo tof. Ik heb dit gevoel nog nooit eerder gehad bij een thriller.

Ik wist niet dat Colleen zo’n goede thriller zou kunnen neerzetten. Wat een creapy gedachtes moet ze hebben gehad tijdens het schrijven!

Conclusie

Ja hoor, Colleen heeft het weer geflikt. Ook een thriller kan ze uitstekend schrijven. Het verhaal begint redelijk rustig waarin je wat personages leert kennen. Vanaf dat punt wordt het steeds gekker en creapier. Ik kon echt niet meer stoppen met lezen! Inmiddels tikte de klok al 2:00 midden in de nacht aan, maar ik kon Verity echt niet wegleggen. Ik moest weten wat nou waarheid was en wat niet. Ondanks dat De Waarheid een thriller is, is het ook nog steeds een NA met romantisch tintje zoals we die kennen van Colleen. Ik noem het dan ook liever een romantische thriller met alle onderdelen die we van Colleen haar boeken gewend zijn, maar dan met extra toevoegingen. Mocht je normaal gesproken niet zo’n thrillerfan zijn, dan zou dit wellicht een mooie middenweg kunnen zijn! Ik kan niet wachten op hopelijk een volgende romantische thriller van Colleen!

Verity

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk