Follow me:

Boekrecensie: Never Never

Title: Never Never
Author: Colleen Hoover & Tarryn Fisher
Publisher: HQ
Release date: Februari 2023
Genre: Romance
Rating: ★★★★✩ 4.0

Verhaal

Charlie Wynwood en Silas Nash zijn beste vrienden sinds ze kunnen lopen. Ze zijn verliefd sinds hun veertiende. Maar sinds vanochtend… zijn het volslagen vreemden. Hun eerste kus, hun eerste ruzie, het moment dat ze verliefd werden… elke herinnering is verdwenen. Nu moeten Charlie en Silas samenwerken om de waarheid te achterhalen over wat er met hen is gebeurd en waarom.

Maar hoe meer ze leren over het stel dat ze vroeger waren… hoe meer ze zich afvragen waarom ze ooit samen waren. Vergeten is angstaanjagend, maar het je herinneren kan nog veel erger zijn.

Personages

In Never Never volgen we Silas en Charlie. Silas is een lieve en zorgzame jongen en is erg beschermend tegenover Charlie. Charlie is zijn vriendin en tegelijkertijd het meisje is dat hij zich nauwelijks herinnert. Hij is een beetje koppig, een charmeur met een glimlach en uiteraard ook erg verward. Charlie heeft best een gemeen karakter en is, net als Silas koppig. Naarmate je verder in het verhaal komt, wordt steeds duidelijker hoe haar karakter is gevormd. Daardoor ging ik haar ook steeds leuker vinden en had ik aan het eind ook best een beetje met haar te doen. Ze heeft namelijk alles behalve een makkelijke jeugd gehad.

Schrijfstijl

We volgen Silas en Charlie afwisselend in Never never. Dat betekent dat we hoofdstukken vanuit beide perspectieven lezen. Deze vorm vind ik zelf persoonlijk altijd erg fijn omdat je dan echt een kijkje in het hoofd krijgt van de karakters. Dit boek is geschreven door Colleen Hoover en Tarryn Fisher. Colleen Hoover is mijn favoriete auteur zoals jullie weten en schrijft voornamelijk romantische boeken. Al maakt ze tegenwoordig ook wel eens een uitstapje naar andere genres. Tarryn Fisher schrijft voornamelijk mysteries. De stijl van Colleen Hoover is door heel het boek heen geweven en zal je vanaf het begin in zijn greep houden. De hoofdstukken zijn kort en houden het leestempo hoog. De spanning die ongetwijfeld vanuit Tarryn komt, zorgt er bovendien voor dat de spanning aanwezig blijft.

Oorspronkelijk was dit boek verdeeld in drie delen, maar werd later met een paar bewerkingen uitgebracht als één complete roman. Ik denk dat dit de leeservaring ook alleen maar positief heeft versterkt.

Conclusie

Ik ben begonnen aan Never Never zonder de synopsis gelezen te hebben. Soms is het het beste om in een boek te duiken zonder er veel over te weten, en dit boek is er zeker een van. Het lezen van de synopsis zal je sowieso niet veel aanwijzingen geven, en het kan je zelfs nog meer verwarren. Never Never is een verhaal over zielsverwanten en de sterke band die ze samen delen. Een band die zelfs stand houdt als ze hun herinneringen verliezen. Colleen Hoover heeft een speciale gave om je mee te sleuren in de intense gevoelens van haar personages. Dat is bij Never Never wederom het geval. Ondanks dat ik als lezer met een aantal vragen achterblijf aan het einde van het boek, heb ik er alsnog erg van genoten.Never Never

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply