Follow me:

Monisha leeft #2

Vorige week postte ik voor de eerste keer een verslagje van mijn afgelopen week. Deze werd heel goed ontvangen waardoor ik des te gemotiveerder ben om hier mee door te gaan! En daarom volgt hier een nieuw verslagje. Afgelopen week was ik op vakantie. Benieuwd waarheen? Lees dan snel verder!

Maandag 17 juli 

Vandaag stond voornamelijk in het teken van inpakken en de laatste dingen voor werk afronden zodat ik tijdens mijn weekje vakantie zo min mogelijk hoefde te werken. Ook had ik last minute bikini stress omdat mijn pakketje van H&M door DHL was teruggestuurd. Irritant! Gelukkig vond ik er nog een aantal hier in het dorp bij de Perry Sport.

Dinsdag 18 juli

De vakantie kon vandaag dan eindelijk beginnen. We gaan naar…Egypte. Even een weekje uitrusten en alleen maar lezen, slapen, zwemmen, eten en drinken haha. Omdat we in de loop van de middag pas zouden vliegen, zijn we met de trein naar Schiphol gegaan. Daar eenmaal aangekomen waren we vrij snel door alle rompslomp heen. Thuis inchecken en een tijdslot boeken voor de security scheelt enorm in tijd. Daardoor hobbelde we overal zo doorheen en zat ik binnen no time al aan mijn eerste biertje van de vakantie!

De vlucht verliep eigenlijk ook prima en rond 22:00 kwamen we aan in het hotel. We verbleven in Three Corners Ocean View in El Gouna. Het was een prachtig hotel dat onlangs is gerenoveerd. Daardoor hadden de kamers allemaal fancy snufjes. Heerlijk, ik hou ervan. Wat ook super fijn was, is dat het hotel diner tot 23:00 had. Daardoor konden we bij aankomst nog gewoon wat eten en met gevulde buikjes naar bed. Zo’n vliegdag hakt er toch altijd wel in

Woensdag 19 juli

Ik heb de eerste nacht best goed geslapen. Ondanks dat ik wel vaak wakker werd, viel ik ook direct weer in slaap. De bedden lagen heerlijk. We hadden ook van die hele zware dekens. Dat slaapt altijd zo fijn! Toen we rustig wakker waren geworden zijn we gaan ontbijten en liepen we voor het eerst langs de prachtige binnentuin van het hotel. Dit beeld doet je vermoeden dat we in Marrakech zijn, maar niets is minder waar. Egypte it is! Na het ontbijt hebben we de hele dag bij het zwembad gelegen en ben ik begonnen in The Golden Couple van Greer Hendricks en Sarah Pekkanen.

In deze thriller volgen we een therapeut die er nogal een onorthodoxe manier van therapie op nahoudt. Iedereen die therapie bij haar volgt, krijgt tien sessies. Avery claimt dat ze elk issue binnen tien sessies kan oplossen. Zo ook de relatiecrisis van de Bishops. Marissa Bishop heeft namelijk een buitenechtelijke affaire gehad en bekend dit op de bank bij Avery aan haar man Matthew. Maar al snel blijkt dat dit huwelijk om zoveel meer redenen gevaar loopt..

Donderdag 20 juli

Deze vakantie is echt bedoelt om volledig tot rust te komen. We hadden ook geen excursies gepland. Vandaag lagen we dus weer heerlijk bij het zwembad. Het hotel heeft op het resort één zwembad maar net buiten het resort zit nog een zwembad. Dit zwembad is van het hotel maar is ook openbaar te bezoeken. Gek genoeg was het hier extreem rustig. Ze hadden hier ook van die tweepersoons-ligbedden. Alleen was het jammer dat je hier minder beschut lag. Aangezien het 40 graden was, wilde je wel graag wat schaduw.

Naast het zwemmen, las ik vandaag ook The Golden Couple uit. Ik vind de boeken van dit schrijversduo altijd heel goed. Over dit boek was ik alleen wat minder te spreken. Het plot pakte me niet helemaal en ik miste plottwists zoals in hun eerdere boeken. Hij las wel lekker weg overigens.

Vrijdag 21 juli

Alsof de zwembaden nog niet genoeg waren, kon je ook nog met een bootje naar een strand. Dit bootje voer één keer per uur en binnen tien minuten kwam je bij een onbewoond eilandje aan. Echt prachtig. De softdrinks waren daar ook voor hotelgasten inbegrepen. Het zeewater was door de hitte helemaal niet koud! Je kon daar dus prima in afkoelen zonder een al te grote overgang.

In de avond zijn we in de haven van El Gouna uiteten geweest. We hebben heerlijke sushi op waarbij we ons waande tussen de extreem dure jachten. Het leek wel alsof we in Monaco waren haha!

Zaterdag 22 juli

Toen ik in de ochtend wakker werd, had ik direct enorme buikkrampen. Of het nu door de sushi kwam of een samenloop van omstandigheden was, ik had een Egyptische buikgriep te pakken. Iets wat overigens bijna iedereen wel meeneemt vanuit een land als Egypte. Gelukkig waren wij toch niet van plan om actieve dingen te doen deze vakantie en was er altijd een wc dichtbij. Ik heb lekker heel de dag bij het zwembad gelegen en las Never Never van Colleen Hoover en Tarryn Fisher uit.

Colleen Hoover is mijn all time favorite auteur. Haar schrijfstijl voelde ik ook door heel het boek heen. Toch vond ik dit wel één van haar mindere boeken. Misschien omdat het in samenwerking met een andere auteur is geschreven.

Zondag 23 juli

We lagen zondag wederom heel de dag bij het zwembad. Lekker lezen, af en toe even sissen in het zwembad om vervolgens een lekkere cocktail de drinken. Ik kon dit nog wel weken volhouden hoor!

Ik begon ook in Momentopname van Harlan Coben. Je kent hem wellicht wel van de verschillende series op Netflix waarin zijn boeken zijn verfilmt. De thrillers van Harlan lezen eigenlijk altijd heel vlotjes weg. Daarom vind ik het heerlijk om er af en toe eentje tussendoor te lezen. Momentopname vind ik trouwens echt fantastisch. Ik gaf dit boek dan ook vijf sterren en kan hem je echt aanraden als je van thrillers en plottwists houdt!

’s Avonds zijn we naar downtown El Gouna geweest met een tuctuc. Zo leuk! In 5 minuutjes word je voor 1 euro naar het stadje gebracht. We hebben daar bij een Italiaan heerlijke pizza gegeten. We hebben nog eventjes rondgelopen want in downtown El Gouna was het gelukkig wel iets drukker dan aan onze kant. Al was het nog steeds super rustig voor het hoogseizoen. Daarna zijn we weer met de tucuc teruggegaan en hebben we de avond afgesloten met drankjes in het hotel.

We zijn hier nog t/m dinsdag dus in mijn verslagje volgende week zal ik ook nog kort terugblikken op de vakantie. Verder zal ik volgende week ook weer gewoon aan het werk gaan. Hopelijk kom ik opgeladen terug en kan ik er weer vol goede moed tegenaan!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply