Follow me:

Monisha leeft #4

Het is weer tijd voor een blogje met al mijn belevenissen van afgelopen week. Een week die voornamelijk in het teken van werken stond overigens. Maar in het weekend had ik gelukkig tijd voor wat leuke spontane dingen.

Maandag 7 augustus

De nieuwe week begon voor mij met een dagje thuiswerken. Nu ik voor mezelf werk, kan ik lekker mijn eigen tijd indelen en zelf bepalen waar ik werk. Heerlijk vind ik dat! Wel merk ik dat ik nog zoekende ben naar een ritme die productiviteit en ontspanning goed met elkaar combineert. Zeker nu we nog midden in de ‘rustige’ zomer zitten en veel vrienden ook vrij zijn. Het voelt voor mij nog niet helemaal of ik Γ©cht aan het werk ben. Wat dat betreft kijk ik dan ook uit naar september als iedereen weer up and running is.

Anyways.. Ik werkte vandaag voor mijn opdrachtgever CIRCO. Bij CIRCO proberen we de circulaire economie te stimuleren binnen de bouw en productiesector. Ik houd me voornamelijk bezig met communicatieve taken. Zo schreef ik vandaag de algemene nieuwsbrief en vertaalde ik een artikel in het Engels. Hoewel ik opstart problemen had, werd het toch nog een productieve dag.

Ik sloot de dag af met een heerlijke pasta met champignons en roomsaus. Dit is een recept van Eef Kookt Zo. Het fijne aan dit recept is dat je totaal geen vlees mist. De champignons zijn een goeie vervanger. Overigens gebruikte ik pappardelle in plaats van spaghetti omdat ik daar niet zo fan van ben.

Dinsdag 8 augustus

Op dinsdag had ik wederom last van opstartproblemen. Hmm daar moet ik echt nog wat aan doen. Iemand tips? Toen ik eenmaal in de werkvibe was gekomen, ging ik weer aan het werk voor CIRCO. Ik had een aantal online meetings staan en er kwam nog een onverwachtse meeting bij. ’s Middags ging ik naar mijn laatste therapiesessie. Ik volgende 30 weken schema therapie in groepsvorm. Ondanks dat 30 weken Γ©cht heel lang is en ik regelmatig geen zin had, heb ik er zeker wel iets aan gehad. Nu heb ik het afgesloten. Best een mijlpaal dus!

Woensdag 9 augustus

Verrassend genoeg begon ik woensdagochtend direct met een goeie werkflow. Morgen werk ik op kantoor bij een opdrachtgever, dus ik wilde vandaag ook perse wat dingen afronden. Daarnaast besteedde ik ook tijd aan Books & Dreams. De afgelopen dagen kwamen er wat nieuwe boeken binnen die ik nog op de foto moest zetten.

EΓ©n van die boeken is dit Kattenpraat boekje van MUS Creatief. Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik een kat heb, Puck (aka Puckie, Pucksel, Zwijntje). Dit boekje staat vol informatie die je helpen je kat beter te begrijpen. Hoe leuk! Mocht je het boekje ook willen hebben, dan kan je hem hier bestellen.

Donderdag 10 augustus

Vandaag start ik bij een nieuwe opdrachtgever. De bedoeling is dat ik daar zo ongeveer 18-24 uur per week zal gaan werken waarvan 8 uur op kantoor. Op donderdag dus. Grappig is dat hun kantoor in hetzelfde pand zit als mijn vorige werk (Natuur & Milieu) in Utrecht. Ik leg dus precies dezelfde weg af met trein of bus.

Samen met mijn andere communicatiecollega, hebben we vandaag vooral gebruikt om te achterhalen wat er allemaal voor werk ligt, hoe we dit kunnen prioriteren en wie wat op gaat pakken. Kortom: heel veel informatie die ik heb geprobeerd allemaal op te zuigen (en te noteren uiteraard).

Aan het eind van de werkdag werd ik nog geappt door een oud-collega of ik zin had om mee te borrelen. Hoewel ik nog niet zo heel erg lang weg ben bij Natuur & Milieu, mis ik mijn collega’s al best een beetje. Leuk dus om even aan te sluiten bij BROEI in Utrecht. Bovendien was het echt super lekker weer en pakten we ook nog wat zonnestraaltjes mee.

Vrijdag 11 augustus

Vrijdag heb ik voornamelijk besteed aan al mijn aantekeningen van gisteren te ordenen. Ik merk vaak dat ik wel aantekeningen maak, maar ik vervolgens na een gezellig weekend geen idee meer heb. Daarom heb ik me voorgenomen om aan het eind van de week duidelijk op te schrijven wat ik deze week heb gedaan en wat ik volgende week aan to do’s heb. Met als doel dat ik dan maandag wat sneller kan opstarten met werken. Benieuwd of dit werkt!

’s Avonds ging ik samen met mijn vriend Nick naar een wijnbar in Dordrecht. Een aantal weken terug hebben we namelijk allebei ons huis verkocht. Door alle drukte hadden we dit nog helemaal niet gevierd. Dus vanavond zijn we naar BRUT geweest. Deze wijnbar zit in de binnenstad van Dordrecht en heeft een hele mooie binnentuin waar je heerlijk kan borrelen.

We startte de avond met een cava (i love bubbles) en probeerde daarna wat verschillende witte wijntjes uit met wat kleine gerechtjes erbij. En dat was een goeie keuze. Wauw wat kan je hier lekker borrelen!  Alles is hier lekker, maar ik vond de charcuterie plank, de tuna tataki en de boa buns het lekkerst.

Zaterdag 12 augustus

Omdat ik gisterenavond verschillende wijntjes heb gedronken, werd ik vanochtend wakker met enorme hoofdpijn. Niet erg, ik wist dat dit zou gebeuren dus ik had voor in de ochtend niets gepland. In de loop van de ochtend appte ik boekenvriendin Fleur of ze zin had in een boekendate bij Donner in Rotterdam. Zo gezegd, zo gedaan stonden we begin van de middag tussen de boeken te snuffelen. Ik kocht het boek Tussen twee vuren van Laura Diane. Dit boek stond al maanden op mijn wishlist omdat het verhaal zich afspeelt in Walt Disney World in Orlando. Hoe tof is dat?!

Verder shopte we nog wat in de stad en hebben we heerlijk geluncht bij Anne & Max. ’s Avonds had ik eigenlijk nergens meer zin in en besloot ik een oma-avondje op de bank te houden. Ik haalde lekker frietjes en keek naar B&B Vol Liefde en The Lincoln Lawyer.

Zondag 13 augustus

Zondag is voor ons altijd een flinke luierdag. Nick en ik zijn begin van de middag even bij mijn ouders langs geweest waar we lekker hebben geborreld. Verder speelden we Rummikub. Love dit spel! Toen we eind van de middag weer thuiskwamen hebben we Ocean’s Thirteen gekeken en gingen we vroeg naar bed.

Nu is het dus alweer maandag en is er een nieuwe werkweek begonnen. Heel benieuwd wat er deze week weer allemaal voor leuks staat te gebeuren! Daarover lees je volgende week maandag meer.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply