Follow me:

5x populaire YA series op Kobo plus

Sinds een aantal jaar maak ik gebruik van Kobo plus, de abonnementsdienst van Kobo en Bol.com waarmee je onbeperkt ebooks kan lezen (en luisteren) voor een vast bedrag per maand. Ik schreef paar jaar terug al een artikel over mijn ervaring met Kobo plus, nadat ik het een jaar had gebruikt. Die review lees je hier. Inmiddels zijn we weer een paar jaar verder en maak ik er nog steeds gebruik van. Daarom deel ik graag weer wat nieuwe tips met jullie. Dit keer vijf populaire young adult series die je kunt lezen met Kobo plus.

To All The Boys I’d Loved Before – Jenny Han

EΓ©n van mijn allereerste young adult series die ik las voordat ik begon met bloggen, is de To All The Boys I’d Loved Before trilogie van Jenny Han. Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. Inmiddels zijn er al twee boeken verfilmd door Netflix en is de derde ook al in de maak. Maar niks kan tippen aan de boeken!

Lees deze boeken met Kobo plus.

Kronieken van de Onderwereld – Cassandra Clare

Een serie die ik onlangs zelf heb ontdekt is De Kronieken van de Onderwereld van Cassandra Clare. Of, wellicht beter bekend onder de Engelse titel The Mortal Instruments. De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer haar moeder ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden? Deze fantasyserie over schaduwjagers, demonen, vampieren en weerwolven, bestaat uit maar liefst zes boeken die allemaal best dikke pillen zijn. Heel veel lees plezier dus en echt een aanrader. Ik ben absoluut niet de grootste fantasylezer. Maar de schaduwjagerswereld heeft mij helemaal in z’n greep!

Lees deze boeken met Kobo plus.

Duizend Hoog – Katharine McGee

Als je fan was van Gossip Girl, dan is de Duizend Hoog trilogie van Katharine McGee wellicht wat voor jou. Dit verhaal speelt zich af in de toekomst van Manhattan, New York. In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

Lees deze boeken met Kobo plus.

Did I Mention I Love You – Estelle Maskame

Did I Mention I Love You van Estellese Maskame is toch wel mijn favoriete young adult trilogie tot nu toe. Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Taylor opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Taylor steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Taylor al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen? Ik hou van Estelle haar schrijfstijl en vind de manier waarop ze Amerika omschrijft in dit boek geweldig. Het voelt na het lezen echt alsof je er zelf bent geweest.

Lees deze boeken met Kobo plus.

De 100 – Kass Morgan

Je hebt vast wel eens van de Netflix serie De 100 gehoord. Maar wist je dat er van deze tvserie ook een boekenreeks is? In de boeken volgen we dezelfde personages, maar het verhaal verloopt heel anders. Dus ook als je de tvserie helemaal volgt, zijn de boeken nog steeds een aanrader en mooie toevoeging. Door een kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar Γ³f) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is… De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?

Lees deze boeken met Kobo plus.

Dit waren mijn aanraders voor vijf young adultseries die wereldwijd erg populair zijn. Ik heb ze zelf ook allemaal gelezen de afgelopen jaren en vond ze erg leuk. Het zijn echt series die je naar mijn mening gelezen moet hebben als je van dit genre houdt. Hoe fijn is het dan dat je ze gewoon met Kobo plus kunt lezen?! Wil je nog mee aanraders zien op Kobo plus? Check dan dit artikel met tien tips. Enthousiast geworden over Kobo plus? Probeer het dan 30 dagen gratis uit via deze link.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk