Follow me:
8 boeken waar ik naar uit kijk deze zomer

8x boeken waar ik naar uit kijk deze zomer

Sinds de wereld op zijn kop staat en we met z’n allen in social distancing leven, vliegt de tijd. Inmiddels is het alweer mei! Hoog tijd dus om vooruit te kijken. Daarom deel ik 8 boeken waar ik naar uit kijk deze zomer. Zowel Engelstalig als Nederlandstalige boeken in verschillende genres!

American Royals – Katharine McGee (september)

Ik leerde Katharine McGee kennen door haar Duizend Hoog trilogie. Een serie die zich afspeelt in de toekomst van Manhattan, New York. Haar nieuwe duologie speelt zich opnieuw af in Amerika.

Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen.
KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.
EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.
INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.
BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.
Wint liefde het van plicht en traditie?

American Royals komt 29 september uit bij Uitgeverij de Fontein. Reserveer dit boek alvast.

Trust Again – Mona Kasten (juni)

Trust Again is het tweede deel in de Begin Again serie van Mona Kasten. Een serie die in Duitsland enorm populair is en nu eindelijk ook naar Nederland is gehaald door uitgeverij Boekerij. Het eerste deel Begin Again kwam eerder dit jaar al uit. Daar heb ik enorm van genoten.

Dawn Edwards weet één ding zeker: happy endings gebeuren alleen in films. Sinds ze haar ex op heterdaad betrapte met een ander heeft ze mannen afgezworen en concentreert ze zich op haar studie en het najagen van haar dromen. Verder is in haar leven nergens ruimte voor. En al helemaal niet voor vrouwenverslinder Spencer Cosgrove, hoe creatief zijn versierpogingen ook zijn. Maar dan ontdekt Dawn per toeval een heel nieuwe kant van Spencer, en realiseert ze zich dat achter zijn vrolijke masker een donker geheim schuilgaat.

Trust Again komt 2 juni uit bij Uitgeverij Boekerij. Reserveer dit boek alvast.

Again Again – E. Lockhart (juni)

Als je fan bent van young adult boeken, dan is het boek We Were Liars van E. Lockhart een mustread. Dit boek zal ik echt nooit meer vergeten en dat heeft alles te maken met het einde van het verhaal. Toen ik las dat er een nieuw boek van deze auteur uitkwam, was ik dan ook erg blij. Het is alweer zolang geleden dat ik We Were Liars las!

Als je jouw leven opnieuw zou kunnen leven, wat zou je dan anders doen? Na een bijna fatale familieramp en een onverwachte romantische omwenteling, komt Adelaide Buchwald terecht in een zomer van wilde mogelijkheden. Een zomer waarin ze duizend keer verliefd wordt om vervolgens weer alleen te eindigen. Ondertussen wordt ze geconfronteerd met haar eigen geheimen, haar ideeën over de liefde en de rare grootsheid van de menselijke geest. Een rauw, grappig verhaal dat je keer op keer zal verrassen. In Again Again volgen we een onuitwisbare heldin die worstelt met het vreselijke en tegelijk prachtige probleem van andere mensen lief te hebben.

Again Again komt 2 juni uit in het Engels. Reserveer dit boek alvast.

Love, Creekwood – Becky Albertalli (juni)

Love, Simon was zo populair, dat hij zelfs werd verfilmd en er nog twee boeken volgende die zich in dezelfde wereld afspeelde. De auteur van deze boeken, Becky Albertalli had aangegeven dat het daarbij zou blijven. Maar inmiddels een aantal jaar later besloot ze toch de Simon Universe weer in te duiken, voor een nieuw boek! Er is nog niet heel veel bekend over het verhaal, maar het kan bijna niet anders dan dat het weer geweldig wordt.

Love, Creekwood komt 30 juni uit in het Engels. Reserveer dit boek alvast.

Even tussen ons – Jane Fallon (juni)

Als je van feelgood romans houdt, dan kunnen de boeken van Jane Fallon niet ontbreken in je boekenkast. Daar kwam ik als nel achter toen ik Even goede vrienden las. Haar schrijfstijl is vlijm scherp en zeer herkenbaar. Ik was dan ook erg blij om te zien dan in juni haar nieuwe boek uitkomt.

Holly en Roz zijn het perfecte team. Ze delen een kantoor, hetzelfde gevoel voor humor en al hun geheimen. Maar als Holly haar droombaan aangeboden krijgt, lijkt het wel alsof Roz niet zo blij voor haar is als ze had verwacht. En opeens beginnen haar kleine dingen op te vallen die niet helemaal kloppen. Hoeveel van Roz’ verhalen over haar picture perfect-leven is er eigenlijk echt waar? Wie is de échte Roz? En zijn Holly’s geheimen bij haar wel in goede handen…?

Even tussen ons komt 23 juni uit bij Uitgeverij de Fontein. Reserveer dit boek alvast.

You Say It First – Katie Cotugno (juni)

Ik ken Katie Cotugno van haar boeken 99 days en 9 Days & 9 Nights. Dit zijn vlot geschreven contemporary boeken die altijd fijn zijn om te lezen. De cover van haar nieuwe boek You Say It First trok mijn aandacht en maakt me nu al nieuwsgierig.

Meg heeft haar hele leven perfect opgezet. Haar vriendje Mason is lief en steunt haar door dik en dun. Haar beste vriendin Emily en Meg zijn van plan om naar Cornell te gaan in de herfst en ze vind ook nog tijd om te werken bij een callcentrum in Philadelphia. Maar alles verandert wanneer één van die telefoontjes haar in contact brengt met een vreemde in Ohio. Colby zit vast in een sleur en probeert te herstellen van een familietragedie. Hij heeft geen idee wat de toekomst in petto heeft voor hem maar dat interesseert hem helemaal niets. Het laatste waar hij tijd voor heeft is een rijk meisje die goedheid van het politieke proces verkondigt aan de telefoon. Daarom zegt hij het ergste wat je maar kan bedenken en hangt vervolgens op. Maar, het eindigt hier niet..

You Say It First komt 16 juni uit in het Engels. Reserveer dit boek alvast.

He Started It – Samantha Downing (juli)

Vorig jaar las ik de thriller My Lovely Wife van Samantha Downing. Ik had heel veel goede verhalen over dit boek gehoord en ik ben altijd wel in voor een goede thriller. My lovely wife was sluw, sinister, wrang maar bovenal erg verslavend! Ik hoop dan ook dat haar nieuwe boek He Started It weer net zo verslavend wordt.

Beth, Portia en Eddie Morgan zijn al jaren niet meer allemaal bij elkaar geweest. Daar hadden ze een hele goede reden voor. Maar wanneer hun geliefde grootvader overlijdt en een cryptische verhaal vertelt vlak voor zijn dood, moeten ze wel samenkomen samen met hun partners om zijn laatste wens in vervulling te laten gaan. En om hun deel op de erfenis veilig te stellen. Maar tijd met je familie kan zwaar zijn.. Het is zelfs nog zwaarder als iedereen geheimen heeft.. Maar voor geld ben je bereidt veel te doen. Zo gaat dat altijd.

He Started it komt 28 juli uit in het Engels. Reserveer dit boek alvast.

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson (13 augustus)

Toen ik A Good Girl’s Guide to Murder onlangs kocht, wist ik helaas nog niet dat dit boek vertaald zou gaan worden door Uitgeverij Volt. Maar ik ben er niet minder blij om. Ik ben dit boek op dit moment aan het lezen en geniet er volop van! Heel fijn dus dat hij deze zomer in het Nederlands verschijnt, zodat nog meer mensen ervan kunnen gaan genieten.

Pippa kiest een wel heel gevoelig onderwerp voor haar profielwerkstuk: ze wil onderzoek doen naar de moord op Andie Bell, een tienermeisje dat vijf jaar eerder uit hun stadje verdween. De dader is niet meer in leven, maar Pippa gelooft niet dat hij het echt gedaan heeft. Samen met het broertje van de dader Ravi gaat ze op zoek naar de waarheid. Met behulp van interviews, sociale media en heel veel moed probeert Pippa de waarheid op tafel te krijgen. Al snel komen er geheimen boven die iedereen in het stadje liever verborgen had willen houden… En het lijkt wel alsof iemand tegenwerkt, zal de echte moordenaar nog leven?

Moordgids voor lieve meisjes komt 13 augustus uit bij Uitgeverij Volt. Reserveer dit boek alvast.

Dit zijn 8 boeken waar ik naar uit kijk deze zomer. Er komen er natuurlijk nog veel meer uit. Maar van deze acht weet ik in ieder geval zeker dat ik ze ga lezen. Van welk boek uit dit lijstje word jij nieuwsgierig? Of zijn er nog boeken die uitkomen waarvan jij vindt dat ze echt in dit lijstje thuis horen? Laat het me weten in de reacties of op Instagram

Share
Previous Post Next Post