Follow me:

Boekreview: Zeven perfecte dagen

Title: Zeven perfecte dagen
Author: Rosie Walsh
Publisher: De Boekerij
Release date: Juni 2018
Genre: Feelgood Roman
Rating: ★★★✩✩ 3.5

Verhaal

Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart. Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk. Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning. En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Personages

We volgen in dit boek Sarah. Ze heeft zeven dagen mogen doorbrengen met Eddie. Die zeven dagen waren perfect en daarna is ze er ook zeker van dat Eddie haar grote liefde is. Eddie denkt hetzelfde maar moet helaas op reis. Hij belooft te bellen, maar laat vervolgens niets meer van zich horen. Sarah snapt er niets van. Ze waren zo verliefd en is er dan ook van overtuigd dat Eddie een ongeluk heeft gehad. Langzamerhand komt Sarah er achter wat er echt aan de hand is met Eddie en waarom hij niets meer van zich laat horen. Tot haar grote schik is Sarah zelf de oorzaak van dit alles.

Schrijfstijl en opbouw

Het boek is opgedeeld in drie delen. Het eerste deel is geschreven vanuit Sarah. We krijgen een kijkje in de zeven perfecte dagen die ze met Eddie heeft in Engeland. Daarin gebeurd nog niet veel en is vooral bedoelt om ons te laten wennen aan de personages en de schrijfstijl van Rosie Walsh. Ik was daarom bij het lezen van deel 1 ook nog niet overtuigd dat dit een mooi verhaal zou gaan worden. Er gebeurde te weinig. De schrijfstijl van Rosie Walsh zou ik in dit eerste deel omschrijven als luchtig, vlot en humoristisch.

In het tweede deel begint het verhaal pas echt te lopen en krijgt het een andere wending. Vanaf dit moment is Eddie weg en kan Sarah hem niet meer bereiken. Omdat je zelf eigenlijk niet echt weet wat er zou kunnen zijn gebeurd, wilde ik alsmaar doorlezen. Ik moest het weten. Dit deel was dan ook veel minder zoet en veranderde daarmee ook echt van toon. Precies wat het boek nodig had om de vaart er goed in te houden.

In het laatste deel worden alle vragen die je als lezer hebt dan toch eindelijk beantwoordt. En nee, ik had dit einde niet verwacht. Niets is wat het lijkt komt in Zeven perfecte dagen helemaal tot zijn recht.

Conclusie

Is Zeven perfecte dagen een mierzoet liefdesverhaal? Nee zo zou ik het zeker niet willen noemen. Op de cover van het boek staat een quote van Jill Mansell die bekend staat om haar heerlijke feelgood romans. Ik had dan ook een iets andere verwachting van dit boek. Ik zou eerder een quote van Liane Moriarty hebben gevraagd voor dit boek. Net als haar boeken heeft Zeven perfecte dagen een mysterieus tintje. Plotwendingen zijn er genoeg in dit verhaal. Of ik ze nou echt heel erg goed vond, weet ik niet. Ze zorgde er in ieder geval voor dat het verhaal interessant bleef en je wilde doorlezen!

zeven perfecte dagen

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk