Follow me:
you

Nu op Netflix: You

Op Tweede Kerstdag was het eindelijk zover. Netflix kwam toen met een nieuwe serie genaamd You met niemand minder dan onze eigen Dan Humphrey. Penn Badgley speelt in deze serie namelijk de hoofdrol. Benieuwd of deze serie bingewatch waardig is?

Verhaal

In de nieuwe Netflix serie You volgen we Joe. Een vriendelijke en rustige boekhandel manager. Zijn buurjongetje heeft een problematische moeder en daarom probeert Joe een vriend voor hem te zijn. Op het eerste gezicht lijkt Joe dus een normale en gezonde jonge man. Maar niets blijkt minder waar. Als hij op slag valt voor één van zijn klanten, Beck, krijgen we namelijk een hele andere kant van hem te zien. Al snel blijkt dat Joe een psychopathische stalker is!

Joe daarentegen vind zichzelf volkomen normaal. Hij gelooft dat het zijn taak is om het leven van Beck beter te maken en haar te redden van de mensen die niet het beste met haar voor hebben. Aan het begin van de serie zien we hoe Joe research doet om het leven van Beck beter te leren kennen. Dit doet hij, door haar te volgen, haar sociale media uit te pluizen en aan te pappen met haar vrienden (en vijanden).

Wanneer er zich een situatie voordoet waarin Joe haar kan helpen of kan redden, lijkt het hem nog te lukken ook. Ook Beck is zich daar van bewust en begint langzaamaan gevoelens te krijgen voor Joe. Uiteraard niet wetende wie hij werkelijk is van binnen.. Als dat maar goed gaat!

Hoofdrollen

De hoofdrollen in You zijn weggelegd voor Elisabeth Lail die je wellicht kent uit One Upon a Time en niemand minder dan onze eigen Dan Humprey (Gossip Girl), Penn Badgley. Daarnaast speelt ook Shay Mitchell in de serie. Shay ken je wellicht uit Pretty Little Liars. Ik moet zeggen dat ik verrast was bij hoe goed er geacteerd wordt in You. Penn Badgley heeft Joe overtuigend weten neer te zetten. Je ziet hem als stalker, maar hij weet je ook in te pakken als wereldverbeteraar en charmeur. Daardoor kom je in een innerlijke strijd met jezelf om te bepalen of hij nou echt zo slecht is als dat het af en toe lijkt.

De serie blijft continu spannend en intrigerend. Het bleef me echt tot het einde boeien. Het is interessant om het verhaal vanuit de stalker te zien. De bizarre gebeurtenissen volgen elkaar in een snel tempo op. Daardoor kakt het op geen enkel moment in. Het wordt al helemaal interessant als blijkt dat Joe niet de enige is met geheimen.

Conclusie

Ik vond You een hele sterke serie die je helemaal weet in te pakken en niet meer loslaat tot het einde. Het is niet alleen spannend maar ook een tikkeltje mysterieus. Wie is te vertrouwen en wie niet? Aangezien Joe onze hoofdpersoon is, krijg je heel veel mee van zijn denkproces en zijn doen en laten. Interessant om te zien hoe zijn verstoorde denkproces precies in elkaar zit. Het mooie van You is daarnaast ook dat het een diepere lading heeft. Want hoever ben je bereidt te gaan voor de liefde? Of dat nou een relatie tussen vrienden, buren, of geliefde is. In de laatste aflevering worden al je laatste vragen beantwoordt maar is er ook een cliffhanger waardoor het me niets zou verbazen als er een vervolg komt in 2019. Laten we het hopen, want ik heb enorm genoten van seizoen 1!

Mijn beoordeling:  ★★★★★ 5.0 sterren

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk