Follow me:

8x boeken die uitkomen in voorjaar 2019

2019 is alweer zes dagen oud. Een nieuw jaar betekent ook weer heel veel nieuwe boeken die gaan verschijnen. In dit artikel deel ik acht boeken waar ik het meest naar uitkijk in het voorjaar van 2019. Vier Engelse boeken en vier Nederlandse boeken in verschillende genres. Ik hoop dus dat er voor iedereen wat inspiratie tussen zit!

Engelse boeken

An anonymous girl – Greer Hendricks en Sarah Pekkanen (8 januari)

When Jessica Farris signs up for a psychology study conducted by the mysterious Dr. Shields, she thinks all she’ll have to do is answer a few questions, collect her money, and leave. But as the questions grow more and more intense and invasive and the sessions become outings where Jess is told what to wear and how to act, she begins to feel as though Dr. Shields may know what she’s thinking…and what she’s hiding. As Jess’s paranoia grows, it becomes clear that she can no longer trust what in her life is real, and what is one of Dr. Shields’ manipulative experiments. Caught in a web of deceit and jealousy, Jess quickly learns that some obsessions can be deadly.

An anonymous girl is het tweede boek van schrijvers Greer Hendricks en Sarah Pekkanen. Op dit moment ben ik net begonnen in hun eerste thriller The Wife Between Us die in het Nederlands is vertaald als De vrouw na mij. Ik heb veel goede recensies voorbij zien komen dus heb dan ook hoge verwachtingen. De synopsis van An Anonymous Girl klonk zo tof dat ik hem al direct op m’n tbr heb gezet. Kan ik meteen door zodra ik The Wife Between Us uit heb! Of dit boek ook vertaald gaat worden in het Nederlands weet ik helaas nog niet.

Two Can Keep a Secret – Karen Mcmanus (8 januari)

Ellery en haar tweelingbroer Ezra moeten noodgedwongen verhuizen naar de geboorteplaats van hun moeder. Lang geleden is hun tante Sarah daar verdwenen – een zaak die nooit is opgelost en waar in de familie nooit over gesproken wordt. Algauw ontdekt Ellery dat er pas nog een meisje is verdwenen. Net als Sarah was dit meisje homecoming queen op school, en niet lang daarna worden ook de meisjes die dit jaar genomineerd zijn bedreigd. Ellery is een van de kandidaten en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze wordt daarbij geholpen door Malcolm, een jongen van school die ze stiekem wel leuk vindt, maar die ook meer lijkt te weten dan hij doet voorkomen. Langzaam maar zeker komt Ellery dichter bij de waarheid. Maar dan vindt er nog een verdwijning plaats en deze keer wel heel dichtbij…

Toen ik vorig jaar Eén van ons liegt las van Karen Mcmanus, zat ik helemaal in de YA mystery boeken. Two can keep a secret is weer zo’n mysterie ofwel wie heeft het gedaan verhaal. Hij wordt ook in het Nederlands vertaald en komt 13 februari uit. Toch kies ik ervoor om hem in het Engels te lezen. Dit komt voornamelijk omdat ik de cover van de Engelse variant mooier vind.

Famous in a small town – Emma Mills (11 februari)

For Sophie, small-town life has never felt small. She has the Yum Yum Shoppe, with its famous fourteen flavours of ice cream; her beloved marching band, the pride and joy of Acadia High (even if the football team disagrees); and her four best friends, loving and infuriating, wonderfully weird and all she could ever ask for. Then August moves in next door. A quiet guy with a magnetic smile, August seems determined to keep everyone at arm’s length. Sophie in particular. Country stars, revenge plots, and a few fake kisses (along with some excellent real ones) await Sophie in this hilarious, heartfelt story.

Ik heb nog nooit een boek van Emma Mills gelezen. Maar als ik andere lezers mag geloven, schrijft ze heerlijke ya contemporary boeken. En laat ik daar nou altijd wel voor in zijn! Dit jaar wil ik haar boeken gaan lezen en aangezien haar nieuwste boek Famous in a small town bijna uitkomt, ga ik daarmee beginnen!

Fame, Fate and the First Kiss – Kasie West (5 februari)

Lacey Barnes has dreamt of being in a movie for as long as she can remember. However, while her dream did include working alongside the hottest actor in Hollywood, it didn’t involve having to finish up her senior year of high school at the same time she was getting her big break. Although that is nothing compared to Donavan, the straight-laced student her father hires to tutor her, who is a full-on nightmare.

As Lacey struggles to juggle her burgeoning career, some on-set sabotage, and an off-screen romance with the unlikeliest of leading men, she quickly learns that sometimes the best stories happen when you go off script.

Als ik aan Kasie West denk, dan denk ik aan onwijs schattige YA contemporary verhalen. Ze schrijft blijkbaar super snel, want er komen dit jaar meerdere nieuwe boeken van haar uit. De boeken die ik tot nu toe heb gelezen, lezen ook heel makkelijk en vlot weg. Echt een aanrader dus als je van dit genre houdt!

Nederlandse boeken

De Royals 5 Gevaar – Erin Watt (19 februari)

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk. Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je inmiddels wel dat ik groot fan ben van De Royals. Ik kan dan ook niet wachten om het laatste deel te lezen. Het begon een beetje als guilty pleasure serie, maar is inmiddels veel meer geworden dan dat. Liefhebbers van de Did I Mention I Love You serie van Estelle Maskame zullen De Royals denk ik ook wel kunnen waarderen. Mocht je deze serie nog helemaal niet kennen, lees dan zeker mijn review van deel 1. Het gaat namelijk niet over een koningshuis. Al laat de titel je dat wel denken.

White Rabbit – Caleb Roehrig (24 januari)

Rufus Holt beleeft de ergste nacht uit zijn leven. Het begint met zijn ex-vriend Sebastian die opeens opduikt, de jongen die op zijn hart ging staan alsof het een sigarettenpeuk was. Juist als Rufus verder wil gaan met zijn leven, wil Sebastian met hem “praten’. Erger wordt het niet, toch?

Maar dan krijgt Rufus een telefoontje van zijn zus April, die hem smeekt om hulp. Rufus en Sebastian vinden haar onder het bloed en met een mes in haar hand – naast het dode lichaam van haar vriendje Fox Whitney.
April zweert dat ze Fox niet vermoord heeft, maar Rufus kent haar goed genoeg om te weten dat ze hem niet de hele waarheid vertelt. April heeft echter iets wat Rufus nodig heeft en in ruil daarvoor wil ze zijn hulp. Behalve de jongen die hij wil haten – maar waar hij nog steeds van houdt – heeft Rufus niemand die hij in vertrouwen kan nemen tijdens die ene nacht waarin hij de onschuld van zijn zus moet bewijzen. Of moet sterven…

Niet zo lang geleden, las ik Voor het laatst gezien van Caleb Roehrig. Dit was zijn eerste YA thriller en meteen ook een hele spannende. Ik was enorm verrast bij hoe goed en spannend ik dit verhaal vond. Het deed me denken aan 13 Reasons Why en 13 Minuten van Sarah Pinborough. Ik kijk dan ook heel erg uit naar Caleb zijn tweede boek White Rabbit.

Riverdale, hoe het allemaal begon – Micol Ostow (15 maart)

Deze prequel laat zien hoe het leven van de vrienden eruitzag voor seizoen 1 van de televisieserie Riverdale. Het geeft antwoorden op je meest prangende vragen: Wat veroorzaakte de spanning tussen Jughead en Archie? Hoe zag Veronica’s leven eruit in de Big Apple? En hoelang is Betty al verliefd op Archie? In dit boek vertellen je favoriete personages elk hun eigen verhaal.

Ik denk dat jullie allemaal wel bekend zijn met de Netflix serie Riverdale. Deze highschool serie is razendpopulair onder jongeren. En nu komt er dus ook een boek van uit. Dit verhaal speelt zich af voordat de Netflix serie begint en verteld dus meer over het leven van de personages voordat Jason wordt vermoord. Als fan van Riverdale, ben ik super benieuwd naar de levens van Jughead, Archie, Betty en Veronica!

 

Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover (12 maart)

8x boeken die uitkomen in 2019Quinn en Graham ontmoeten elkaar wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt.

Colleen Hoover staat bekend om haar onwijs mooie en ontroerende verhalen. Ik heb al veel van haar boeken gelezen en elke keer eindigt het weer in een flinke jankbui. Ontzettend knap dat een schrijver dit telkens weer voor elkaar kan krijgen. Daarom wil ik al haar boeken lezen zodra ze uitkomen. Mijn belofte aan jou kan dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje!

Natuurlijk komen er nog veel meer boeken uit dit 1e kwartaal van 2019. Daar zitten er ook nog een heleboel bij die ik ook zeker wil gaan lezen. Maar dit zijn acht boeken die ik sowieso ga lezen. Ik ben benieuwd of er boeken bij zitten die jij ook op je tbr hebt staan. Of wellicht heb je nog wel aanraders voor mij die ik ook echt moet lezen. Laat het me weten in de reacties!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk