Follow me:

6x boeken om te lezen rond Valentijnsdag

Het is alweer 14 februari en dat betekent Valentijnsdag. De dag van de liefde. Ik heb er nooit zoveel mee, maar ik vind het dan wel weer erg leuk om rond die tijd contemporary boeken te lezen. Daarom deel ik vandaag zes boeken die perfect zijn voor deze periode van het jaar!

Meet Cute – Jennifer L. Armentrout

Alleen door de titel kon dit boek natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Meet cute is een verzamelboek met korte verhalen van bekende internationale auteurs. Of je nou wel of niet geloofd in liefde op het eerste gezicht, elke liefdesrelatie start op een bepaald punt. Meet Cute gaat over eerste ontmoetingen en hoe die de start kunnen zijn van een liefdesrelatie. Er werkte veel bekende auteurs mee aan dit boek, denk aan Sarah Shepard (Pretty Little Liars), Kass Morgan (The 100), Jennifer L Armentrout (Het probleem met voor altijd) en Katharine McGee (Duizend Hoog). Een heerlijk boek voor tussendoor!

Mijn recensie lees je hier.
Koop dit boek op Bol.com

Save the Date – Morgan Matson

Morgan Matson is zo’n schrijfster waarbij je van te voren al weet dat het verhaal aandoenlijk gaat zijn. Ze schrijft hele fijne contemporary boeken. Haar meest recente boek Save the Date is er ook weer zo eentje. Charlie Grant’s oudere zus gaat komend weekend trouwen in haar ouderlijk huis. Charlie kijkt hier heel erg naar uit omdat dit het moment is dat ze nog één keer met heel de familie bij elkaar zijn. Al haar oudere broers en zussen onder één dak. Na de bruiloft gaan haar ouders het huis verkopen en dat betekent dus ook dat ze zullen gaan verhuizen en het huis waar Charlie en haar broers en zussen zijn opgegroeid gaan verlaten. Daarom is Charlie vastbesloten om er een perfect weekend van te maken. Alleen zoals je al kan raden, verloopt alles anders dan verwacht en is het weekend alles behalve perfect..

Mijn recensie lees je hier.
Koop dit boek op Bol.com

Een dag in december – Josie Silver

Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en Jill Mansell. Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Mijn recensie lees je hier.
Koop dit boek op Bol.com

When Dimple met Rishi – Sandhya Menon

When Dimple met Rishi is een onwijs schattig verhaal. Alleen de naam Dimple is toch al echt super adorable? Dimple is helemaal weg van webdevelopment en kan niet wachten om aan haar studie te beginnen na de zomer. Omdat ze zo enthousiast is, wil ze alvast mee doen aan een Summer Program. Hierdoor kan ze ook haar ouders ontvluchten die een man voor haar zoeken waar ze mee kan trouwen. Dimple heeft daar helemaal niets mee en wil gewoon student zijn. Rishi daarentegen staat volledig achter de idealen van zijn ouders om een vrouw voor hem te zoeken waar hij voor kan zorgen. Zij hebben Dimple op het oog voor hem en sturen hem daarom naar het zelfde Summer Program. Rishi vind Dimple prachtig en denkt dat ze ook heeft ingestemd met de afspraak van hun ouders. Maar niets blijkt minder waar. Al snel komen de twee erachter dat hun ouders dit hebben geregeld zonder Dimple’s toestemming en lijkt het plan van hun ouders volledig in duigen te vallen.

Mijn recensie lees je hier.
Koop dit boek op Bol.com

9 november – Colleen Hoover

Hoewel de boeken van Colleen Hoover bijna altijd over een liefdesverhaal gaan, zijn ze vaak ook emotioneel. Niet helemaal wat je wil op 14 februari. Maar ik vind het idee van dit boek zo romantisch, dat hij toch echt niet kan ontbreken in dit lijstje! Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek. 9 november is een heel bijzonder liefdesverhaal!

Mijn recensie lees je hier.
Koop dit boek op Bol.com

De zon is ook een ster – Nicola Yoon

6x-boeken-om-te-lezen-rond-valentijnsdagHoewel ik niet onwijs enthousiast was over dit boek destijds, wil ik hem toch noemen. Eigenlijk wil ik heel graag opnieuw lezen, want ik heb het gevoel dat mijn mening is verandert over dit boek. Dit jaar komt de verfilming van dit boek ook uit, dus alleen om die reden alleen al, moest ik dit boek noemen.

Natasha gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo’n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica. Daniel heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, mét haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen. Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen?

Mijn recensie vind je hier.
Koop dit boek op Bol.com.

Dit zijn mijn aanraders als je zin heb in een flinke dosis liefde. Welke boeken zouden jullie aanraden? Laat het me weten in de reacties. Ik ben benieuwd :).

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk