Follow me:

Boekreview: Meet Cute

Title: Meet Cute
Author: Meerdere schrijvers
Publisher: HMH Books of Young Readers
Release date: januari 2018
Genre: YA contemporary
Rating: ★★★★✩

Verhaal

Of je nou wel of niet geloofd in liefde op het eerste gezicht, elke liefdesrelatie start op een bepaald punt. Meet Cute is een boek met korte verhalen geschreven door bekende en onbekende YA auteurs die allemaal het onderwerp ‘Hoe we elkaar voor het eerst ontmoette’ bevatten.

Auteurs

Toen ik hoorde dat Meet Cute uitkwam, stond hij niet direct bovenaan mijn TBR. Ik heb nog niet veel korte verhaal boeken gelezen en degene die ik heb gelezen, vond ik niet perse heel goed. Een verhaal in ongeveer 20 bladzijdes vertellen is gewoon heel erg weinig. Ik kan me voorstellen dat dit voor een auteur ook een flinke uitdaging is. Je wilt toch veel vertellen, maar je hebt maar zoveel pagina’s tot je beschikking. Toch wilde ik Meet Cute wel een kans geven. Er hebben zoveel bekende auteurs aan meegewerkt. Dat wekte toch nieuwsgierigheid op. Sarah Shepard (Pretty Little Liars), Kass Morgan (The 100 series), Jennifer L. Armentrout (The Problem With Forever), Katharine McGee (The Thousandth Floor series) en nog veel meer bekende auteurs hebben een verhaal geschreven over eerste ontmoetingen die zijn gebundeld in Meet Cute.

De verhalen

Het wordt een uitdaging, maar ik wil graag elk verhaal uit dit boek afzonderlijk gaan beoordelen. Ik vertel kort waar het verhaal over gaat, wat ik ervan vond en hoeveel sterren ik het geef. Omdat de verhalen zo kort zijn, zal ik maar heel weinig vertellen over het verhaal. Ik wil niets verklappen, maar ik zal mijn best doen om toch iets te vertellen.

Siege Etiquette by Katie Cotugno: 3/5

Het verhaal gaat over een meisje die op een feestje bij iemand thuis is waar geen ouders bij aanwezig zijn. Op een bepaald moment wordt er geklopt en staat de politie voor de deur. Iedereen schrikt enorm en ze beginnen zich allemaal te verstoppen. Ook dat meisje schrikt en verstopt zich boven in de badkamer. Alleen was ze niet de enige met dat idee. Er zit namelijk nog iemand. Een jongen..

Ik heb dit verhaal 3 sterren gegeven. Stiekem had ik meer verwacht van Katie Cotugno ook al heb ik wel genoten van dit verhaal. Wat me met name stoorde is dat het verhaal is geschreven in de jij-vorm. Dus als lezer ben je dat meisje en wordt de situatie aan jou verteld. Dat vond ik niet fijn lezen. Wat ik wel heel schattig vond, was dat ze elkaar leerde kennen in de badkamer.

Click by Katharine McGee: 4.5/5

Het verhaal speelt zich af in de stad New York in 2020. Het gaat over een app Click wat heel erg lijkt op het Tinder van nu. Nadat een jongen en een meisje zijn gematched gaan ze op date. Maar zoals je waarschijnlijk al wel had verwacht, verloopt die date heel anders dan ze van te voren dachten.

Katharine heeft me niet teleurgesteld. Haar verhaal was heerlijk om te lezen. Ik heb er dan ook eigenlijk niets negatiefs over te zeggen. Dit was één van me favoriete verhalen uit Meet Cute.

The Intern by Sara Shepard: 2.5/5

Een meisje werkt als stagiair bij een recordlabel van haar vader. Daar heeft ze het nog niet zo naar haar zin omdat iedereen haar negeert en ze eigenlijk niet veel te doen heeft. Maar op een dag wordt aan haar gevraagd of ze een artiest wil helpen bij het zoeken naar een psycholoog.

Om eerlijk te zijn viel dit verhaal me enorm tegen. Ik had veel meer verwacht van Sarah Shepard, maar kon in dit verhaal eigenlijk niets van haar terugvinden. Alle boeken die ik van haar heb gelezen, bevatten iets mysterieus. Daar hoopte ik in Meet Cute ook heel erg op. Maar misschien is dat ook wel niet haalbaar aangezien het verhaal zo kort is.

Somewhere That’s Green by Meredith Russo: 4/5

Ik heb nog nooit van Meredith Russo gehoord en ging dus ook blanco haar verhaal in. Het verhaal gaat over een meisje die transgender is. Daarom wil ze eigenlijk ook geen gebruik meer maken van de toiletten en kleedkamers van de jongens op school. Maar een medestudente haar ouders zijn hier fel op tegen. Zij willen niet dat een transgender zich gaat omkleden bij hun dochter in de buurt. Daarom zoeken zij de media op.

Ik vond dit een leuk verhaal en vind het erg leuk dat Meet Cute ook een paar verhalen bevat over een liefdesrelatie tussen hetzelfde geslacht. Het verhaal had iets meer de diepte in kunnen gaan, maar over het algemeen heb ik er erg van genoten.

The Way We Love Here By Dhonielle Clayton: 4/5

Het leuke aan dit verhaal is dat het wel contemporary is, maar wel met een vleugje fantasy. Het gaat over een wereld waarin mensen tien ringen om hun vinger hebben getatoeëerd. Die ringen verdwijnen vanzelf en elke keer als er eentje verdwijnt, ben je een stap dichter bij je ware liefde. Ik vond dit verhaal erg origineel en vond dit onderwerp ook zeer geschikt voor een heel boek.

Oomph by Emery Lord: 5/5

Het gaat over een meisje die onderweg is naar het vliegveld in New York om weer terug naar huis te vliegen. Ze is een paar weken bij haar beste vriendin geweest om de stad te ontdekken omdat ze er volgend jaar zelf wil gaan studeren. Door het slechte weer heeft haar vlucht vertraging. Gelukkig hoeft ze zich niet te vervelen, want ze komt al snel een ander meisje tegen, met wie ze het heel goed kan vinden.

Wauw dit verhaal was zo schattig! Precies wat ik verwachtte van Meet Cute. Eén van mijn favorieten!

The Dictionary or You and Me by Jennifer L. Armentrout: 4/5

Een meisje praat elke dag aan de telefoon in de bibliotheek met dezelfde jongen. Hij moet namelijk nog een boek terugbrengen die hij al veel te lang heeft. Ik ben groot fan van Jennifer L. Armentrout haar boeken en keek erg uit naar dit verhaal. Ik vond het een heel schattig verhaal alleen wel een beetje voorspelbaar.

The Unlikely Likelihood Of Falling in Love By Jocelyn Davies: 5/5

Dit was by far mijn favoriete verhaal uit Meet Cute. Ik vond het zo origineel en super schattig. Een meisje gaat elke dag met de metro naar school. Op een dag stopt de metro opeens precies op hetzelfde moment dat er een metro naast haar ook stopt. Ze staat oog in oog met een jongen waar ze opslag verliefd op wordt. Vanaf dat moment wil ze er alles aan doen om die jongen weer tegen te komen. Volgens haar is dat namelijk mogelijk als ze het statistisch aanpakt.

259 Million Miles By Kass Morgan: 4.5/5

Dit verhaal gaat over een jongen die onderzoeken moet ondergaan om mee te mogen op een missie naar Mars. Hij is alleen niet de enige gegadigde. Samen met een ander meisje ondergaan ze verschillende tests.

Bij veel schrijvers in het boek had ik geen idee wat ik moest verwachten van hun korte verhaal. Of ik had juist heel veel verwachtingen en bleek het totaal niet te kloppen. Bij het verhaal van Kass was het echter precies wat ik had verwacht!

Something Real by Julie Murphy: 3/5

Dit verhaal gaat over een datingshow waarbij ‘normale’ mensen daten met celebrity’s. Verder kan ik er eigenlijk niets over vertellen zonder al te veel te verklappen. Ik vond dit verhaal raar en om eerlijk te zijn ook niets toevoegen aan het hele boek. Zonde!

Say Everything by Huntley Fitzpatrick: 3.5/5

Een meisje dat in een diner werkt ziet elke dag een groep jongens zitten. Op een dag vraagt een jongen uit dat groepje haar mee uit op een wel heel bijzondere date. Dit verhaal was leuk, maar had niet heel veel diepte. Een meisje wordt mee uitgevraagd en gaat op date. That’s it. Ik vond het verhaal dan ook een beetje saai.

The Department Of Dead Love By Nicola Yoon: 3/5

Dit verhaal gaat over een jongen met een gebroken hart en gaat daarom naar een ‘heart department’ centre. Hij wil er daar achter komen waarom zijn relatie is gestrand. Ik vond dit verhaal apart en had stiekem wel meer verwacht van Nicola Yoon. Van alle veertien verhalen in Meet Cute behoorde deze niet tot mijn favorieten.

Conclusie

Ik hoop dat ik je wat meer heb kunnen vertellen over dit boek, zonder spoilers weg te geven. Over het algemeen heb ik erg genoten van dit boek. Vaak las ik een verhaal voor het slapen gaan. Daarvoor zijn korte verhalen echt heerlijk. Ik had van een aantal bekende schrijfsters hoge verwachtingen, maar hun verhalen vielen me achteraf toch wat tegen. Terwijl er ook verhalen van, voor mij, onbekende schrijfsters me echt enorm hebben verrast. Typisch! Maar dat maakt het lezen van een verzamelboek ook juist zo leuk. Ik heb weer nieuwe schrijfsters ontdekt waarvan ik zeker een aantal boeken ga lezen!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk