Follow me:

Boekreview: Save the Date

Title: Save the Date
Author: Morgan Matson
Publisher: Simon Schuster
Release date: Juni 2018
Genre: YA contemporary
Rating: ★★★★✩ 4.0

Morgan Matson schrijft heerlijke contemporary boeken die echt perfect zijn voor de zomer. Afgelopen maand kwam haar nieuwste boek Save the Date uit. Nadat ik The Unexpected Everything van haar had gelezen, kon ik dan ook eigenlijk niet wachten op Save the Date.

Verhaal

Charlie Grant’s older sister is getting married this weekend at their family home, and Charlie can’t wait—for the first time in years, all four of her older siblings will be under one roof. Charlie is desperate for one last perfect weekend, before the house is sold and everything changes. The house will be filled with jokes and games and laughs again. Making decisions about things like what college to attend and reuniting with longstanding crush Jesse Foster—all that can wait. She wants to focus on making the weekend perfect. The only problem? The weekend is shaping up to be an absolute disaster.

In Save the Date volgen we Charlie, het jongste lid van de familie Grant. Charlie’s familie is erg groot. Ze heeft namelijk drie oudere broers en een zus. Inmiddels wonen haar drie broers al niet meer thuis en haar zus staat op het punt om te gaan trouwen. Charlie zit dit als het perfecte moment om de familie nog één keer samen te brengen. Het boek draait dan dus ook om de voorbereiding naar de bruiloft en de bruiloft zelf. Maar helaas gaat alles fout op de dag van de bruiloft en lijkt de ‘perfecte’ familie toch iets minder perfect te zijn.

Personages

Charlie is de jongste in de familie en hecht heel veel waarde aan haar ouders en broers en zus. Het liefst wil ze dan ook dat alles hetzelfde blijft en dat iedereen bij elkaar in het grote Grants huis blijft wonen. Ze houdt niet van veranderingen en klampt zich helemaal vast aan het wedding weekend waarin heel haar familie bij elkaar komt. Haar zus Linnie gaat namelijk trouwen in de tuin van hun ouderlijk huis.

Ik vind Charlie’s familie echt ontzettend leuk. Iedereen is zo verschillend. Zo is Charlie de rustigste van de vijf en is J.J. de lolligste. Danny is de ‘grote’ broer van Charlie, tegen wie ze erg opkijkt en Mike is de afstandelijke. Linnie is nogal gestrest. Logisch natuurlijk, want ze gaat trouwen en wil dat alles perfect verloopt. Ook de ouders in deze familie komen veelvoudig aan bod in dit verhaal. De moeder van Charlie is namelijk erg bekend doordat ze een cartoonstrip heeft in de krant. Deze strip is gebaseerd op het leven van de familie Grant.

Schrijfstijl

Wat zo fijn is aan de schrijfstijl van Morgan is dat ze er altijd in weet te slagen om je als lezer het gevoel te geven, dat je onderdeel bent van het verhaal. In Save the Date voelt het bijvoorbeeld alsof je als lezer ook in het huis van de familie bent. Het boek is redelijk dik, maar het verhaal speelt zich af in maar drie dagen. Je zou verwachten dat het verhaal dan dus erg langdradig zou zijn, maar dit is absoluut niet het geval. Je vliegt er zo doorheen. Ook eindigen de hoofdstukken regelmatig met een cliffhanger wat er voor zorgt dat je door wilt lezen.

Wel merkte ik dat ik onwijs moe werd van het lezen. Dit komt omdat het zo hectisch is in het verhaal. Ik voelde gewoon de vermoeidheid van Charlie door alles waar ze mee te maken krijgt! Werkelijk waar alles gaat mis in het verhaal en daar raakte ik behoorlijk geïrriteerd door. De aanloop naar de bruiloft is echt een grote ramp.

Verwijzing naar The Unexpected Everything

Mocht je nieuwsgierig zijn hoe het met Andie en Clark gaat uit het vorige boek van Morgan Matson, The Unexpected Everything, dan moet je Save the Date zeker even lezen. Ik vond het echt super leuk dat ze ook in dit boek even terug kwamen! Ook de vader van Andie heeft een kleine rol in Save the Date.

Conclusie

Save the Date is net als de andere boeken van Morgan Matson een enorme aanrader voor deze zomer. Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek, want je vliegt er best snel doorheen. Ik vond het erg mooi om te zien hoe close de familie Grant is en hoe erg Charlie haar best doet om dit ook zo te houden. Af en toe ergerde ik me aan het feit dat werkelijk waar alles fout ging tijdens de bruiloft. Het was echt ramp na ramp. Ondanks dat heb ik erg van het boek genoten en heeft Morgan Matson het naar mijn mening weer geflikt om een perfecte summer read neer te zetten!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk