Follow me:

Boekreview: The Similars

Title: The Similars
Author: Rebecca Hanover
Publisher: Source Book Fire
Release date: Januari 2019
Genre: Young Adult dystopian
Rating: ★★★★✩ 3.75

Toen ik over dit boek hoorde, was mijn interesse eigenlijk gelijk gewekt. Ik hoorde namelijk dat dit verhaal over klonen gaat. Hierdoor moest ik direct denken aan de Netflix serie Orphan Black die ook over klonen gaat. Ik heb deze serie echt gebingewatched en was dus groot fan. The Similars gaat dus ook over klonen en ik besloot het boek dus ook direct te bestellen.

Verhaal

De Similars is het enige waar iedereen nog over kan praten op de elitaire school Darkwood Academy. Wie zijn deze zes klonen? En hoe toevallig is het dat ze allemaal studenten op Darkwood worden? En wie is de boosdoener die de wet heeft overtreden om ze te creëren? Emma kan het niets schelen. Haar beste vriend Oliver is afgelopen zomer overleden en het enige waar ze aan kan denken is hoe ze dit schooljaar gaat overleven zonder hem. Maar dan komt ze plots oog in oog te staan met Oliver’s kloon Levi – een exacte replica van Oliver, en één van de zes Similars.

Emma wil niets te maken hebben met de Similars, maar komt steeds dieper in hun kliekje terecht. Ze probeert de waarheid achter de klonen en hun prestigieuze school te achterhalen. Maar niemand is te vertrouwen, zelfs niet de jongen waar ze verliefd op wordt en hetzelfde gezicht als Oliver heeft..

Personages

In The Similars volgen we Emmaline (roepnaam Emma). Emma heeft een pittige zomer achter de rug. Haar beste vriend Oliver pleegde namelijk zelfmoord. Ze kende hem al van jongs af aan en ze waren beste vrienden. Emma weet daardoor ook echt niet hoe ze het schooljaar doorkomt zonder hem. Ondertussen staat heel Darkwoord op zijn kop omdat bekend is geworden dat er zes klonen naar hun school komen. Niemand weet van wie ze een kloon zijn, maar daar komen de leerlingen van Darkwoord snel genoeg achter.

Waarom dit boek me vanaf het begin al meteen heel erg trok, heeft denk ik alles te maken met de personages. Hoewel Emma het personage is vanuit wie we lezen, is ze niet het enige personage uit het verhaal. Zo komen de Similars regelmatig voorbij en is het IT groepje van Darkwoord ook niet te missen. Het IT groepje, moet je eigenlijk zien als de populairste meiden van een school die samen een kliekje vormen. Het zijn vaak niet de meest aardige meiden en ze hebben er alles voor over om hun status te behouden. Ik hou altijd wel van zulke verhalen.

Schrijfstijl

The Similars is het eerste boek van Rebecca Hanover en ik was van te voren dan ook erg benieuwd naar haar schrijfstijl. Zeker bij schrijvers die ik nog niet ken, is dat altijd spannend. Nu ik het boek gelezen heb, kan ik gelukkig zeggen dat ze een hele fijne schrijfstijl heeft. Ze gebruikt ook niet veel moeilijke woorden, waardoor je er makkelijk doorheen komt. De hoofdstukken zijn precies goed qua lengte. Wat Rebecca ook slim heeft gedaan is de hoofdstukken telkens te laten eindigen met een kleine cliffhanger. Daardoor wil je alsmaar doorlezen!

Conclusie

The Similars is een boek vol gevaren, intriges en een kleine romance. Het heeft een dystopisch tintje, maar speelt voor het grootste gedeelte gewoon in onze wereld af. Ook is er een mysterie element in het verhaal verweven dat zorgt dat je wil weten hoe het afloopt. Maar ik zou het boek ook niet direct onder dit genre willen schuiven. Daar is het mysterie element te klein voor. De schrijfster heeft heel goed toegewerkt naar het plot. Helaas vond ik het plot zelf wel iets te overdreven, maar heeft het me wel nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg. Al met al ben ik zeer tevreden over dit boek en raad ik het in ieder geval alle Orphan Black fans aan te lezen. Omdat dit boek heel veel verschillende elementen bevat (romantiek, mysterie, dystopische aspecten en toch in onze eigen wereld) denk ik dat dit boek voor heel veel mensen vermakelijk kan zijn. Helaas wel alleen in het Engels, maar hij leest makkelijk weg!
The Similars

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk