Follow me:

Boeken die ik vijf sterren gaf in 2018 deel 2

Gisteren deelde ik al de eerste tien boeken die ik met vijf sterren heb beoordeeld dit jaar. Vandaag deel ik de laatste tien boeken met jullie!

De Selectie (hele serie) – Kiera Cass

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

De Selectie is een serie die uit vijf boeken bestaat. Ik heb alle vijf de boeken beoordeeld met vijf sterren. En ik moet zeggen, dat is vrij uniek. Ik denk dat dit nog nooit eerder is voorgekomen. De Selectie is zo’n serie die me echt alleen maar heeft verrast. Van te voren dacht ik namelijk zelfs dat ik het verschrikkelijk zou vinden. Dat bleek toch anders te zijn! Mijn volledige review lees je hier.

Bestel De Selectie op Bol.com

Stuur me een berichtje – Jill Mansell

Stuur me een berichtje van Jill Mansell is een hartverwarmende en romantische feelgood over een vrouw die opnieuw moet beginnen. Waarom moest Essie ook zo nodig haar ware gevoelens in die brief zetten? Hij was alleen voor haar beste vriendin bestemd, en niet voor het hele internet. Dan had ze nu nog gewoon een huis, een baan en een vriend gehad.

Aan de andere kant, als ze niet opeens alles was kwijtgeraakt, zou ze Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject nooit ontmoet hebben – en niet te vergeten Lucas, de oorzaak van al haar ellende. Waarom moet ze nou net op hem vallen?

Zoals ik in het vorige artikel al zei, is Jill Mansell een schrijfster die ik dit jaar helemaal heb ontdekt. Ik geniet volop van haar boeken en gelukkig heeft ze er al ontzettend veel geschreven. Volgend jaar ga ik dan ook zeker te weten door met het lezen van Jill Mansell boeken. Iedere maand eentje!

Bestel Stuur me een berichtje op Bol.com

Giant Days vol. 1 – John Allison

Susan, Esther en Daisy zijn huisgenoten. Al een hele week, en dat komt goed uit, want zonder Daisy en Susan was Esther allang één grote puinhoop geweest, en zonder Esther en Susan was Daisy nooit van haar kamer af gekomen. Susan redt zich overigens prima. Vindt ze. Zolang ze McGraw maar niet tegenkomt. Dit is het leven: doen alsof je volwassen bent, je eigen crappy beslissingen nemen en er wat van proberen te maken. Met je vrienden. En met humor.

Giant Days is een graphic novel. Ik lees eigenlijk nooit graphic novels, maar Giant Days klonk als een humoristisch verhaal. Toen ik las dat Uitgeverij de Fontein deze serie ging uitbrengen, wilde ik het daarom toch eens uitproberen. Toegegeven dat het heel anders leest dan een gewoon boek, ben ik blij verrast. Ik vloog er echt doorheen en voor de afwisseling is een graphic novel heerlijk om te lezen. Giant Days is zeker een aanrader. Ik wacht geduldig op het volgende deel.

Bestel Giant Days Vol. 1 op Bol.com

Showstopper – Hayley Barker

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Showstopper was ook zo’n boek waarvan ik van te voren niet zou verwachten dat ik het leuk zou vinden. Fleur van het Bookstagram account Bluebookberry kon me echter overtuigen Showstopper te lezen. En dat was een goede zet van haar, want ik was al snel helemaal in de ban van dit boek. Het leest makkelijk weg en het verhaal is zo bizar! Deel 2 en teven ook het laatste deel, is ook onlangs uitgekomen en was ook al zo goed! Mijn volledige review is hier te lezen.

Bestel Showstopper op Bol.com

Truth or Dance – Chinouk Thijssen

boeken die ik vijf sterren gafTruth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Een voornemen die ik voor 2018 had, was om meer boeken van Nederlandse auteurs te lezen. Dit deed ik tot voorheen eigenlijk nooit. Het trok me gewoon niet. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Want waarom zou een Nederlandse auteur geen goede verhalen kunnen schrijven? Chinouk Thijssen bijvoorbeeld, schreef een onwijs spannende Young Adult thriller over de balletwereld. Het is een eerste deel in een trilogie en ik kan niet wachten op de volgende delen. Mijn volledige review van Truth or Dance lees je trouwens hier. Aanrader!

Bestel Truth or Dance op Bol.com

Voor het laatst gezien – Caleb Roehrig

Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Van Voor het laatst gezien had ik hoge verwachtingen voorafgaand aan het lezen. Op de achterflap staat namelijk dat het een boek is voor fans van 13 Reasons Why. Ik heb dit boek bijna in één zit uitgelezen. Voor het laatst gezien is zo’n spannend en mysterieus verhaal. Het deed me ook wel denken aan 13 minuten van Sarah Pinborough. Dit boek las ik in 2017 en was toen het beste boek dat ik dat jaar las. Caleb Roehrig is wellicht een onbekende schrijver voor je, maar ik raad dit boek zeker aan als je van YA mysterie houdt!

Bestel Voor het laatst gezien op Bol.com

Dit waren alle boeken die ik in 2018 vijf sterren heb gegeven. Twintig in totaal en dat vind ik toch best een mooi aantal. Dat maakt 2018 een heel mooi leesjaar en kijk ik met veel enthousiasme uit naar 2019 en alle mooie releases die dan uit mogen komen. Daarover later meer. Nu eerst aan de oliebollen. Ik wens jou alvast een hele mooie jaarwisseling en dat 2019 maar weer net zo’n mooi leesjaar mag worden!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk