Follow me:

Boekrecensie: The ballad of never after

Title: The ballad of never after
Author: Stephanie Garber
Publisher: Hodder & Stoughton
Release date: September 2022
Genre: YA Fantasy
Rating: ★★★★✩ 4.5

Verhaal

Nadat Jacks, de Hartenprins, haar heeft verraden, zweert Evangeline Fox dat ze hem nooit meer zal vertrouwen. Nu ze haar eigen magie heeft ontdekt, gelooft Evangeline dat ze die kan gebruiken om de kans op een nog lang en gelukkig leven te herstellen nadat Jacks is weggeslopen.

Maar wanneer een nieuwe angstaanjagende vloek wordt onthuld, gaat Evangeline opnieuw een samenwerking aan met de Prins of Hearts. Alleen deze keer zijn de regels veranderd. Jacks is niet de enige factor waar Evangeline op moet letten. In feite is hij misschien wel de enige die ze kan vertrouwen, ondanks haar verlangen om hem te verachten.

In plaats van dat een liefdesbetovering het leven van Evangeline verwoest, is er een moorddadige spreuk uitgesproken. Om dit te doorbreken zullen Evangeline en Jacks de strijd moeten aangaan met oude vrienden, nieuwe vijanden en een magie die met hoofden en harten speelt. Evangeline heeft altijd op haar hart vertrouwd, maar deze keer weet ze niet zeker of ze dat wel kan..

Personages

In The ballad of never after volgen we wederom Evangeline. Ze heeft een sympathiek karakter, is nuchter, moeder en loyaal. Ze blijft altijd optimistisch en ziet altijd het goede in mensen, en weigert te geloven dat iemand, inclusief het lot, ooit helemaal slecht is. Deze mentaliteit zorgt er soms voor dat Evangeline wat naïef overkomt.

Jacks is en blijft een raadsel. Ik ben er nog steeds niet uit of hij nou een held is of de slechterik. Hij is standvastig en aarzelt niet om te doen wat nodig is om zijn doel te bereiken. Toch kun je het gevoel nooit helemaal van je afschudden dat hem volledig vertrouwen misschien niet de verstandigste beslissing is, vooral niet voor Evangeline.

Schrijfstijl

Vanwege het verraad van Jacks in het eerste deel van deze serie, wantrouwt Evangeline de Prince of Hearts en bekijkt ze hem met een gezonde dosis argwaan. Juist de relatie tussen de twee, maakt dit boek zo vermakelijk. Ze hebben een onmiskenbare chemie die auteur Stephanie Garber uitstekend op papier weet vast te leggen. Net zoals dat alles met elkaar is verweven. De auteur verwerkt de kleinste details om mensen en plaatsen tot leven te laten komen in je geestesoog. The ballad of never after is volledig geschreven vanuit het perspectief van Evangeline, in de ik-persoon, waardoor je het gevoel krijgt dat jij het bent, en niet Evangeline, die alles ervaart. Deze vertelstijl brengt ook een inherent gevoel van mysterie en spanning met zich mee. Dit maakt het verhaal natuurlijk des te meeslepender en boeiender.

Conclusie

Stephanie Garber heeft echt een magisch verhaal verteld met The ballad of never after. Het is een uitstekend vervolg op Once upon a broken heart en geeft je een sprookjesachtig gevoel. Bovendien wilde ik alsmaar doorlezen. Momenteel lees ik alweer het derde en tevens laatste deel uit deze serie. Het mag duidelijk zijn dat ik niet genoeg kan krijgen van Jacks en Evangeline!

The ballad of never after

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply