Follow me:

Boekrecensie: The Bodyguard

Title: The Bodyguard
Author: Katherine Center
Publisher: St. Martin’S Griffin
Release date: Juni 2023
Genre: Rom-com
Rating: ★★★✩✩ 3.5

Verhaal

Hannah Brooks lijkt meer op een kleuterleidster dan op iemand die je met haar blote handen zou kunnen vermoorden. Maar de waarheid is dat ze een elite lijfwacht is en zojuist is ingehuurd om een superster-acteur te beschermen tegen zijn stalker.

Jack Stapleton is een hartenbreker uit Hollywood – vastgelegd door paparazzi op stranden over de hele wereld, oprijzend uit de golven in nauwsluitende boardshorts en glinsterend als een Romeinse godheid.

Als Jacks moeder ziek wordt, gaat hij noodgedwongen naar zijn ouderlijk huis op de boerderij van de familie in Texas om bij zijn ouders te zijn. Er is alleen één probleem: hij wil niet dat zijn familie op de hoogte is van zijn stalker. Of het bodyguard-gedoe. En dus moet Hannah – tegen haar wil en tegen beter weten in – zich als dekmantel voordoen als Jacks vriendin.

Jack beschermen zou eenvoudig moeten zijn. Maar haar eigen hart beschermen? Dat is het moeilijkste wat ze ooit heeft gedaan.

Personages

In The Bodyguard volgen we Hannah Brooks. Ze werkt al een tij in het Executive Protection Agent wereldje. Hoewel ze klein is, weet ze hoe ze een klap moet uitdelen als dat nodig is, en wat nog belangrijker is, ze weet hoe ze een woordenwisseling kan voorkomen voordat deze begint, en daarom is ze een van de beste agenten bij haar bureau.

Jack Stapleton is een beroemde filmster die plotseling stopte met het maken van films na de tragische dood van zijn broer. Hij is nu een kluizenaar die in de bergen van North Dakota woont en al jaren geen persinterview heeft gehad en off-grid leeft. Eigenlijk is hij van binnen beschadigd door wat er met zijn broer is gebeurt.

Voor de liefhebbers van Emily Henry haar boeken!

Schrijfstijl

Katherine Center heeft met The Bodyguard een vermakelijk verhaal neergezet vol humor. Een ander prachtig aspect van dit boek is het sterke familiethema dat overal weerklinkt. Jacks familie is heel hecht en ze lijken Hannah gemakkelijk in hun wereld toe te laten, wat lief en leuk is om over te lezen. De manier waarop deze familie zich om elkaar heen schaart, zorgt voor een hartverwarmend verhaal. Ik vind het ook heel leuk dat Katherine er voor heeft gekozen om een vrouwelijk hoofdpersonage een unieke baan te geven. Ik heb immers nog niet eerder een boek gelezen over een vrouwelijke bodyguard.

Conclusie

Als je even wilt ontsnappen aan de werkelijkheid en iets luchtigers wilt lezen, dan is The Bodyguard een aanrader. Dit boek liet me regelmatig lachen. Het verhaal had alle elementen van een tijdloze rom-com. Ik zie het wel voor me dat dit boek verfilmd zou worden door Netflix!

The Bodyguard

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply