Follow me:

Boekrecensie: Zuid-moeders breken niet

Title: Zuid-moeders breken niet
Author: Kimberley Klaver
Publisher: A.W. Bruna
Release date: April 2022
Genre: Roman
Rating: ★★★★✩ 4.5

Verhaal

Als Poppy na haar wereldreis dolverliefd én zwanger bij chef-kok Alex in Amsterdam-Zuid komt wonen, blijken daar eigen regels te gelden. De wereld van schone schijn, botox, roddels en rijkdom staat ver af van haar vrije, spirituele opvoeding. Na de geboorte van hun zoontje Wolf is de roze kraamwolk ver te zoeken en verandert Zuid in een mijnenveld waar de moedermaffia heerst en altijd meekijkt. Ondertussen komt het liefdadigheidsevenement van het jaar waarbij Alex een belangrijke rol heeft steeds dichterbij. Zal Poppy zich staande houden?

Personages

In Zuid-moeders breken niet volgen we Poppy. Ze is gelukkig getrouwd met haar vriend Alex. Ze verwachten zeer binnenkort hun eerste kindje samen die ze gaan opvoeden in Amsterdam-Zuid. Alex heeft daar namelijk een baan weten te bemachtigen als kok in een goed restaurant. Poppy die oorspronkelijk uit Maastricht komt, moet erg wennen aan Amsterdam. Ze leert al gauw dat er allerlei regels gelden én dat je niemand kunt vertrouwen. Ik had echt met haar te doen. Ik kan me voorstellen dat je al onzeker bent als je net moeder bent geworden. Als er dan ook nog eens een vergrootglas op je wordt gelegd door de mensen uit je nieuwe buurt?! Pff, zelfs ik als lezer werd gestrest toen ik het boek las. Laat staan hoe Poppy zich moet voelen. Naast Poppy leren we ook haar nieuwe ‘vrienden’ en vriend Alex kennen.

Houd jij van Echte Gooische meisjes en Gooische vrouwen? Dan is Zuid-moeders breken niet echt wat voor jou!

Schrijfstijl

Toen ik zag dat er in 2024 een vervolg op Zuid-moeders breken niet zal verschijnen, werd ik toch wel erg nieuwsgierig naar het eerste deel. En ik ben niet teleurgesteld. Kimberley Klaver, die ik voornamelijk ken van vroeger uit de Zapp-serie Spangas, heeft een heerlijke roman neergezet. Als lezer leef je helemaal mee met het personage Poppy. Ik had echt met haar te doen. Het sfeertje dat Kimberley in Amsterdam-Zuid schetst vind ik een mix van Echte Gooische meisjes en Gooische vrouwen. De situaties waarin Poppy belandt zijn af en toe hilarisch en het kan dan ook niet anders dat je stiekem moet gniffelen.

Conclusie

Misschien had ik het niet helemaal van te voren verwacht, maar ik heb nu al zin in het tweede deel Zuid-moeders hebben geen geheimen welke in april dit jaar zal verschijnen. Het Amsterdamse wereldje trok me in eerste instantie niet, maar daar heb ik niets van gemerkt tijdens het lezen. Ik vond het zelfs erg leuk. Ik herkende ook bepaalde locaties die Kimberley omschreef, waardoor ik er echt een beeld bij kon schetsen. Waar ik het meest van hem genoten is het feit dat ik zo goed kon meeleven met Poppy en alle emoties die daarbij hoorden. Dat heeft Kimberley heel goed gedaan. Ik ben benieuwd wat voor absurditeiten Poppy in het volgende deel gaat meemaken!

Zuid-moeders breken niet

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply