Follow me:

Boekreview: Daisy Jones & The Six

Title: Daisy Jones & The Six
Author: Taylor Jenkins Reid
Publisher: Ambo Anthos
Release date: Oktober 2019
Genre: Roman
Rating: ★★★★★ 5.0

Soms kom je een boek tegen, die je graag wilt lezen omdat iedereen het erover heeft. Tegelijkertijd ben je wat sceptisch omdat je bang bent dat het flink gaat tegenvallen en het verhaal overhyped is. Daisy Jones & The Six is zo’n boek waarbij ik deze gevoelens had. Toen de uitgever mij benaderde of ik dit boek wilde lezen, was ik enthousiast en sceptisch tegelijk. Maar dat was nergens voor nodig. Ik las het boek bijna in één zit uit. Alle verhalen die ik van te voren had gehoord over het nieuwste boek van Taylor Jenkins Reid, zijn waar: Daisy Jones & The Six is een pareltje!

Verhaal

In Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid droomt de knappe maar instabiele Daisy Jones er eind jaren 60 van een beroemd zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken spatten ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetsenist Karen die de liefde opzijschuift voor haar carrière in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

Daisy Jones & The Six is een verslavende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie krachtige vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor overhebben om die te laten uitkomen.

Bereid je voor om je paar uur te laten meenemen door het verhaal van een band die de wereld wilde veranderen en daar ook in slaagde.

Personages

In Daisy Jones & The Six volgen we de zes bandleden van The Six. We lezen over het ontstaan van de band en komen meer te weten over de verschillende karakters van de leden (en hoe die soms botsen) Daarnaast leren we Daisy kennen. Daisy is een jonge vrouw waar iedere man voor zou omkijken. Ze is erg assertief, laat niet met zich sollen en duwt door als ze iets wilt. Tegelijkertijd is ze erg instabiel en flink aan de drank en drugs.

Eén van de meest opmerkelijkste verhalen die ik ooit heb gelezen.

Schrijfstijl

Daisy Jones & The Six is erg origineel geschreven. Het boek is een autobiografie van de band. Alle leden komen aan het woord, net als de crew van de band en een aantal andere mensen die dichtbij de band staan. Het is geschreven in een soort van interview vorm. Je moet daar van houden. Ik denk dat niet iedereen deze manier van lezen fijn vindt. Het zou wat verwarrend kunnen zijn om alle personages uit elkaar te houden. Bij Daisy Jones & The Six is dat absoluut niet het geval. Ik vind de manier hoe dit boek geschreven is juist dé kracht van dit boek. Het maakt het origineel en geloofwaardig. Als lezer heb ik echt een beeld gekregen van hoe het er aan toe gaat bij een band. Qua muziek, maar zeker ook juist alle andere bijkomstigheden. De perikelen, de jaloezie, de verleidingen en de druk die alle bandleden voelen om te presteren.

Daisy Jones & The Six is een meesterwerk. Ongelooflijk, verslavend en onvergetelijk.

Conclusie

Het is even geleden, maar ik heb eindelijk weer een pareltje gelezen. Zo’n boek waarvan je bij de eerste bladzijde al denkt: oké dit is niet slecht, dit is zelfs super goed. Het voelt echt alsof je een documentaire op televisie aan het kijken bent van de opkomst en ondergang van een wereldberoemde band. Voor ons lezers is de wereld van seks, drugs en rock & roll onbekend en het was dus heel interessant om te lezen hoe het er aan toe gaat backstage. Het las erg geloofwaardig. Ik zat er erg helemaal in en las dit boek daardoor bijna in één zit uit. Iets waar veel Booktubers ons lezers al voor hadden gewaarschuwd. Ik kon het me haast niet voorstellen, maar ik moet ook toegeven dat ik verliefd ben geworden op de band. Bestonden ze maar echt, dan zouden we naar hun muziek kunnen luisteren tijdens het lezen!

Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Daisy Jones & The Six

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk