Follow me:

8x mijn favoriete boeken van 2022

Wat gaat de tijd snel. 2022 is voorbij gevlogen als je het mij vraagt. Het jaar waarin COVID niet meer de overhand nam en we weer meer naar buiten konden. Maar 2022 was ook het jaar waarin er weer ontzettend veel is gelezen. Ik deel mijn acht favorieten met je.

Het Appartement – Lucy Foley

Jess is toe aan een frisse start. Haar halfbroer Ben zei dat ze altijd welkom was bij hem in Parijs. Maar als ze aanbelt bij een prachtig appartement – zou Ben zich dit echt kunnen veroorloven? – is hij niet thuis. En hij komt ook niet thuis. Hoe langer Ben zoek blijft, des te meer zorgen Jess zich maakt. Kan er iets met hem zijn gebeurd? Bens buren zijn niet bepaald een vriendelijk gezelschap, maar ze zijn haar enige aanknopingspunt. Jess besluit hen te ondervragen, en ontdekt zo welke duistere geheimen er verborgen liggen achter de prachtige façade van de Rue des Amants.

Mijn recensie over Het Appartement lees je hier.
Enthousiast geworden? Je koopt Het Appartement hier.

Wie waagt die wint – Charlotte de Monchy

Lizzie schaamt zich dood voor haar baan als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Het uitgeleefde, studentikoze appartement waar ze na haar studiejaren nog steeds woont is ze inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan de bejaarde Celeste, met wie ze bevriend is geraakt tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg, haar leven op. Ze is dan ook geschokt als Celeste niet alleen plotseling overlijdt, maar haar ook nog eens haar kapitale grachtenpand nalaat.

Zoals alles in Lizzies leven, blijkt de erfenis minder aantrekkelijk dan gedacht. Ze moet hem delen met Celestes onbekende kleinzoon, Tobias. Deze knappe maar koele zakenman wil het huis, dat Lizzie het liefst wil opknappen en in ere herstellen, zo snel mogelijk verkopen. Terwijl ze alles op alles zet om hem op andere gedachten te brengen en daarbij pijnlijke geheimen uit Celestes verleden ontdekt, komt ze tot het inzicht dat je soms een sprong in het diepe moet wagen als je ooit echt gelukkig wilt worden.

Mijn recensie over Wie waagt die wint lees je hier.
Enthousiast geworden? Je koopt Wie waagt die wint hier.

Amari en het spel der magiërs – B.B. Alston

Amari heeft het voor elkaar: ze heeft haar broer Quinten gevonden en – klein detail – ook de hele bovennatuurlijke wereld gered. Haar eerste zomer als Junior Agent aan het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken moet een makkie worden. Toch? Maar ze heeft veel aan haar hoofd: het Bureau krijgt een nieuwe directeur en er rust een vloek op haar broer. Als ze wordt gevraagd om leider van de Magiërs te worden, bedankt ze voor de eer. Dat zorgt ervoor dat er iemand anders kan opstaan, iemand die gevaarlijke plannen heeft…

Mijn recensie over Amari en het spel der magiërs lees je hier.
Enthousiast geworden? Je koopt Amari en het spel der magiërs hier.

As long as the lemon trees grow – Zoulfa Katouh

Salama Kassab was een farmaciestudent toen de revolutie in Syrië begon. Ze had haar ouders nog, haar grote broer, haar huis. Ze had een leven als iedere andere tiener. Ze stond zelfs op het punt om een jongen te ontmoeten om over een huwelijk te praten. Nu is ze vrijwilliger in het ziekenhuis van Homs, om de gewonden te helpen die dagelijks binnenstromen. Ze wil weg uit deze oorlog, weg van de ellende en verschrikkingen, de nachtmerries. Maar ze wil ook blijven, om te vechten voor een vrij Syrië. Met haar hart zo in conflict, heeft haar geest een visioen opgeroepen. Ze noemt hem Khawf en hij achtervolgt haar in de nachten met hallucinaties. Nu Khawf haar onder druk zet om te vertrekken uit Syrië, de gevechten steeds erger worden en ze de jongen kruist die ze op de noodlottige dag zou ontmoeten, begint Salama te twijfelen of het niet inderdaad beter is om te vluchten.

Enthousiast geworden? Je koopt As long as the lemon trees hier.

Dial A for aunties – Jesse Q. Sutanto

Wanneer Meddelin Chan per ongeluk haar blind date vermoordt, roept haar bemoeizuchtige moeder haar nog meer bemoeizuchtige tantes op om te helpen het lichaam te lozen. Helaas blijkt een lijk veel moeilijker te laten verdwijnen dan je zou verwachten. Vooral wanneer het per ongeluk in een taartkoeler wordt vervoerd naar de over-the-top miljardairbruiloft. Meddy, haar moeder en tante werken op de bruiloft bij een eilandresort aan de kust van Californië. Het is de grootste klus tot nu toe voor het familiehuwelijksbedrijf en niets, zelfs geen onsmakelijk lijk, zal de perfecte botercrèmebloemen van haar tante in de weg staan .

Maar dingen gaan van ongemakkelijk tot ronduit tenenkrommend wanneer Meddy’s grote liefde van de universiteit – en grootste oorzaak van liefdesverdriet – een verrassende verschijning maakt te midden van de bruiloftchaos. Is het mogelijk om te ontsnappen aan moordaanslagen, haar ex terug in haar leven te charmeren en een verbluffende bruiloft te organiseren in één weekend?

Mijn recensie over Dial A for aunties lees je hier.
Enthousiast geworden? Je koopt Dial A for aunties hier.

It starts with us – Colleen Hoover

Voor het verhaal van TikTok-hit ‘It ends with us’ begon het allemaal met Atlas, de eerste liefde van Lily waarvan ze dacht dat ze hem nooit meer zou zien, maar die toen plotseling weer voor haar stond. Het eerste deel werd een gigantisch succes, mede door de massale reacties van fans op TikTok. Colleen Hoover geeft de fans nu het aangrijpende verhaal van fan-favorite Atlas. Een must-read voor alle Hoover- en ‘It ends with us’-fans!

Enthousiast geworden? Je koopt It starts with us hier.

 

The IT Girl – Ruth Ware

April Clarke-Cliveden was de eerste persoon die Hannah Jones ontmoette in Oxford. Levendig, helder, soms gemeen, en de ultieme It-girl. Samen vormden ze een groep toegewijde en onafscheidelijke vrienden – Will, Hugh, Ryan en Emily – tijdens hun eerste termijn. Tegen het einde van het jaar was April dood.

Nu, tien jaar later, verwachten Hannah en Will hun eerste kind, en de man die is veroordeeld voor de moord op April, voormalig Oxford-portier John Neville, is in de gevangenis overleden. Opgelucht dat ze het verleden eindelijk achter zich heeft kunnen laten, staat Hannahs wereld op zijn kop als een jonge journalist aanklopt en nieuw bewijs presenteert. Bewijs dat Neville mogelijk onschuldig was. Terwijl Hannah weer contact maakt met oude vrienden en dieper in het mysterie van de dood van April duikt, realiseert ze zich dat de vrienden die ze dacht te kennen allemaal iets te verbergen hebben, waaronder een moord.

Enthousiast geworden? Je koopt The IT girl hier.

Maxton Hall College – Mona Kasten

Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ze brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, tussen de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet, bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?

Mijn recensie over Maxton Hall College lees je hier.
Enthousiast geworden? Je koopt Maxton Hall College hier.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply