Follow me:

Boekrecensie: Wie waagt die wint

Title: Wie waagt die wint
Author: Charlotte de Monchy
Publisher: Boekerij
Release date: mei 2022
Genre: Feelgood roman
Rating: ★★★★★ 5.0

Verhaal

Lizzie schaamt zich dood voor haar baan als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Het uitgeleefde, studentikoze appartement waar ze na haar studiejaren nog steeds woont is ze inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan de bejaarde Celeste, met wie ze bevriend is geraakt tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg, haar leven op. Ze is dan ook geschokt als Celeste niet alleen plotseling overlijdt, maar haar ook nog eens haar kapitale grachtenpand nalaat.

Zoals alles in Lizzies leven, blijkt de erfenis minder aantrekkelijk dan gedacht. Ze moet hem delen met Celestes onbekende kleinzoon, Tobias. Deze knappe maar koele zakenman wil het huis, dat Lizzie het liefst wil opknappen en in ere herstellen, zo snel mogelijk verkopen. Terwijl ze alles op alles zet om hem op andere gedachten te brengen en daarbij pijnlijke geheimen uit Celestes verleden ontdekt, komt ze tot het inzicht dat je soms een sprong in het diepe moet wagen als je ooit echt gelukkig wilt worden.

Personages

In Wie waagt die wint volgen we Lizzy. Lizzy is begin dertig en woont samen met haar beste vriendin in een studentenkamer. Ze is een herkenbaar personage om te volgen en is ontzettend grappig in haar uitspraken. Ondanks dat ze een dak boven haar hoofd heeft en een baan, is ze niet helemaal content met haar leven. Ze werkt namelijk bij een ordinair mannenblad en het feit dat ze nog steeds in een studentenkamer woont vindt ze ook niet iets om trots op te zijn.

Gelukkig gaat ze regelmatig langs bij haar vriendin Celeste waar ze haar hart kan luchten over alles. Lizzy heeft Celeste leren kennen toen ze nog in de thuiszorg werkte. Deze bejaarde vrouw had meteen een klik met Lizzy en sindsdien komt ze nog steeds op bezoek. Maar als Celeste plots overlijdt en blijkt dat ze Lizzy in haar testament heeft opgenomen, verandert er van alles voor Lizzy. Ze is opeens mede-eigenaar van een grachtenpand. Ja je leest het goed, mede-eigenaar. Want ze moet het huis delen met de kleinzoon van Celeste. En laat dat nou geen onbekende zijn..

Feelgood en een flinke dosis humor gegarandeerd! Dit boek lees je in één keer uit.

Schrijfstijl

Charlotte de Monchy is by far mijn favoriete feelgood auteur. Ze schrijft keer op keer vermakelijke verhalen vol humor. Dat is niet anders bij Wie waagt die wint. Er zijn maar weinig auteurs die het bij mij voor elkaar krijgen dat ik een boek in één zit uitlees. Maar Charlotte kan dat. Haar verhalen spelen zich regelmatig in het buitenland af, maar bij Wie waagt die wint blijven we in ons hoofdstadje Amsterdam. Het verhaal is herkenbaar, grappig en houdt je nieuwsgierig tot het einde. Mede daardoor wil je ook blijven lezen.

Charlotte de Monchy is dé feelgood koningin van Nederland!

Conclusie

Krijg je ook zulke feelgood feelings van dit zomerse weer? Of ben je alvast op zoek naar boeken die je mee kunt nemen op vakantie? Dan is Wie waagt die wint absoluut een aanrader. Overigens zijn al de boeken van Charlotte dat. Ken je dat, dat je niet kunt stoppen met lezen en tegelijkertijd niet wil dat het verhaal eindigt? Dat had ik bij het lezen van dit boek. Met een grote lach op mijn gezicht was ik ’s nachts nog aan het lezen. Ik hoop dat Charlotte nooit stopt met schrijven want ik kan niet wachten op het volgende boek!

Landgoed Rosaville: Het Koetshuis

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Nieuwsgierig naar Charlotte haar andere boeken? Klik dan hier.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk