Follow me:

Boekrecensie: De perfecte zoon

Title: De perfecte zoon
Author: Freida McFadden
Publisher: VBK. Media
Release date: Maart 2024
Genre: Thriller
Rating: ★★★★✩ 4.5

Verhaal

‘Mevrouw Cass, we hoopten dat uw zoon een paar vragen zou kunnen beantwoorden over het meisje dat gisteravond verdween…’ Erika heeft een perfect gezin, totdat er op een avond twee rechercheurs op haar stoep staan. Een middelbare scholiere is vermist. En Erika’s tienerzoon is de laatste die het meisje levend zag. Erika heeft altijd iets duisters gezien in haar ogenschijnlijk perfecte zoon. Ze wil geloven dat hij onschuldig is, maar als het bewijs zich opstapelt, kan ze de waarheid niet ontkennen – misschien heeft hij wel het ondenkbare gedaan.

Personages

In De perfecte zoon volgen we Erika Cass. Ze heeft op het eerste zicht een perfect gezin. Erika is al 20 jaar getrouwd met de liefde van haar leven en ze hebben samen twee tienerkinderen Hannah en Liam. Maar achter gesloten deuren is haar leventje niet zo perfect als het lijkt. Haar zoon Liam heeft al heel zijn leven iets duisters gehad. Gedachten waarbij hij er over fantaseert om zijn vrouw in de toekomst te vermoorden. Erika is een zorgzame moeder en houdt ondanks deze kant van haar zoon, onvoorwaardelijk van hem. Hij is haar favoriete kind.

Maar als op een dag de politie voor de deur staat met de boodschap dat een klasgenoot van Liam vermist is en hij degene is die voor het laatst met haar is gezien, staat heel Erika’s wereld op zijn kop. Hoewel iedereen denkt dat Liam schuldig is, blijven Liam’s zusje Hannah en zijn vader geloven in zijn onschuld. En Erika? Die weet wel beter. Natuurlijk is Liam schuldig..

De perfecte zoon is verslavend!

Schrijfstijl

Freida McFadden werd in Nederland erg populair door haar eerder verschenen boek De Hulp. Sindsdien ben ik redelijk hooked en wil ik meer van haar lezen. De perfecte zoon is wederom een goed geschreven parel. Freida weet je helemaal in te pakken in de eerste bladzijden. Je leest het verhaal vanuit twee perspectieven. Die van Erika, de moeder van Liam en Olivia, het meisje met wie Liam voor het laatst is gezien en sindsdien spoorloos verdwenen lijkt te zijn. Hoewel beide perspectieven een toevoeging voor het verhaal zijn, waren het de hoofdstukken vanuit Erika, die me het nieuwsgierigste maakte.

Conclusie

Heb jij De Hulp gelezen en vond je die, net als ik, fantastisch? Wacht dan niet langer en zorg dat je De perfecte zoon in huis haalt. Dit verhaal is wederom weer enorm verslavend. Ik denk dat Freida McFadden inmiddels tot mijn favoriete thrillerauteurs behoort. Was het plot heel verrassend? Mwah. Het was voor mij vooral de opbouw daar naartoe die ik zeer vermakelijk vond. Je kunt het boek daardoor bijna niet wegleggen!

De perfecte zoon

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply