Follow me:

Boekrecensie: Een dag om nooit te vergeten

Title: Een dag om nooit te vergeten
Author: Jill Mansell
Publisher: Luitingh-Sijthoff
Release date: april 2024
Genre: Feelgood Roman
Rating: ★★★★✩ 4.0

Verhaal

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar, een dag om nooit te vergeten. Daar ziet ze Max voor het eerst in vijftien jaar. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan de vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Toen gebeurde er iets schokkends dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, natuurlijk knap als altijd, en hij plaagt Lottie weer als vanouds – en die tintelende elektrische aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan. Bovendien is Max buiten bereik.

Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd en vol ongeloof dat ze een heel impulsieve beslissing neemt, zonder aan de gevolgen te denken. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn… Zal dé bruiloft van het jaar nog plaatsvinden?

Eeen dag om nooit te vergeten is hilarisch en hartverwarmend!

Personages

Zoals in elk boek van Jill Mansell, volg je niet één maar meerdere karakters. De romance tussen Lottie en Max in Een dag om nooit te vergeten zou je kunnen beschouwen als de hoofdpersonages van dit boek. Ze groeide samen op en plaagde elkaar altijd op school. Toen ze wat ouder werden, besefte ze dat ze elkaar eigenlijk wel leuk vonden. Maar door een familieconflict, zouden ze nooit een relatie kunnen krijgen. Nu is Max terug in de stad voor een bruiloft van hun gedeelde vrienden Freya en Cameron, wiens verhaal we ook volgen. Zelfs na al die jaren is hun aantrekkingskracht er nog steeds.

Een andere verhaallijn die we volgen is die van Ruby. Ze komt er via haar huishoudster achter dat haar man haar bedriegt. Daardoor besluit ze even een dag te ontsnappen naar een andere stad waar ze een fantastische man ontmoet. Ruby’s verhaal was absoluut mijn favoriet. Ik heb echt genoten van haar en de situaties waarin ze terechtkwam. Bovendien vond ik dat ze het overspel van haar man heel goed aanpakte.

Schrijfstijl

Het is onwaarschijnlijk dat je nog niet eerder van Jill Mansell hebt gehoord. Ze schrijft al meer dan twintig jaar bestsellers. Ieder jaar verschijnt er bij Luitingh-Sijthof een nieuw boek. Vorig jaar was dit Het zonnetje in huis. Een dag om nooit te vergeten is haar meest recente boek. Een verhaal dat heerlijk zal weglezen als je lekker in de zon zit deze lente of zomer. Wat Jill Mansell kenmerkt is dat ze je echt onderdeel laat uitmaken van het boek. Het voelt voor mij altijd alsof ik vanuit een hoekje meekijk met de personages. Dit zorgde er wederom voor dat ik met veel plezier heb gelezen.

Conclusie

Een garantie die de boeken van Jill Mansell je zullen geven? Een goed gevoel. Een dag om nooit te vergeten is precies wat ik verwacht van een feelgood roman. Luchtig, hilarisch en hartverwarmend. Je wordt er vrolijk van en het werkt opbeurend. Het verhaal leest gemakkelijk en heeft fijne personages. Ik kan deze recensie niet anders afsluiten dan met de boodschap: Ga dit lezen! 🙂

Een dag om nooit te vergeten

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Benieuwd naar de andere boeken van Jill Mansell? Je vindt mijn recensies over haar boeken hier.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply