Follow me:

Vijf boekentips voor #ikleesthuis

Nu we met z’n allen onszelf zoveel mogelijk thuis moeten vermaken, pakken veel mensen het lezen (weer) op. Een ontwikkeling waar ik uiteraard erg blij mee ben. Lezen is ontspannend en ik hoop dat steeds meer mensen dat gaan ervaren. Daarom leek het me handig om weer eens een lijstje met vijf boekentips te geven.

De Stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

#ikleesthuisSamen met nog twee vrienden, gaat Suze de bizarre uitdaging aan om een koffietentje mét stroopwafels in het buitenland te openen. Haar vrienden gaan naar Rome en Parijs en Suze naar New York. De hoofdprijs? Honderdduizend euro. Maar staan Amerikanen wel open voor een nuchtere Hollander? En zitten ze wel te wachten op een stroopwafel? Of houden ze het liever bij hun eigen brownies?

Mijn recensie van De Stroopwafelshop lees je hier. Nieuwsgierig geworden? Je koopt het boek hier.

 

 

Mijn duistere Vanessa – Kate Elizabeth Russell

#ikleesthuisMijn duistere Vanessa is een ingrijpende roman over de 15-jarige Vanessa die een seksuele relatie aangaat met haar 42 jaar oude leraar Engels, Jacob Strane. Door de ogen van Vanessa lees je over het heden en het verleden toen de relatie tussen hen ontstond. Het is fascinerend, ingrijpend en tegelijkertijd beangstigend boek dat je in zijn greep houdt tot de laatste bladzijde. 

Mijn recensie van Mijn duistere Vanessa lees je hier. Je koopt het boek hier.

 

 

De Waarheid – Colleen Hoover

Luisterboeken op StorytelEén van mijn favoriete auteurs is Colleen Hoover. Ze schrijft voornamelijk in het new adult genre, maar besloot voor De Waarheid een uitstapje te maken naar de thrillers. In dit boek volg je auteur Lowen die een aanbod krijgt die ze niet kan afslaan. Jeremy, de man van wered beroemd schrijfster Verity, huurt Lowen in om de laatste boeken in de succesvolle serie van zijn vrouw te schrijven. Verity is daar door een ernstig ongeluk zelf niet meer toe in staat. Langzaamaan leert Lowen Verity steeds beter kennen aan de hand van een onafgemaakte autobiografie. Dit manuscript onthuld de meest verschrikkelijke dingen. Want wat is er eigenlijk echt gebeurt wat Verity haar ongeluk destijds heeft veroorzaakt? Dit boek heeft me de stuipen op het lijf gejaagd!

Mijn recensie van De Waarheid lees je hier. Je koopt het boek hier.

Een onmogelijke keuze – Clare Mackintosh

Pip en Max zijn gelukkig getrouwd. Wanneer hun zoontje Dylan ongeneeslijk ziek wordt komen ze voor de moeilijkste beslissing van hun leven te staan. Wat als je het op dat moment niet eens kunt worden? Pip wil de behandeling stoppen. Max wil deze voortzetten. Een onmogelijke keuze. Stel dat je het op dat moment niet eens wordt. Dit verhaal vertelt hun levens zoals ze hadden kunnen zijn. Een hartverscheurend verhaal die een diepe indruk achterlaat. 

Mijn recensie van Een onmogelijke keuze lees je hier. Je koopt het boek hier.

 

Anna K. – Jenny Lee

#ikleesthuisVoor de fans van Gossip Girl is Anna K. een leuke leestip. Dit young adult boek is gebaseerd op het oorspronkelijk Russische Anna Karenina. Anna K. is de moderne versie ervan en speelt zich niet in Rusland af maar het hippe Manhattan, New York. Je volgt een grote groep tieners die jong, rijk en smoorverliefd zijn. Maar net zoals bij Gossip Girl liggen schandalen ook hier op de loer..

Mijn recensie van Een onmogelijke keuze lees je hier. Je koopt het boek hier.

 

 

Dit waren weer vijf tips van boeken die ik onlangs heb gelezen. Ze hebben allemaal op hun eigen manier indruk op me gemaakt. Ik ben benieuwd of er wat voor je tussenzit. Mocht je er wat van lezen, laat me dan vooral weten wat je ervan vond via mijn Instagram. Dat vind ik leuk! 🙂

Share
Previous Post Next Post