Follow me:

Boekreview: Ga voor mij

Title: Ga voor Mij
Author: Jennifer L. Armentrout
Publisher: Zomer & Keuning
Release date: Maart 2015
Genre: New Adult
Rating: ★★★★✩ 4.5

Nadat ik verliefd ben geworden op Cam uit het eerste deel Wacht op Mij, kon ik niet wachten om verder te lezen in deze serie..

Verhaal

De negentienjarige Teresa – Tess voor vrienden – wil danseres worden, maar een blessure gooit roet in het eten. Ook in de rest van haar leven gaat het niet helemaal volgens plan. Ze heeft een relatie achter de rug waar ze liever niet aan terugdenkt en een verboden kus waar ze wél met heel veel plezier aan terugdenkt… maar hoe kan het wat worden tussen haar en Jase, de beste vriend van haar broer Cam? Daarvoor is er te veel gebeurd in haar leven, en ook in dat van hem. Kortom, het is tijd voor een plan B.

Personages

In het tweede deel Ga voor Mij volgen we het zusje van Cam, Teresa en zijn beste vriend Jase. Teresa werd al kort geïntroduceerd in Wacht op mij. We lazen toen al dat ze een heftig verleden heeft waarin ze mishandeld werd door haar ex vriendje. Ondanks dat vind ik Tess een heel sterk persoon. Ze was een danseres maar door haar blessure zit dat er voorlopig niet in. Je hebt dan de keus om zielig op de bank te gaan zitten, of door sterk te zijn en door te gaan. Tess koos ervoor om sterk te zijn en besloot om naar school te gaan om te leren voor lerares.

Maar daar komt ze Jase tegen, met wie ze een kus in het verleden heeft gedeeld. Jase is de beste vriend van Cam en om die reden, ligt het allemaal nogal ingewikkeld. Toch trekken Jase en Tess weer naar elkaar toe. Hun relatie is een gevalletje aan/uit/aan/uit. Ik vond dit in eerste instantie zo irritant aan Jase. Maar later in het verhaal leren we Jase beter kennen en zul je begrijpen waarom hij doet wat hij doet.

Plottwists

En dat specifieke moment vond ik een behoorlijke plottwist die er voor zorgde dat je weer volop wilde doorlezen. Ik ging met andere ogen kijken naar Jase en bewonderde hem dan ook enorm. Eigenlijk, is het al een volwassen jongen die veel heeft meegemaakt in zijn leven. Dat heeft hem gevormd tot wie hij is. Gelukkig kan Tess daar prima mee om gaan.

Schrijfstijl

Jennifer heeft zoals altijd weer een hele fijne schrijfstijl gebruikt voor dit boek. Ze weet het altijd voor elkaar te krijgen dat je de personages goed leert kennen en echt met ze gaat meeleven. Een minpuntje wel voor de Uitgever Zomer & Keuning. Want met deze vertaling zijn ze wel een klein beetje de mist in gegaan. Er staan soms zulke rare dingen in dat het weer grappig wordt. Om een voorbeeld te noemen wanneer Teresa eigenlijk wil zeggen: shit! Is de vertaling in het Nederlands geworden: ‘Kutjepikandijvie’ :). Het stoorde me overigens niet, want ik vond het eigenlijk ook wel weer erg grappig.

Conclusie

Als je Wacht op Mij al hebt gelezen, dan ga je Ga voor Mij ook zeker te weten weer leuk vinden. Ik moet bij deze serie overigens ook denken aan After van Anna Todd. Dus als je die serie leuk vond, dan is deze serie wellicht ook wel wat voor jou. Het verhaal van Tess en Jase raakt je en je wordt net zoals in het eerste deel weer verliefd op Jase. Ik vind dat Jennifer met Jase een personage heeft neergezet, waarmee ze direct een belangrijk onderwerp heeft aangestipt. Dit doet Jennifer regelmatig in haar boeken, daarom waardeer ik haar ook zo als schrijfster. En dan nu de grote vraag. Wie staat er bovenaan mijn boekenvriendjes lijst? Cam of Jase? Ik denk dan toch dat Cam bovenaan blijft staan. 🙂

dimly

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk