Follow me:

Boekreview: Voor het laatst gezien

Title: Voor het laatst gezien
Author: Caleb Roehrig
Publisher: Best of YA
Release date: November 2018
Genre: YA thriller
Rating: ★★★★★ 5.0

Ik heb al lange tijd weer zin in een echt goede YA thriller. En ik zeg bewust YA thriller, want ik bedoel een mysterie dat zich afspeelt op een middelbare school. Vaak zijn veel leerlingen betrokken bij zo’n mysterie. Denk maar aan Een van ons liegt of 13 minuten. Toen ik zag dat Best of YA Voor het laatst gezien zou gaan uitgeven, schreef ik hem meteen op mijn tbr.

Verhaal

Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Personages

We volgen de vijftienjarige Flynn die op een dag na school twee rechercheurs aantreft bij zijn huis. Flynn denkt direct dat zijn ouders zijn wiet hebben ontdekt en dat de politie daarom bij hun thuis is. Maar niets blijkt minder waar. Zijn vriendinnetje January is vermist en Flynn is de laatste persoon die haar heeft gezien. Naarmate het verhaal leer je steeds meer over Flynn. Een belangrijk onderdeel daarvan is zijn seksuele geaardheid. Flynn valt namelijk op jongens, maar is tot nu toe nog niet uit de kast. Zijn coming out en het proces daarna heeft zeker een rol in dit boek, maar voert niet de boventoon.

Ik vond Flynn echt een super leuke jongen. Al heel snel toen ik in het boek begon, moest ik constant denken aan Clay uit 13 reasons why. Ookal valt Clay wel op meisjes, toch vond ik ze veel van elkaar weghebben. Zo zijn ze allebei vastbesloten om achter de waarheid te komen en gaan ze zelfstandig op onderzoek uit. Beide jongens zijn niet de populairste op school, maar trekken zich daar allebei niet heel veel van aan.

Schrijfstijl

Voor het laatst gezien is geschreven vanuit het perspectief van Flynn. Ik had gehoopt dat we vanuit heel veel perspectieven zouden lezen, maar dat is helaas niet zo. Toch heb ik het tijdens het lezen niet gemist. Ik vond het verhaal namelijk spannend en mysterieus genoeg, zonder dat ik behoefte had aan andere personages. Wel wordt er afgewisseld met flashbacks. In deze flashbacks lezen we over een moment die Flynn met January heeft beleeft. Hierdoor leer je January ook een stuk beter kennen.

Zonder te spoileren, kan ik je wel vertellen dat ik het plot heel sterk vond in Voor het laatst gezien. Ik zag hem echt totaal niet aankomen.

Plot

Zoals in elk thriller of mysterie verhaal, is het plot één van de belangrijkste onderdelen. Of misschien is dit voor jou bij elk genre wel heel belangrijk. Bij thrillers kan het plot het boek voor mij maken of breken. Zonder te spoileren, kan ik je wel vertellen dat ik het plot heel sterk vond in Voor het laatst gezien. Ik zag hem echt totaal niet aankomen. Hoewel dat niet zoveel zegt, want ik zie het bijna nooit aankomen haha. Maar ook als ik er achteraf op terugkijk vond ik het echt niet een voorspelbaar einde. Er gebeuren regelmatig dingen waardoor ik echt in shock was. Mocht je dus om die reden twijfelen of je dit boek wil gaan lezen, dan hoop ik je hiermee in ieder geval te hebben overtuigd.

Ook de fans van 13 minuten van Sarah Pinborough gaan dit boek heel erg leuk vinden.

Conclusie

De omschrijving van dit boek geeft aan dat het een verhaal is voor liefhebbers van Gone Girl en 13 reasons why. Nu ik hem gelezen heb, kan ik dit alleen maar beamen. Toch wil ik er nog graag een boek aan toevoegen. Want ook de fans van 13 minuten van Sarah Pinborough gaan dit boek heel erg leuk vinden. Toen ik dit boek vorig jaar las was ik opslag verliefd. Ik heb tot nu toe geen enkele keer meer een YA thriller gelezen die ik net zo goed vond. Maar ik kan Voor het laatst gezien onder 13 minuten op mijn favo YA thriller lijst zetten hoor. Caleb Roehrig heeft mij overtuigd met zijn mysterieuze en spannende manier van schrijven. Ik kan dan ook niet wachten op zijn volgende boek White Rabbit dat in januari uitkomt!

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

amateurs

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk