Follow me:
bookhaul november

Bookhaul november 2018

Wow wat vloog november voorbij! Voor ik het wist, was het al december en moest ik mijn bookhaul artikel nog schrijven. Ik kocht deze maand niet zo heel veel boeken. In oktober heb ik heel veel boeken gekregen die ik allemaal nog wil lezen dit jaar en ik wist dat ik in november ook weer een aantal boeken zou krijgen. Bij elkaar heb ik toch weer negen boeken gekocht en gekregen deze maand.

Negen volmaakte vreemden – Liane Moriarty

Negen gasten verzamelen zich in een exclusief wellnessresort. Sommigen zijn hier om af te vallen, anderen proberen hun leven een gezonde draai te geven, en een enkeling is er nog niet aan toe om de precieze reden van het bezoek onder ogen te zien. Ondanks alle luxe, meditatie en mindfulness is iedereen zich ervan bewust dat ze ook flink aan het werk moeten. Maar niemand kan zich voorstellen hoe zwaar de komende tien dagen zullen worden.

Frances Welty, een voormalig succesvol romanschrijfster, arriveert bij Tranquillum House met een pijnlijke rug en een gebroken hart. Ze is direct gefascineerd door haar medegasten. De meesten van hen zien er totaal niet uit alsof ze een detoxkuur nodig hebben. Maar degene die haar nog het meest betovert is de eigenaresse van het resort. Kan deze vrouw werkelijk alle antwoorden hebben waarvan Frances niet eens wist dat ze die zocht? Moet Frances haar twijfels overboord gooien en zich volledig overgeven aan het bijzondere programma dat Tranquillum House aanbiedt – of moet ze maken dat ze wegkomt? En het duurt niet lang voordat iedere gast in Tranquillum House zich dit begint af te vragen…

Ik wil al tijden een boek van Liane Moriarty lezen. In mijn ogen is zij een gevestigde schrijfster die alleen maar goede titels uitbrengt. Toen ik haar nieuwste boek in de boekhandel zag liggen met deze mooie cover, besloot ik om dan eindelijk een boek van haar aan te schaffen. Ik heb dit boek ook al gelezen in november. Mijn review daarvan vind je hier.

Bestel dit boek op Bol.com

De Kerstmisaurus – Tom Fletcher

Maak kennis met Willem Tuffer, een 10-jarig jongetje dat helemaal gek van dino’s is. Op school heeft hij het niet altijd makkelijk: het nieuwe meisje in de klas, Brenda Kwel, doet er alles aan om hem het leven zuur te maken. En oh ja, hij zit ook nog in een rolstoel. Maar dan gebeurt er iets magisch… Voor kerst heeft hij namelijk maar één grote wens: een eigen dino! Hoewel de Kerstman voor heel veel cadeaus kan zorgen, lijkt een dinosaurus onmogelijk. Of toch niet?

Toen ik dit boek voorbij zag komen in een video van Chinouk Thijssen, was ik opslag verliefd. De cover zag er al zo onwijs vrolijk uit. Binnenin het boek zijn ook nog heel veel andere illustraties te vinden. Dat maakte dit boek voor mij het perfecte kinderkerstboek! Ik ga er lekker induiken onder een dekentje op de bank in de kerstvakantie!

Bestel dit boek op Bol.com

Verlangen (De Royals #4) – Erin Watt

Easton Royal heeft het allemaal: hij is aantrekkelijk, rijk en intelligent. Zijn doel in het leven is om zo veel mogelijk lol te hebben. Over de consequenties denkt hij nooit na. Waarom zou hij ook? Tot Hartley Wright zijn makkelijke leventje op de kop zet. Zij is het enige meisje dat nee tegen hem zegt. Ze wil hem niet, hij moet eerst maar eens volwassen worden.

Tja, wat zal ik eens zeggen over dit boek. De mensen die mijn blog of Instagram al wat langer volgen, weten dat ik groot fan ben van De Royals. Dit is by far mijn favoriete serie op het moment. In deel vier volgen we Ella en Reed niet meer, maar volgen we de broer van Reed, Easton. Zoals je begrijpt, lag ik voor de brievenbus de postbode op te wachten en ben ik direct begonnen met lezen. Mijn review vind je dan ook al op mijn blog.

Bestel dit boek op Bol.com

Marry Poppins – P.L. Travers

Ze is gekomen met de oostenwind: Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld. Op een dag is ze letterlijk komen aanwaaien, en daarom is het misschien ook niet zo vreemd dat ze de trap op kan glijden en een lege tas heeft waar toch van alles uitkomt. Voor de kinderen van de familie Banks breekt een bijzondere tijd aan, want met Mary Poppins is elke dag een magisch avontuur. Ze hopen dat zij nooit meer weg zal gaan, maar dan draait de wind…

Toen ik het persbericht van de uitgeverij binnenkreeg van Marry Poppins, was ik in Disneyland. Ik was dus al helemaal in de Disney vibes en dit boek kon dan ook niet op een beter moment langskomen. Ik vroeg hem direct aan en eenmaal thuis lag hij al op me te wachten. De film met Emily Blunt komt ook in december in de bioscoop, dus ik hoop hem rond die tijd te lezen.

Bestel dit boek op Bol.com

Voor het laatst gezien – Caleb Roehrig

Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

In de brochure van uitgever Best of YA stond groot dat dit een boek was voor de liefhebbers van 13 Reasons Why en Gone Girl. Laat ik beide nou echt geweldig vinden? Ik kon dan ook niet wachten om dit boek te lezen. Best of YA was zo lief om dit boek naar me op te sturen dus ik kon er vrij snel in beginnen. Ik heb hem dan dus ook al gelezen en kan vast verklappen dat ik dit boek echt geweldig vond. Hij komt erg dicht in de buurt van 13 minuten bij Sarah Pinborough. Mijn volledige recensie lees je hier zeer binnenkort!

Bestel dit boek op Bol.com

Structuurjunkie planner – Cynthia Schultz

De speciaal door Cynthia Schultz ontwikkelde Structuurjunkie planner is ideaal te gebruiken om structuur in je leven aan te brengen, zodat je meer tijd over houdt voor dingen waar je gelukkig van wordt. Het plannergedeelte bestaat uit week- en maandoverzichten en er is plek voor vooruitblikken en reflectie. Het werkboekgedeelte staat boordevol motiverende handvatten en challenges, om jouw tijd optimaal te kunnen benutten. Vul de Structuurjunkie planner helemaal naar eigen inzicht in: je kunt beginnen met het structureren van jouw leven op ieder gewenst moment!

Toegegeven dat dit niet echt onder deze boekhaul valt, wilde ik hem toch even noemen. Ik wil de Structuurjunkie planner namelijk wel gaan gebruiken voor mijn blog. 2018 was voor mij een heel goed jaar op m’n blog. Daar kom ik in een later artikel met een terugblik over 2018 nog op terug. Ik kreeg het veel drukker met het recenseren en schrijven van artikelen. Daardoor merkte ik dat vooruit plannen echt noodzakelijk werd. De Structuurjunkie planner leek me daar een handige tool voor. Zo kan ik per dag bepalen wat ik allemaal wil doen!

Bestel dit boek op Bol.com

Tijdbom – Joelle Charbonneau

Een groepje leerlingen dat vastzit op hun school nadat er een bom is ontploft, moet alles op alles zetten om te overleven én erachter komen wie van hen deze aanslag heeft gepleegd.

Diana, Frankie, Tad, Cas, Z en Rashid verschillen als dag en nacht. Maar deze verschillen doen er niets meer toe nu ze samen in deze lastige en vooral beangstigende situatie beland zijn. Wanneer ze er via de radio achter komen dat de aanslagpleger zich mogelijk nog steeds in het schoolgebouw bevindt, moeten ze snel beslissen of ze zich tegen elkaar keren of samen proberen het er levend vanaf te brengen, terwijl er nog meer bommen ontploffen. Het fragiele bondgenootschap komt onder zware druk te staan en dreigt te verpulveren.

Ik ben Joelle Charbonneau haar boeken dit jaar gaan leren kennen. Ik kwam namelijk in aanraking met De Test trilogie en las deze serie met veel plezier. Hoewel.. ik moet stiekem het laatste deel nog lezen, maar die staat hoog op m’n leeslijtje! Toen ik las dat Karakter Uitgevers haar nieuwe boek Tijdbom zou uitbrengen, was ik direct heel nieuwsgierig. Ik was dan ook heel blij dat ze het boek naar me wilde opsturen. Dit is een heel ander soort verhaal dan De Test trilogie. Maar een mysterie dat zich afspeelt op school zijn toch meestal wel mijn favoriete verhalen. Ik heb hem al gelezen en mijn review verschijnt komende week op m’n blog. Stay tuned!

Bestel dit boek op Bol.com

Vecht voor jou – Emma Anna

Wanneer Hannah Mackenzi een baan krijgt bij de uitgeverij waar ze altijd al wilde werken, gaat er een wereld voor haar open. Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar wanneer ze haar baas Luc beter leert kennen, komt daar verandering in.

Luc Wennam heeft het allemaal: twee fantastisch lopende bedrijven, genoeg geld om nooit meer te hoeven werken, en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij echter bedrogen wordt, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Sterker nog: hij komt erachter dat hij het ’thuis’ dat hij voor lief nam toen zijn vader nog leefde, terugvindt in Hannah. Verliefd worden is niet moeilijk, maar vechten voor die liefde wel. Vooral als blijkt dat de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.

Toen de schrijfster Juliëtte Heugen (die schrijft onder het pseudoniem Emma Anna) mij benaderde of ik haar nieuwe boek wilde recenseren, zei ik vrijwel direct ja. Ik las namelijk de achterflap van haar boek en moest direct denken aan boeken van Colleen Hoover. Dit klinkt als een heel mooi, emotioneel en krachtig verhaal. Ik ben er nét in begonnen dus in december kunnen jullie zeker een recensie verwachten!

Bestel dit boek op Bol.com

Girls of Paper and Fire – Natasha Ngan

bookhaul novemberEach year, eight beautiful girls are chosen as Paper Girls to serve the king. It’s the highest honour they could hope for…and the most demeaning. This year, there’s a ninth. And instead of paper, she’s made of fire. Lei is a member of the Paper caste, the lowest and most persecuted class of people in Ikhara. Ten years ago, her mother was snatched by the royal guards, and her fate remains unknown. Now, the guards are back and this time it’s Lei they’re after – the girl with the golden eyes, whose rumoured beauty has piqued the king’s interest.

Over weeks of training in the opulent but oppressive palace, Lei and eight other girls learn the skills and charm that befit a king’s consort. There, Lei does the unthinkable – she falls in love. Her forbidden romance becomes enmeshed with an explosive plot that threatens her world’s entire way of life. Lei, still the wide-eyed country girl at heart, must decide how far she’s willing to go for justice and revenge.

Ik ben dit boek regelmatig tegengekomen op Booktube. Nu moet je weten dat ik geen fantasy fan ben. Er zijn er dan ook maar weinig die echt mijn aandacht kunnen houden. Maar zo af en toe wil ik toch weer een poging wagen. Girls of Paper and Fire klonk toch wel interessant. Ik heb hem nog niet gelezen. Of nouja, 30 bladzijdes en ik zit er nog niet echt in. Ik heb dan ook besloten om hem nog even weg te leggen tot ik wat meer ruimte in m’n hoofd heb. In de kerstvakantie ben ik lekker vrij en wil ik dit boek zeker een kans geven!

Bestel dit boek op Bol.com

Dit waren alle boeken die ik deze maand heb gekocht of gekregen van de auteurs of uitgevers. Heel erg bedankt weer voor het opsturen van alle recensie exemplaren. Welke boeken hebben jullie deze maand gekocht of gekregen? Laat het me weten in de reacties of op Instagram!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk