Follow me:

Boekrecensie: Serpent & Dove

Title: Serpent & Dove
Author: Shelby Mahurin
Publisher: Random House
Release date: Januari 2020
Genre: YA Fantasy
Rating:★★★★✩ 4.5

Verhaal

Er is een lot dat erger is dan de brandstapel Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine. Omdat niemand mag weten wie ze is, laat ze sindsdien alle magie achterwege en leeft ze van wat ze kan stelen. Want in Cesarine worden heksen als Lou opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand… Reid Diggory, een beëdigd heksenjager van de kerk, heeft altijd maar één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het is puur toeval dat zijn pad dat van Lou kruist, maar nadat Lou hem een gemene streek heeft geleverd, dwingt de kerk hen tot iets wat ze geen van beiden voor mogelijk hadden gehouden: ze moeten trouwen. Lou is doodsbang dat men erachter zal komen wie ze werkelijk is, en ondertussen heeft ze nóg een probleem: haar groeiende gevoelens voor Reid..

Personages

In Serpent and Dove volgen we Lou. Ze is jaren geleden haar heksenkring gevlucht. Waarom ze dit heeft gedaan, komen we pas later in het verhaal te weten. Maar dat het iets verschrikkelijks moet zijn geweest moge duidelijk zijn. Ik vond Lou zo’n leuk personage. Ze is ontzettend bijdehand en on point in haar humor. Ik moest regelmatig om haar lachen. De dynamiek tussen haar en het andere personage dat we volgen, Reid, de heksenjager met wie ze noodgedwongen moet trouwen is heel interessant om te volgen. Reid is als heksenjager in dienst van de Kerk. Hij is erg toegewijd aan zijn geloof. Lou daarentegen gelooft niet in Reid zijn God. Ze hebben daar regelmatig discussies over. Ik vond het mooi om te zien dat ze daar discussies over konden hebben, maar elkaar toch in elkaars eigen waarden konden laten. Het was ook heerlijk om te zien hoe Lou het bloed onder Reid z’n nagels vandaan kon halen en hoe hij op zijn manier er toch elke keer weer rustig onder bleef.

Serpent & Dove is een grappig, interessant en bovendien ontzettend spannend YA fantasy verhaal.

Schrijfstijl

Serpent and Dove is het YA debuut van Shelby Mahurin. En wat voor één?! Ik vind echt dat ze het uitstekend heeft gedaan. Het hele idee van een heks die met een heksenjager trouwt is briljant bedacht. Daarnaast heeft ze de dynamiek tussen Lou en Reid perfect weten te omschrijven. Dit is één van de grootste redenen dat ik zo heb genoten van Serpent and Dove. De scènes tussen hen twee zijn zo vermakelijk. Ze heeft het verhaal ook goed weten op te bouwen waarin we steeds wisselen tussen het perspectief van Lou en Reid, waarbij het steeds spannender werd.

Conclusie

Ik moet eerlijk zeggen dat ik totaal niet van de heksenverhalen ben. Het is gewoon niet mijn ding. Toch wilde ik Serpent and Dove graag lezen omdat de reacties zo lovend waren. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Ja, dit boek gaat zeker over heksen en heksenjagers, maar bevat zoveel meer. Bovendien is het verhaal ook echt heel spannend, zeker in de laatste 100-150 bladzijdes wilde ik eigenlijk niet meer stoppen met lezen. Kortom, een aanrader als je van fantasy houdt. Ga ik nu snel het vervolg Blood & Honey bestellen!

Serpent & Dove

Share
Previous Post Next Post