Follow me:

Boekreview: The Perfectionists

Title: The Perfectionists
Author: Sara Shepard
Publisher: Moon Uitgevers
Release date: Juni 2019
Genre: Thriller YA
Rating: ★★★★★ 5.0

Viel jij ook in een diep gat toen Pretty Little Liars stopte op Netflix? Tja, ik ken dat gevoel. Gelukkig hoeven we inmiddels niet zolang meer te wachten op de spinoff The Perfectionists. Maar wisten jullie dat deze tvserie gebaseerd is op twee gelijknamige boeken? Ik las het eerste deel van deze serie en vertel je vandaag of het wat was!

Verhaal

Mackenzie, Ava, Julie, Caitlin en Parker lijken op het eerste gezicht niet veel gemeenschappelijk te hebben. Ze hebben elk hun eigen vrienden, drama’s en doelen. Maar ze delen wel één ding: hun intense haat voor Nolan Hotchkiss. Nolan heeft het leven van veel studenten geruïneerd, en ze vinden dat hij moet boeten voor wat hij gedaan heeft. Ze bedenken de perfecte moord – een hypothetische moord, natuurlijk. Het is slechts fictie… totdat hun wens werkelijkheid is geworden. Nolan is vermoord, precies zoals ze hadden gepland. Maar zij hebben het niet gedaan. Dus wie dan wel?

Personages

In The Perfectionists volgen we Mackenzie, Ava, Julie, Caitlin en Parker. Je zou denken dat ik het hier heb over een hecht vriendengroepje. Maar nee, niets is minder waar. Ze hebben ieder zo hun eigen vrienden, maar door een recente gebeurtenis, delen ze allemaal dezelfde haat voor één specifiek persoon.

Parker is een interessant en vooral diepzinnig personage om over te lezen. Ze is het populairste meisje van de school en lijkt alles te hebben wat haar hartje begeert. Maar zoals altijd, is niets wat het lijkt. Mackenzie is een musical genie en doet er alles aan om toegelaten te worden op Julliard. Ava was voor mijn idee het meest bezig om het mysterie waar het in dit boek om gaat, te ontrafelen. Ze verloor haar moeder op de middelbare school en sindsdien doet ze er alles aan om de perfecte student zijn. Julie is een heel lief personage die veel heeft meegemaakt, maar er altijd is voor haar vrienden. En als laatste volgen we Caitlin. Ze is zeer atletisch aangelegd en een talentvol voetballer. Caitlin is geadopteerd door twee moeders. Leuk dat dit is verwerkt in het verhaal.

Sara Shepard weet het voor de lezer altijd interessant en mysterieus te houden. Daardoor vloog ik ook weer door dit boek heen.

Schrijfstijl

We lezen in The Perfectionists vanuit alle vijf de personages zoals hierboven omschreven. Ik vind lezen vanuit verschillende personages altijd heel leuk. Dat zorgt er naar mijn idee voor, dat een verhaal wat ronder wordt. Wel duurt het daardoor vaak wat langer voordat je helemaal in het verhaal zit. Je hebt namelijk tijd nodig om de personages te leren kennen en om ze uit elkaar te houden. Bij The Perfectionists had ik daar ook wat moeite mee. Maar het stoorde me niet. Dit komt voornamelijk door de fijne schrijfstijl. Sara Shepard weet het voor de lezer altijd interessant en mysterieus te houden. Daardoor vloog ik ook weer door dit boek heen.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat Sara Shepard met The Perfectionists opnieuw een boeiend verhaal weet te schrijven. De manier waarop ze je als lezer in de waan laat, zorgt ervoor dat je wil doorlezen. Dit boek is onderdeel van een tweeluik en eindigt dan ook met een spannende cliffhanger. Bevat dit boek dezelfde elementen als in Pretty Little Liars? Misschien. Maar heel eerlijk, krijgen we daar ooit genoeg van? 😉

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

The Perfectionists

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk