Follow me:

Boekreview: Alles voor jou

Title: Alles voor jou
Author: Liane Moriarty
Publisher: A.W. Bruna
Release date: Juli 2019
Genre: Roman
Rating: ★★★★✩ 4.5

Toen A.W. Bruna mij benaderde of ik Alles voor jou van Liane Moriarty wilde lezen omdat dit boek opnieuw is uitgekomen, hoefde ik daar geen seconde over na te denken. Ik las niet zo lang geleden haar nieuwste boek Negen volmaakte vreemden en was daar erg over te spreken. Alles voor jou is ook weer zo’n heerlijke dikke pil waar ik direct bij het ontvangen van het boek in ben begonnen.

Verhaal

Ellen weet dat mensen gekke dingen doen voor de liefde. Ze hoort er alles over in haar praktijk als hypnotherapeut. Dus als haar nieuwe vriend Patrick haar vertelt over zijn stalker Saskia, is Ellen eerder geïntrigeerd dan bezorgd. Wat ze niet weet is dat Saskia zich bij haar heeft gemeld als patiënt, om zo meer te weten te komen over Patricks nieuwe liefde. Daarmee komen de levens van de twee vrouwen wel heel dicht bij elkaar te liggen, en een confrontatie is onvermijdelijk…

Moriarty weet verschillende genres te combineren in haar boeken waardoor haar boeken een breed publiek trekken.

Personages

Ellen werkt als hypnotherapeut in het excentrieke strandhuis dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Ze heeft een fijn leven al zegt ze het zelf. Alleen mist er nog een man om het plaatje compleet te maken. Wanneer ze Patrick ontmoet heeft ze goede hoop dat het een blijvertje is. Hij laat aan alles merken dat hij haar ook leuk vindt, maar dan ontstaat er een moment waarop hij zegt dat hij haar iets moet vertellen. Patrick’s ex Saskia, schijnt hem namelijk te stalken. Ze kan maar niet accepteren dat hun relatie voorbij is. Ellen vind het wel spannend dat er een iemand is die hun relatie op de voet volgt. Ze weet alleen niet dat Saskia wel heel erg dichtbij komt.. Daarnaast vind ik het persoonlijk wel een beetje gek dat je het leuk en spannend vind, dat er een gestoorde ex is die je vriend stalkt. Waarom is dat leuk? Maar uiteraard begrijp ik dat Ellen vanuit haar werk wellicht een hogere interesse kan hebben in een stalker.

Liane weet stalken op een interessante manier van verschillende kanten te belichten.

Schrijfstijl

Wat ik leuk vind aan Liane Moriarty haar boeken, is dat ze regelmatig verschillende genres combineert. Ik vind haar boeken namelijk ook altijd wel elementen van een thriller bevatten, terwijl het over het algemeen toch wel romans zijn. Dit gaat gepaard met veel spanning tijdens het lezen. Liane laat zien hoever je kunt gaan voor liefde en in hoeverre er nog sprake is van liefde bij stalken. Daarnaast zorgt de auteur van het boek voor een verrassende wending op het juiste moment in het verhaal waardoor het verhaal je blijft boeien. We volgen zowel Ellen als Saskia, waardoor je een interessante kijk krijgt in het leven van een stalker.

We volgen zowel Ellen als Saskia, waardoor je een interessante kijk krijgt in het leven van een stalker.

Conclusie

Alles voor jou is een heerlijke roman met een vleugje spanning. Daardoor is het een interessant verhaal waarbij je interesse om verder te lezen niet afneemt. Persoonlijk vond ik het plot wat voorspelbaar en had het allemaal iets spannender gemogen van mij. Daarentegen las ik geen thriller en mag ik wellicht niet teveel verwachten. Voor iedereen die wel eens een kijkje zou willen nemen in het hoofd van een stalker.

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Alles voor jou

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk