Follow me:

Boekreview: Al die mooie vreemden

Title: Al die mooie vreemden
Author: Elizabeth Clehfoth
Publisher: Harper Collins
Release date: Juni 2019
Genre: Thriller YA
Rating: ★★★★✩ 4.0

Je zou het misschien niet zeggen bij het zien van deze cover, maar Al die mooie vreemden is een thriller. Een thriller waar ik eigenlijk nog vrij weinig over gehoord of gelezen heb. Ik ging er dan ook blanco in en had geen idee wat me te wachten stond. Niet wetende dat dit verhaal me zo zou intrigeren.

Verhaal

Op een prachtige zomerdag in 2007 verdwijnt Grace, de mooie, jonge vrouw van zakenman Alistair Calloway en moeder van Charlie…
Tien jaar later heeft de zeventienjarige Charlie nog altijd geen antwoord op de vraag wat er precies met haar moeder gebeurd is. Inmiddels zit ze op een prestigieuze school in New England en heeft ze zich volledig in het kostschoolleven gestort. Daarbij hoort ook het lidmaatmaatschap van de A’s, een geheim genootschap van medescholieren. Om door de A’s geaccepteerd te worden moet ze een aantal riskante opdrachten uitvoeren, die ervoor kunnen zorgen dat ze haar vrienden kwijtraakt en van school wordt gestuurd.
Dan komen de duistere gebeurtenissen uit het verleden en het heden onverwachts samen, en zou Charlie de verschrikkelijke waarheid over haar familie en haarzelf weleens niet kunnen overleven…

Als je altijd al nieuwsgierig bent geweest hoe het leven is op een prestigieuze kostschool, dan moet je dit boek absoluut lezen.

Personages

In Al die mooie vreemden volgen we de zeventienjarige Charlie. Ze zit op een prestigieuze kostschool in New England. Een school waar haar vader vroeger ook op heeft gezeten. Charlie haar moeder is spoorloos verdwenen toen ze nog een klein kind was. Niemand heeft haar daarna meer gezien en de verdwijning van haar moeder blijft tot op de dag van vandaag een raadsel. Haar vader Alistair is een rijke zakenman. Charlie is dan ook gewend om haar zin te krijgen door haar achternaam. Ze is dus best wel verwend en daardoor, zeker aan het begin van het verhaal, niet de meest sympathieke persoon. Het was voor mij dus nier perse direct een hoofdpersonage waar ik me mee kon identificeren. Toch stoorde me dat niet. Dit vond ik best bijzonder omdat ik bij mezelf heb gemerkt dat ik toch wel graag raakvlakken zie met de hoofdpersoon. Later in het verhaal zie je overigens wel dat Charlie een bepaalde ontwikkeling meemaakt en toch gaat inzien dat de keuzes die ze maakt in het leven gevolgen heeft voor haarzelf en anderen.

Al die mooie vreemden is een mysterie dat zich uitstrekt over verschillende generaties binnen een familie.

Schrijfstijl

We volgen in Al die mooie vreemden naast Charlie, nog twee personages. Namelijk haar moeder Grace en haar vader Alistair. De hoofdstukken geschreven vanuit Charlie zijn in het heden geschreven en vormen de hoofdlijn in het verhaal. De hoofdstukken van Grace en Alistair zijn flashbacks. We leren meer over hoe Charlie haar ouders elkaar hebben ontmoet en hoe deze twee hele verschillende mensen toch verliefd op elkaar zijn geworden. Deze hoofdstukken zijn erg kort, maar geven je beetje bij beetje extra informatie over wat er vroeger is gebeurd. Ze zorgen ervoor dat je als lezer geboeid blijft en wil doorlezen.

Conclusie

Ik vond Al die mooie vreemden een erg interessant mysterie verhaal. De flashbacks hielden mij als lezer nieuwsgierig. Je wil toch weten wat er precies met Charlie haar moeder is gebeurd tien jaar geleden. Leeft ze nog? Is ze weggelopen? Of is ze toch dood? Vragen waar je allemaal antwoord op krijgt aan het einde van het verhaal waarnaar de onthullingen zich in een sneltreinvaart achter elkaar opvolgen. Ik had helaas wel iets meer verwacht van de ontknoping. De opbouw doet namelijk een schokkender einde verwachten maar desalniettemin vind ik het een vermakelijke thriller. Ik zou dit boek omschrijven als Gossip Girl meets Dynasty. Dus als je een liefhebber bent van deze series, dan is dit jouw nieuwe thriller. Het is een dikke pil, maar je vliegt er echt doorheen. Bereid je dus voor op een bingeread. Een mooi en verrassend debuut voor Elizabeth Clehfoth en ik kijk uit naar haar volgende boek.

Bingereaden gegarandeerd!

Goodbye, Perfect

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk