Follow me:

Boekrecensie: Gelukkig op Ibiza

Title: Gelukkig op Ibiza
Author: Aline van Wijnen
Publisher: Boekerij
Release date: Juli 2021
Genre: Feelgood Roman
Rating: ★★★★✩ 4.0

Feelgood romans. Ik kan er niet genoeg van krijgen in het zomer seizoen. Gelukkig op Ibiza van Aline van Wijnen klinkt als het perfecte boek voor op een zonnige dag in je tuin of balkon, op het strand of bij het zwembad.

Verhaal

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

Personages

In Gelukkig op Ibiza volgen we Maud. Ze is zesentwintig jaar en werkt in de juwelier van Melanie die je wellicht al kent uit Bestemming geluk, een eerder verschenen boek van Aline. Maud heeft een doel voor ogen. Een rijke man aan de haak slaan die haar alles kan geven wat haar hartje begeert. Dat moet geen probleem zijn, aangezien er dagelijks meerdere rijke mannen in de juwelierszaak langskomen. Hoewel je in eerste instantie Maud haar overtuiging om een rijke man te vinden, wat hypocriet kan vinden, moet ik zeggen dat ik haar ergens ook wel goed kon begrijpen. Haar jeugd was namelijk niet zo perfect. Met een alcoholistische vader en een zusje die op jonge leeftijd tienermoeder werd, heeft ze niet echt een goed voorbeeld gekregen. Dat ze een beter leven voor zichzelf wil, begrijp ik zeker.

Dat ze er zeker van is dat ze met Chris de perfecte man heeft gevonden daarentegen niet. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag in gezelschap is van een mooie vrouw, maar niets serieus wil. Toch is Maud er van overtuigd dat ze hem van mening kan laten veranderen. Als ze maar lang genoeg bij hem blijft, wordt hij vanzelf verliefd. Toch?

Gelukkig op Ibiza is een warm, luchtig en zomers feelgood verhaal die je gegarandeerd op je vakantielijstje kunt noteren.

Schrijfstijl

Bij feelgood romans heb ik eigenlijk maar paar wensen. Een luchtig, humoristisch verhaal met een hoofdpersonage waarin je je goed kan inleven. Zo’n feelgood moet niet te zwaar zijn en lekker vlot weglezen. Gelukkig op Ibiza voldoet gelukkig aan bijna al mijn wensen. Een grote verrassing waar ik al snel achter kwam tijdens het lezen, is dat er personages voorbij kwamen, die ik al eerder heb leren kennen. Eerst dacht ik nog: dat is toevallig, weer een personage die in een juwelierszaak werkt. Maar al snel kwamen er meer bekende personages voorbij. Overigens zou ik dit boek niet perse een vervolg deel in een serie noemen hoor. Gelukkig op Ibiza is prima te lezen als standalone.

Conclusie

Gelukkig op Ibiza is een warm, luchtig en zomers feelgood verhaal die je gegarandeerd op je vakantielijstje kunt noteren. Ik zie het zeker voor me dat dit boek deze zomer door heel wat mensen wordt gelezen op een strandbedje met een heerlijk koud drankje in je hand. Maud is een personage waarin je je goed kan inleven en daardoor gedurende heel het boek betrokken blijft bij het verhaal. Ik wilde immers weten hoe het afliep. Want zal Maud Chris zover krijgen om hem van gedachten te doen laten veranderen, of niet? Van mij had er iets meer humor in mogen zitten, maar dat is een kwestie van smaak. Al met al zeker genoten van Gelukkig op Ibiza.

Gelukkig op Ibiza

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Ik mocht Aline van Wijnen interviewen ter ere van haar nieuwe boek. Dat interview kan je hier lezen.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk