Follow me:

De boeken die ik 5 sterren gaf in 2018 deel 1

2018 is bijna voorbij en dat betekent ook dat er weer een leesjaar wordt afgesloten. En het was een goed leesjaar voor mij. Ik las namelijk 101 boeken. Wauw, dat is nogal een aantal he? Van die 101 boeken gaf ik maar liefst 20 boeken vijf sterren. Deze wil ik graag met jullie delen. Vandaag trap ik af met de eerste tien boeken in volgorde van dat ik ze heb gelezen.

Far from the tree – Robin Benway 

Wanneer de geadopteerde Grace op zoek gaat naar haar biologische moeder, ontdekt ze dat ze nog een zus en een broer heeft. Haar zus Maya lijkt het prima voor elkaar te hebben in haar adoptiegezin, maar broer Joaquin is nog altijd op zoek naar een familie die hem wil hebben. Alle drie worstelen ze met de vraag: wat bepaalt wie je bent?

Ver van de Boom was het eerste boek in 2018 die ik beoordeelde met vijf sterren. Het verhaal raakt me namelijk persoonlijk omdat ik zelf ook geadopteerd ben. Toch is het ook een aanrader voor jullie. Door dit verhaal te lezen zul je wat meer begrijpen over de angsten en vragen die geadopteerden kinderen hebben. Daarnaast gaat het ook over de band die je als broers en zussen hebt. Ver van de Boom is een verhaal dat het verdient om gelezen te worden!

Bestel Ver van de Boom op Bol.com

#1 Burn for burn en #2 Fire with Fire – Jenny Han & Siobhan Vivian

Kat is het beu dat ze wordt gepest door haar voormalige beste vriendin. Lillia heeft altijd haar kleine zusje beschermd, dus als ze erachter komt dat één van haar beste vrienden het stiekem met haar doet, doet ze er alles aan om ze te stoppen. Mary wordt achtervolgd door een gebeurtenis uit haar verleden. De jongen die dit heeft veroorzaakt, zal hier voor boeten! Geen van deze drie meisjes kunnen hun wraak nemen zonder dat ze worden verdacht. Maar met z’n drietjes is alles mogelijk! Deze meiden zullen laten zien wat gerechtigheid is!

Jenny Han zal bij het grote publiek voornamelijk bekend zijn door To All The Boys I’d Loved Before. Maar wist je dat ze nog meer boeken heeft geschreven? Zo ook de trilogie Burn for Burn, die ze samen schreef met Siobhan Vivian. Ik vond deze serie echt heel tof. En gaf ook het tweede deel Fire with Fire vijf sterren. Deze serie is niet zo zoet als bij To All The Boys I’d Loved Before maar een stuk duisterder. Toch vond ik deze serie ook weer heel goed. Aanrader, als je graag weer een serie van Jenny Han wilt lezen.

Bestel deel 1 in de Burn for Burn serie op Bol.com

#2 The Perfectionists – Sarah Shepard

Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie, and Parker hebben niet al te beste dingen gedaan. Maar ondanks dat ze het hebben gehad over pestkop Nolan Hotchkiss vermoorden, hebben ze het niet plan niet doorgezet. Het is gewoon toeval dat Nolan gestorven is precies op de manier zoals de meiden hadden gepland..toch? De meisjes worden opeens hoofdverdachten en als ze niet snel de echte moordenaar vinden, zal hun perfecte leventje in duigen vallen.

Eind 2017 las ik deel 1 in The Perfectionists tweeluik van Sarah Shepard. Deze schrijfster kennen we uiteraard allemaal van Pretty Little Liars. Ze schreef alleen nog veel meer boeken waaronder The Perfectionists. Deze serie heeft net als Pretty Little Liars een mysterieus randje. Dat zorgt ervoor dat je door wil lezen. Begin 2018 moest ik dan ook direct door in het tweed een tevens laatste deel van The Perfectionists. Mocht je nog niet overtuigd zijn. The Perfectionists wordt op dit moment verfilmd in een serie op Netflix. Nog een reden om de boeken op je TBR voor 2019 te zetten!

Bestel The Perfectionists serie op Bol.com

#3 De Royals, Geheimen – Erin Watt

Ella heeft haar hart verloren aan Reed, de aantrekkelijke bad boy van de steenrijke familie Royal. Ondanks al zijn rotstreken gelooft ze in hem. Maar zelfs voor overlever Ella zijn de problemen van Reed en zijn vier broers op zijn zachtst gezegd een uitdaging.

Reed gaat voor Ella door het vuur. Maar om zijn eigen leven en daarmee dat van Ella te redden, moet hij zijn dubieuze verleden achter zich zien te laten. Kan hij dat? En lukt het hen om de geheimen van hun families voor eens en voor altijd te ontrafelen?

Tja wat zal ik zeggen. De Royals is mijn favoriete serie aller tijden denk ik. Elke keer als ik een boek uit deze serie lees, geniet ik volop. Als je de Did I Mention I Love you serie van Estelle Maskame leuk vond, dan denk ik dat je De Royals ook echt heel tof gaat vinden. Het is alleen wat steamier en ruiger! De Royals bestaat uit vijf delen waarvan het laatste deel begin 2019 uitkomt bij Uitgeverij de Fontein.

Bestel De Royals serie op Bol.com

Love, Simon – Becky Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Zoals je wellicht hebt gezien, is Love, Simon verfilmd en draaide deze in de bioscoop. Je denkt dus misschien wel dat je het boek daarom niet meer hoeft te lezen. Toch raad ik je deze van harte aan. De schrijfstijl van Becky Albertalli is zo fijn en grappig om te lezen. En mocht je de film nog niet gezien hebben. Lees dan wel eerst even het boek. Die volgorde blijft toch wel beter als het even kan ;). Mijn review vind je trouwens hier.

Bestel Love, Simon op Bol.com

Leah on the Offbeat

Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar – vindt ze zelf – middelmatige tekeningen, maar ook om:
Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen, het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen, haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heef en alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen – en voor de liefde.

Leah on the Offbeat is het vervolg op Love, Simon. In dit deel volgen we de beste vriendin van Simon. En ook in het vervolg heb ik weer veel gelachen en erg genoten. Mijn hele review vind je hier.

Bestel Leah on the Offbeat op Bol.com

Little do we know – Tamara Ireland Stone

Buurmeisjes en voormalig beste vriendinnen Hannah en Emory hebben al in geen maanden met elkaar gesproken. Niet sinds hun ruzie – de ruzie waarin ze allebei dingen hebben gezegd die ze niet meer terug kunnen nemen.

Ze gaan allebei hun eigen weg. Emory is druk bezig haar toelatingsbrief voor UCLA te perfectioneren en geniet van de tijd die ze nog heeft met haar vriendje Luke. Ze gaan namelijk allebei naar een andere universiteit. In de tussentijd wordt Hannah’s sterke geloofsovertuiging verstoord als haar familie’s financiële problemen aan het licht komen.

Hoe hard Emory en Hannah ook proberen de brug van dertig stappen tussen hun slaapkamer ramen te vermijden, het lukt niet. Niet meer in ieder geval na wat er gebeurd..

Dit verhaal heeft me zo geraakt. Wat ik mooi vond aan deze twee meiden, was dat ze ondanks hun grote verschillen in persoonlijkheid, toch beste vriendinnen waren. Hannah is een meisje die alles heel goed doordenkt voordat ze actie onderneemt. Emory niet. Die doet gewoon waar ze zin in heeft. Daarnaast is Hannah met een priester als vader, gelovig opgevoed. Hoewel Emory zelf niet Christelijk is, heeft ze de geloofsovertuiging van Hannah altijd gerespecteerd. Ze ging zelfs af en toe mee naar de kerk. Hoe mooi is dat? Meer weten over dit boek? Je leest mijn review hier.

Bestel Little Do We Know op Bol.com

Vind ik leuk?! – Holly Bourne

Iedereen trouwt, krijgt baby’s, koopt huizen.
Timelines vol succes. Maar niet voor Tori… Gelukkig.
En ineens ben je dertig. Je tijdlijn is een lange opsomming van aanzoeken, zwangerschapsaankondigingen en foto’s van pas gekochte huizen. Dertig worden lijkt wel een stoelendans: zodra de muziek stopt, kiest iedereen de dichtstbijzijnde plek om zich te settelen met iemand die toevallig ook aan het spel meedoet.

Maar Tori niet. Ze heeft al aardig wat bereikt voor haar dertigste: een bestseller op haar naam en duizenden fans, online en offline. Maar haar best-wel-oké vriendje is eigenlijk heel saai. En wanneer haar beste vriendin ook opeens verliefd wordt, begint Tori te twijfelen. Tori vult haar dagen met twitteren, YouTube en bedenken waarom iedereen – behalve zij – voor dit huisje-boompje-beestje-ideaal lijkt te gaan. Zijn ze bang de boot te missen? Of is zij degene die de memo heeft gemist? Als iedereen om je heen hetzelfde doet, en de klok keihard tikt, wat doe je dan? Mijn review over Vind ik leuk?! lees je hier.

Bestel Vind ik leuk?! op Bol.com

Ik zie je op het strand – Jill Mansell

5 sterren boeken in 2018

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Mijn voornemen voor 2018 was om naast Young Adult ook wat meer feelgood romans te lezen. Ik moest toen eigenlijk al snel aan Jill Mansell denken. Ik las nog nooit eerder iets van haar, maar weet wel dat haar boeken heel goed worden gewaardeerd.

Dit jaar las ik meerdere boeken van haar, en ik ben inmiddels verliefd. Ik zie je op het strand is haar nieuwste boek en ik vond hem heerlijk. Kan vast op je lijstje voor de lente/zomer! Mijn review vind je hier.

Bestel Ik zie je op het strand op Bol.com

Dit waren de eerste tien boeken die ik beoordeeld heb in 2018 met vijf sterren. Morgen deel ik de overige tien boeken met jullie. Ik hou het nog even spannend haha. Welke boeken waren voor jou vijf sterren waard? Laat het me weten in de reacties hieronder of op Instagram.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk