Follow me:

Boekrecensie: De Nimfen

Title: De Nimfen
Author: Alex Michaelides
Publisher: Uitgeverij Cargo
Release date: Juli 2021
Genre: Thriller
Rating: ★★★★✩ 4.5

Ik was erg onder de indruk van Alex Michaelides’ debuut De Stille Patiënt. Deze psychologische thriller was erg meeslepend en ik kon destijds niet stoppen met lezen. Ik keek dan ook erg uit naar zijn nieuwe boek De Nimfen. De synopsis klonk in ieder geval alweer erg goed. Of het verhaal zelf me ook weer wist te pakken? Dat lees je in deze recensie.

Verhaal

Edward Fosca is een moordenaar, dat weet psycholoog Mariana Andros zeker. Maar Fosca is ongenaakbaar. Hij is professor Grieks drama aan de universiteit van Cambridge, en zeer geliefd bij zowel collega’s als studenten. Hij heeft zelfs een mysterieuze groep vrouwelijke aanhangers, die zichzelf De Nimfen noemen.

Het nichtje van Mariana Andros roept de hulp in van haar briljante, maar ook getroebleerde tante als een van haar vriendinnen, die tot De Nimfen behoort, vermoord wordt. Al snel raakt Mariana geobsedeerd door Fosca. Is hij in staat om zijn studentes te vermoorden? En verklaart dat zijn passie voor Persephone en haar reis naar de onderwereld?
Als er nog een lichaam wordt gevonden, wil Mariana koste wat kost Fosca’s schuld bewijzen. Ze zet alles op het spel: haar geloofwaardigheid, haar vriendschappen, en zelfs haar leven.

Alex Michaelides weet zijn lezers met De Nimfen opnieuw op het puntje van hun stoel te laten zitten. Stoppen met lezen is geen optie. Dit boek lees je in één ruk uit.

Personages

In De Nimfen volgen we Mariana. Mariana is een behoorlijk complex personage met veel lagen. Dus als het verhaal zich vanuit haar perspectief verder ontwikkeld, bleef ik alsmaar doorlezen. Mariana is zelf een voormalige Cambridge-studente en heeft daar ook haar man ontmoet. Haar band met de universiteit is daarom erg sterk. Vooral omdat haar man onlangs is omgekomen bij een tragisch ongeval. Daar rouwt ze nog steeds iedere dag om en er komen ook veel herinneringen naar boven.

Zeker wanneer haar nichtje Zoe, momenteel een Cambridge-student, Mariana belt om te vertellen dat haar kamergenoot vermist is en er een lijk is gevonden op de campus. Mariana twijfelt geen moment en stapt op de eerste de beste trein naar haar nichtje toe. Vanaf dat moment bijt ze zich helemaal vast in het onderzoek. Want één ding is voor Mariana duidelijk. De politie zit helemaal op het verkeerde spoor.

Ga mee op een wilde, spannende en zelfs een beetje obsessieve reis.

Schrijfstijl

De schrijfstijl van Alex Michaelides was al fijn in De Stille Patiënt. Hij wist me in dat boek al vanaf de eerste pagina het verhaal in te slepen. In De Nimfen was dat opnieuw zo. Toch vind ik zijn schrijven hier van een nog hoger niveau. Ik heb dit boek uiteindelijk in één ruk uitgelezen. Een groot deel van dit boek staat in het teken van de Griekse mythologie. Als je daar van houdt, dan kan ik me voorstellen dat je het een leuke toevoeging vindt. Ik heb er persoonlijk niet zoveel mee, maar ik heb er ook niets op tegen. Het stoorde me in ieder geval niet tijdens het lezen. Het gaf het verhaal een duister tintje wat me helemaal in de juiste vibe bracht.

Conclusie

Het is een wilde, spannende en zelfs een beetje een obsessieve reis als we Mariana volgen in haar zoektocht naar de moordenaar. Ik vond het heerlijk hoe onvoorspelbaar het verhaal was. Het leidde me in richtingen die ik nooit had verwacht te gaan en ik bleef tot het einde gissen. En hoe bedwelmend het moordmysterie zelf ook was, ik vond de karakters van zowel Mariana en Fosca ook erg fascinerend om te volgen. Ik hou ervan als een thriller complexe personages heeft als aanvulling op een nog complexer plot. Ik wil niet teveel weggeven, maar als je op zoek bent naar een spannende psychologische thriller die je op het puntje van je stoel houdt, dan is De Nimfen de thriller voor jou.

De Nimfen

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Benieuwd naar mijn recensie van Alex zijn debuut De Stille Patiënt? Die kun je hier lezen.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk