Follow me:

8x boekentips op Kobo plus (2021)

Zoals jullie weten, lees ik ontzettend graag. Ik wissel daarbij regelmatig af tussen papierenboeken en e-books. Hoewel ik groot fan ben van het papierenboek, kan ik tegenwoordig ook echt niet meer zonder mijn e-reader. Er zijn gewoon momenten waarop je wil lezen en een fysiek boek niet handig is. Als je in bed ligt bijvoorbeeld, of als je onderweg bent. 

Om het leven een stukje gemakkelijker te maken, heeft Kobo een abonnementsdienst waarbij je voor een vast bedrag per maand, onbeperkt e-books kunt lezen. Tegenwoordig hebben ze hun aanbod zelfs uitgebreid met luisterboeken. Het leek me wel weer eens leuk om een lijstje te delen met mijn favoriete boeken op Kobo plus van dit moment.

Moordgids voor lieve meisjes

Pippa kiest een wel heel gevoelig onderwerp voor haar profielwerkstuk: ze wil onderzoek doen naar de moord op Andie Bell, een tienermeisje dat vijf jaar eerder uit hun stadje verdween. De dader is niet meer in leven, maar Pippa gelooft niet dat hij het echt gedaan heeft. Samen met het broertje van de dader Ravi gaat ze op zoek naar de waarheid. Met behulp van interviews, sociale media en heel veel moed probeert Pippa de waarheid op tafel te krijgen. Al snel komen er geheimen boven die iedereen in het stadje liever verborgen had willen houden… En het lijkt wel alsof iemand tegenwerkt, zal de echte moordenaar nog leven?

Deze YA mystery thriller zit steengoed in elkaar en wist mij tot aan de laatste pagina in spanning te houden. Mijn recensie kun je hier lezen.

Ik pleit voor jou! – Marijke Vos

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man. Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Hou je van feelgood? Dan zijn de boeken van Marijke Vos sowieso must reads. Ik pleit voor jou! is één van mijn favorieten van haar. Mijn recensie kun je hier lezen.

Een vloek zo eenzaam – Brigid Kemmerer

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Een hervertelling van Beauty & The Beast is altijd een goed idee. Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer is het eerste deel in een trilogie. Mijn recensie vind je hier.

Ons huis – Louise Candlish

Als Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar woning staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar ex-man Bram de verkoopakte ondertekend hebben. Als Bram vervolgens spoorloos verdwenen blijkt kan Fiona niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid boven tafel komt.

Mijn recensie van Ons huis kun je hier lezen.

De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han

Belly Conklin leeft van zomer naar zomer. Alles wat goed en magisch is, gebeurt van juni tot augustus. De winter is slechts een periode waarin Belly de weken aftelt tot de volgende zomervakantie, omdat ze dan niet in het strandhuis, niet bij Susannah, en het allerbelangrijkste, niet bij Jeremiah en Conrad kan zijn. Twee jongens die Belly al kent sinds haar allereerste zomervakantie. Het zijn haar beste vrienden, haar jeugdliefdes en alles daartussenin. Dan is Belly bijna zestien en breekt die ene zomervakantie aan, die ene prachtige en tegelijkertijd vreselijke zomervakantie, waarin alles verandert. De zomer waardoor Belly’s leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Ik heb De zomer waarin alles veranderde nog niet gelezen, maar hij staat wel hoog op m’n leeslijstje. Hoe fijn dat deze al zo snel na het uitkomen op Kobo plus staat! Je kunt het eerste deel in de trilogie hier lezen.

Wacht op mij – Jennifer L. Armentrout

Wacht op mij gaat over Avery en Cam. De laatstgenoemde verovert de harten van duizenden meisjes. Ben jij de volgende? Als je dit boek gaat lezen, valt dat bijna niet te voorkomen! Cam is namelijk ontzettend sexy, lief, en eh… Hadden we al gezegd dat hij onweerstaanbaar sexy is? Maar Avery heeft zo haar eigen shit te verwerken, en daarbij kan ze het niet gebruiken dat Cam te dichtbij komt. En dan nog een stapje dichterbij… Aan de andere kant: hoe kan ze hem nu weerstaan? Dat is haast onmogelijk!

Als je de Begin Again serie van Mona Kasten en After van Anna Todd hebt verslonde, dan is de Wacht op mij serie van Jennifer L. Armentrout echt wat voor jou. Mijn recensie van het eerste deel kun je hier lezen.

Ik volg je – Lisa Jewell

Je bent weer terug in je geboortestad na vier jaar in het buitenland. Met een nieuwe man aan je zij. Jullie zijn op zoek naar een eigen plek, maar logeren voorlopig bij je broer. En dan ontmoet je zijn buurman. Directeur op de plaatselijke school. Twee keer zo oud als jij. Extreem aantrekkelijk. En je begint hem te volgen. Maar je had nooit kunnen vermoeden dat een onschuldige verliefdheid zich zou ontpoppen tot een dodelijke obsessie. Of dat iemand anders jou zou gaan volgen…

Het leuke aan deze thriller is dat je als lezer weet dat er een moord is gepleegd, maar zowel de dader als het slachtoffer zijn nog onbekend. Een spannende thriller vol obsessies en intriges! Mijn recensie kun je hier lezen.

Ik vergeet je niet – Gillian King

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer. Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Weer een aanrader voor feelgood lezers op Kobo plus. Gillian King heeft me absoluut verrast met dit boek. Mijn recensie van Ik vergeet je niet kun je hier lezen.

Dit zijn acht pareltjes die je op dit moment kunt lezen via Kobo plus. Ik hoop dat er iets voor je bij zit en dat je deze zomer weer even vooruit kan met lezen. Heb jij nog leuke boekentips op Kobo plus? Laat ze achter in de reacties, dan helpen we elkaar aan nieuwe boeken! 🙂

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk