Follow me:

Boekrecensie: Ons huis

Title: Ons Huis
Author: Louise Candlish
Publisher: Volt
Release date: Juni 2020
Genre: Thriller
Rating: ★★★✩✩ 3.0

Wauw, de zomer loopt alweer tegen zijn einde aan. Wat is het snel gegaan. En wat heb ik weer veel gelezen. Inmiddels maak ik me op voor de herfst. In het geval van boeken betekent dat voor mij voornamelijk veel thrillers lezen. Omdat ik eigenlijk niet meer kon wachten, begon ik alvast met de eerste: Ons Huis van Louise Candlish. Een thriller met een omslag die veel nieuwsgierigheid opwekt.

Verhaal

Als Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar woning staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar ex-man Bram de verkoopakte ondertekend hebben.

Als Bram vervolgens spoorloos verdwenen blijkt kan Fiona niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid boven tafel komt.

Een thriller die vlot weg leest en die op een verfrissende wijze is geschreven.

Personages

In Ons Huis volgen we Fiona en Bram Lawson. Fiona is een werkende moeder die alle ballen hoog houdt. Zij zorgt voornamelijk voor de twee zoons van Bram en Fiona. Hoewel ze een druk leven hebben, zijn ze wel gelukkig getrouwd. Althans, dat dacht Fiona. Totdat ze haar man Bram betrapt met een ander. Voor Fiona is dit direct de druppel. Ze wilt scheiden. Maar als ze op een dag thuiskomt en ontdekt dat haar huis verkocht is aan vreemden zonder haar weten, slaat de paniek toe. De aanstichter van dit geheel? Haar ex, Bram. De hele situatie is door hem veroorzaakt en daar is hij erg van aangedaan. Hij neemt het zichzelf enorm kwalijk. Hoe heeft hij het zover kunnen laten komen. Hij had een goede baan, leuke kinderen en een geweldige vrouw. Als lezer wordt je vooral meegenomen in zijn schaamte.

Schrijfstijl

De auteur van Ons Huis, Louise Candlish heeft een vlotte schrijfstijl en weet me al vanaf de eerste pagina te boeien. Dit komt door de flitsende start waarin Fiona onbekende mensen spullen haar huis in ziet sjouwen. Dit is het verhaal in het verleden, waarin Fiona erachter komt dat haar huis is verkocht. Dit wordt afgewisseld met podcastfragmenten waarin Fiona haar verhaal doet over alle gebeurtenissen. Ik denk dat dit het perspectief vanuit het heden is. Daarnaast volgen we ook nog Bram middels een Word document dat hij opgesteld heeft voor Fiona. Deze verschillende invalshoeken waren erg verfrissend. Wat ik wel jammer vond, was dat er hierdoor veel herhaling optrad. Zo vertelde Fiona dingen die zijn gebeurt in het verleden vanuit haar perspectief en doet Bram dat ook vanuit het zijne in het Worddocument. Dat maakte het verhaal wat traag.

Conclusie

De synopsis van Ons Huis beloofde veel goeds. Het zou je maar gebeuren dat je op een dag thuiskomt en er opeens nieuwe bewoners in je huis lopen en jouw spullen weg zijn! Ik had dan ook erg met Fiona te doen. Wat ik helaas wel miste, was spanning. Het verhaal verloopt traag en het echte ‘ik zit op het puntje van m’n stoel’ ontbrak. Dat neemt niet weg dat ik heel vlot door het boek heen ging. Een flinke plottwist ontbrak ook en veel gebeurtenissen waren voor mij als lezer geen verrassing. Wel vind ik dat alles heel mooi samenkomt aan het einde. Had er meer spanning in het verhaal gezeten, dan was het helemaal perfect. Desalniettemin heb ik zeker genoten van Ons Huis en ga ik de auteur in de gaten houden!

More than just a pretty face

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk