Follow me:

Boekreview: Het omgekeerde van altijd

Title: Het omgekeerde van altijd
Author: Justin A. Reynolds
Publisher: Harper Collins
Release date: Mei 2019
Genre: YA conteporary
Rating: ★★★★✩ 4.0

Toen ik in New York was in februari kwam het boek Het omgekeerde van altijd uit. Er was een hele boekenkast voor de release van dit boek ingericht bij Barnes & Noble. Na de synopsis gelezen te hebben, was ik nieuwsgierig geworden naar dit verhaal geschreven door Justin A. Reynolds. Toch kocht ik het boek niet. Ik wist namelijk dat dit boek paar maanden later uitgegeven zou worden bij Harper Collins in Nederland. Ik probeer zoveel mogelijk Nederlandstalige boeken te lezen. Waarom ik dit doe lees je hier. Inmiddels is de Nederlandstalige versie uitgegeven en kon ik hem dan eindelijk lezen!

Verhaal

Bij Jack King lukt alles altijd bíjna. Bijna vroeg hij dat leuke meisje mee uit (maar zijn beste vriend was hem
voor), bijna was hij de beste van de klas, bijna kwam hij in het footballteam… Als hij op een feestje de mooie, grappige Kate ontmoet, denkt hij dat de vloek van “bijna’ eindelijk is verbroken. Maar helaas… Kate gaat dood aan een ernstige ziekte.

Dit zou het einde moeten zijn van hun verhaal, maar dat is het niet! Op het moment van Kates overlijden krijgt
Jack een tweede kans. Zijn leven wordt gereset, en het volgende moment is hij zes maanden terug in de tijd en
weer op het feest, waar Kate er gezond en stralend bij zit. Is hij gek aan het worden of is hij echt aan het reizen
door de tijd? Jack is bereid overal in te geloven als hij Kate maar kan redden. Al snel zal echter blijken dat zijn
keuzes niet zonder gevolgen zijn…

Personages

In Het omgekeerde van altijd volgen we Jack King. Het fijne aan Jack is dat het een personage is waarin iedereen zichzelf wel op een bepaalde manier herkent. Jack heeft al een heel leven achter rug met nét niet momenten. Toch laat hij dat zijn leven niet beïnvloeden want hij blijft zijn vrolijke ik. Zelfs als zijn beste vriendin Jillian (waar hij al jarenlang een crush op heeft) een relatie krijgt met zijn beste vriend Franny. Beide hebben ook een grote rol in dit verhaal. Als Jack echt zou bestaan, dan zou hij absoluut één van mijn beste vrienden zijn. Hij heeft zijn hart op de goede plek en heeft ontzettend veel humor.

Als je me zou vragen wat ik van dit boek vond, dan zou ik absoluut als eerste zeggen dat ik het hele verhaal met een lach op m’n gezicht heb gelezen. 

Schrijfstijl

Als je me zou vragen wat ik van dit boek vond, dan zou ik absoluut als eerste zeggen dat ik het hele verhaal met een lach op m’n gezicht heb gelezen. De schrijfstijl van Justin is echt heerlijk en humoristisch om te lezen. Al vanaf pagina één lag ik dubbel van het lachen. Jack verteld zijn verhaal als het ware tegen jou als lezer. Hij vertelt je letterlijk alles wat hij denkt. Ik vind dit een prettige manier van lezen. Ook heeft Justin een vlotte schrijfstijl waardoor je door het verhaal heen vliegt. Het omgekeerde van altijd is een verhaal over liefde. Tussen Jack en Kate, maar ook de intense vriendschap van Jack met Jillian en Franny.

Justin heeft van een saai onderwerp als tijdreizen een boeiend en fascinerend verhaal gemaakt. 

Conclusie

Tijdreizen is een onderwerp dat centraal staat in dit boek. Dit was niet meteen een onderwerp waar ik direct enthousiast over was. Toch kom ik daar na het lezen van dit boek op terug. Justin heeft van een saai onderwerp als tijdreizen een boeiend en fascinerend verhaal gemaakt. Ik verbaas me erover dat dit Justin’s debuut is. Ondanks de lach om mijn gezicht tijdens het lezen, heb ik ook een traantje gelaten. Het omgekeerde van altijd is een zeer unieke young adult die je echt gelezen moet hebben. Het is een humoristisch verhaal wat je tegelijkertijd zeer aangrijpt. Ben je een liefhebber van Becky Albertalli haar boeken? Dan wordt Het omgekeerde van altijd jouw nieuwe leesverslaving.

Het omgekeerde van altijd

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Share
Previous Post Next Post