Follow me:

8x mijn favoriete auteurs van dit moment

Ik lees ontzettend veel, zoals je waarschijnlijk ook wel had verwacht van een boekblogger. Dat is ook terug te zien in mijn boekenkast die inmiddels aardig vol begint te raken. Ik vind het heel leuk om nieuwe boeken en nieuwe auteurs te ontdekken. Maar er zijn ook een aantal auteurs die ik inmiddels kan scharen onder het lijstje ‘mijn favoriete auteurs’. Van hen wil ik sowieso al hun boeken lezen. Het leek me leuk om dit lijstje met jullie te delen. Misschien ontdekken jullie dan ook nieuwe auteurs met een hele reeks aan nieuwe boeken die je kunt gaan lezen!

Colleen Hoover

Eén van de auteurs die al een hele lange tijd bij mijn favorieten hoort, is Colleen Hoover. Zij is de koningin in het new adult genre. Dit genre zit net boven young adult, waarbij de hoofdpersonages aan universiteiten studeren of op het punt staan om te beginnen met hun eerste echte volwassen baan. Colleen schrijft bestseller na bestseller en kan inmiddels ook haar eerste psychologische thriller op dat lijstje zetten. Bij haar weet ik nog voordat ik weet waar een boek over gaat, dat het weer prachtig zal zijn. Maar wat maakt haar boeken nou zo speciaal? In vrijwel elk boek behandelt Colleen een heftig thema. Maar dit weet ze op zo’n ontroerende, mooie en toegankelijke manier op papier te zetten. Kortom, zeker een aanrader. Mocht je benieuwd zijn naar de recensies die ik over haar boeken schreef. Klik dan hier.

Charlotte de Monchy

Het is het jaar waarin we allemaal wel wat vrolijks kunnen gebruiken. Feelgood boeken zijn daar voor mij perfect voor. Ze geven je een glimlach op je gezicht en je begeeft je even in een andere omgeving. Een Nederlandstalige auteur die zeker tot mijn favorieten behoort is Charlotte de Monchy. Wat ik zo fijn vind aan haar boeken is dat ze lekker luchtig zijn. In tegenstelling tot Colleen Hoover, blijft Charlotte juist weg van de zware onderwerpen. Ook speelt elk verhaal zich op een andere plek op de wereld af. Zo zijn we in haar boeken al afgereisd naar Bali, Engeland, Ierland en Canada. Nu we niet naar het buitenland kunnen reizen is het dus des te fijner dat we via boeken toch nog een beetje de buitenlandse sfeer kunnen ervaren! Mijn recensies van Charlotte de Monchy haar boeken vind je hier.

Ruth Ware

Een psychologische thriller tussen alle emotionele en zoetsappige verhalen door vind ik ook heerlijk op z’n tijd. De boeken in dit genre zijn boeken waar ik me helemaal in kan vastbijten. Als ze spannend zijn dan tenminste. Een thriller auteur die al best wat titels heeft geschreven is Ruth Ware. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik zeker niet al haar boeken goed vond. Maar iets aan haar schrijfstijl is zo verslavend, waardoor ik ondanks dat, toch elk nieuw boek van haar wil lezen. Bovendien kan je niet altijd pieken en jezelf blijven overtreffen. Wat ik sowieso wel heel goed vind aan Ruth Ware, is dat ze weet hoe ze een verhaal moet opbouwen. Als lezer weet ze mij altijd zover te krijgen dat ik obsessed ben met het verhaal en de personages die je volgt. Eén van mijn favoriete boeken van haar is The turn of the key die inmiddels ook is vertaald naar het Nederlands. Mijn recensie lees je hier.

Taylor Jenkins Reid

Onlangs plaatste ik nog een recensie van haar meest recent verschenen boek. Taylor Jenkins Reid is denk ik de enige auteur waarbij ik nog nooit teleurgesteld ben geweest. Elk boek dat ze tot nu heeft geschreven is uniek en dat maakt denk ik ook direct waarom ik haar boeken nooit zat ben. Ik zou haar als auteur ook niet binnen één specifiek genre kunnen scharen. Zo vond ik haar laatste twee boeken, die autobiografisch zijn geschreven (fictief) weer heel anders dan haar eerder verschenen boeken die meer richting (feel good) roman gingen. Kortom, bij Taylor is het altijd weer een verrassing wat voor verhaal je in handen hebt! Mijn recensies vind je hier.

Becky Albertalli

Het genre wat ik denk ik toch nog wel het vaakste lees, is young adult. Dit genre is ook weer te verdelen in o.a. fantasy en contemporary. Binnen deze laatste tak is Becky Albertalli één van mijn favoriete auteurs. Waarom haar boeken zo leuk zijn om te lezen is vrij simpel. Becky heeft een flinke dosis humor die ze in haar schrijven weet te verwerken, waardoor al haar boeken stralen. Dit begon al bij Love, Simon maar is ook terug te zien in de boeken die ze samen schreef met andere auteurs. Bij die boeken weet ik haar delen er zo uit te pikken. Ontzettend knap als je dat voor elkaar weet te krijgen als auteur! Je leest hier mijn recensies.

Cassandra Clare

Cassandra Clare is in het fantasygedeelde binnen het young adult genre een grote favoriet. Ik leerde haar boeken pas dit jaar kennen, maar was opslag verliefd. Zij heeft mijn kijk op fantasyboeken verandert, want ik las deze eigenlijk nooit. De kronieken van de onderwereld serie vond ik zo leuk. Dit komt voornamelijk omdat onze aardse wereld wordt verweven met de onderwereld vol demonen, schaduwjagers, vampiers en weerwolven. Het klinkt heel heftig, maar als je eenmaal begint te lezen valt het wel mee. Bovendien heeft Cassandra een verslavende schrijfstijl, waardoor haar dikke pillen van boeken me geen eens afschrikken!

Holly Jackson

Nog een subgenre binnen het young adult genre, zijn de thrillers. Deze verschillen van de gewone thrillers, omdat de personages die we volgen een stuk jonger zijn. Binnen dit genre, leerde ik dit jaar een nieuwe auteur kennen, namelijk de Britse Holly Jackson. Met Moordgids voor lieve meisjes heeft ze een hele grote doelgroep ingepakt. Deze mystery thriller zat steengoed in elkaar. Als lezer werd je echt alle kanten opgegooid in je verdenkingen op zoek naar de dader. Bovendien vind ik haar twee boeken die ze tot nu toe heeft geschreven ook echt heel spannend met steengoede plottwisten. Als je van mysteries houdt, dan zijn haar boeken dus zeker een aanrader!

Katharine McGee

En last but not least, Katharine McGee. Ook een young adult auteur die ik nog graag even wil noemen in dit lijstje. Ik heb namelijk een zwak voor Gossip Girl en alles wat daar ook maar een beetje bij in de buurt komt. Deze tv-serie heeft een speciaal plekje in m’n hart. Dit komt grotendeels doordat het zich afspeelt in mijn favoriete stad New York. Maar ook het hele wereldje wat is geschetst vind ik heerlijk om naar te kijken of om over te lezen. Katharine McGee weet dit wereldje perfect over te brengen in een boek. Met de Duizend Hoog serie die zich afspeelt in de toekomst van New York deed ze dat al heel goed. En in haar recent verschenen duologie American Royals is ze daar nog beter in geslaagd. Mocht je ook fan zijn van Gossip Girl, dan is Katharine McGee een auteur die je dus zeker in de gaten moet houden!

Zo dat waren ze. Acht auteurs die absoluut bij mijn favorieten horen. Het zijn auteurs die op mijn radar staan en waarvan ik dus goed in de gaten houd of ze bezig zijn met het schrijven van een nieuw boek. Ik hoop dat je door dit lijstje misschien ook wel een toekomstig favoriete auteur ontdekt. Of dat ik je in ieder geval heb kunnen inspireren met nieuwe boeksuggesties. Wat zijn jouw favoriete auteurs? Laat het me weten in de reacties. Misschien dat je mij dan ook weer kan inspireren!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk