Follow me:

5x boeken die mij hebben verrast

De laatste weken van 2018 zijn begonnen. Wow, wat is dit jaar snel voorbij gegaan! Ik weet dat heel veel mensen dit elk jaar zeggen, maar dit keer kan ik dit ook beamen. Er is veel gebeurd in mijn privé én werkleven. Veel veranderingen en ik ben mijn blog serieuzer gaan aanpakken. Wat eigenlijk inhoudt dat ik regelmatiger een artikel wilde plaatsen. Al met al heeft dit alles ervoor gezorgd dat het jaar voorbij is gevlogen. Een mooi moment dus om te gaan terugblikken op de boeken die ik las dit jaar. En dat ga ik de komende dagen met jullie doen!

Ik heb dit jaar namelijk 100 boeken gelezen. 100! Dit is by far een record. Tussen die 100 boeken zaten best veel verrassingen. Boeken waarvan ik van te voren niet had gedacht ze zo leuk te vinden. In dit artikel wil ik terugblikken op vijf boeken die mij het meest hebben verrast. Ik noem ze in willekeurige volgorde.

Little do we know – Tamara Ireland Stone

Title: Little Do We Know
Author: Tamara Ireland Stone
Publisher: Disney Hyperion
Release date: Juni 2016
Genre: YA contemporary
Rating: ★★★★★

Buurmeisjes en voormalig beste vriendinnen Hannah en Emory hebben al in geen maanden met elkaar gesproken. Niet sinds hun ruzie – de ruzie waarin ze allebei dingen hebben gezegd die ze niet meer terug kunnen nemen.

Ze gaan allebei hun eigen weg. Emory is druk bezig haar toelatingsbrief voor UCLA te perfectioneren en geniet van de tijd die ze nog heeft met haar vriendje Luke. Ze gaan namelijk allebei naar een andere universiteit. In de tussentijd wordt Hannah’s sterke geloofsovertuiging verstoord als haar familie’s financiële problemen aan het licht komen. 

Hoe hard Emory en Hannah ook proberen de brug van dertig stappen tussen hun slaapkamer ramen te vermijden, het lukt niet. Niet meer in ieder geval na wat er gebeurd..

Ik weet nog dat ik Little Do We Know van Tamara Ireland Stone kocht, omdat ik het boek voorbij zag komen bij Heather van het Youtube account Bookables. De cover sprak me erg aan en tja, ik heb nou eenmaal een zwak voor covers. Verder had ik eigenlijk totaal niet geluisterd waar het verhaal over ging.

Dit verhaal heeft me zo geraakt. Wat ik mooi vond aan deze twee meiden, was dat ze ondanks hun grote verschillen in persoonlijkheid, toch beste vriendinnen waren. Hannah is een meisje die alles heel goed doordenkt voordat ze actie onderneemt. Emory niet. Die doet gewoon waar ze zin in heeft. Daarnaast is Hannah met een priester als vader, gelovig opgevoed. Hoewel Emory zelf niet Christelijk is, heeft ze de geloofsovertuiging van Hannah altijd gerespecteerd. Ze ging zelfs af en toe mee naar de kerk. Hoe mooi is dat?

Meer weten over dit boek? Je leest mijn review hier.

De Selectie – Kiera Cass

Title: De Selectie
Author: Kiera Cass
Publisher: Best of YA
Release date: Juli 2014
Genre: YA dystopian
Rating: ★★★★★ 5.0

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

Maar voor America Singer is de selectie een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te graan voor een kroon die ze niet wil. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

De Selectie is een serie waar iedereen die hem al heeft gelezen, enthousiast over is. Toch trok deze serie mij totaal niet. Het klonk koningshuisachtig en daar hou ik gewoon niet zo van. Maar dit jaar leerde ik Fleur van het Instagramaccount Bluebookberry beter kennen. We kwamen erachter dat onze smaak in boeken erg overeenkomt. Zij overtuigde me ervan dat ik De Selectie echt heel leuk zou vinden. Ik besloot de serie dus een kans te geven.

En met succes kan ik wel zeggen. Ik was opslag verliefd geworden. De Selectie doet me denken aan The Bachelor op televisie. Alleen dan met een koninklijk tintje. Ik vond de eerste drie delen het leukste, omdat die om America draaien. Toch is het niet zo dat ik de laatste twee delen veel lager heb beoordeelt. Ook die twee boeken waren erg goed! Deze vijfdelige serie moet echt op je to be read lijstje, mocht je ze nog niet gelezen hebben.

Een review van het eerste deel lees je hier.

Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Title: Ik zie je op het strand
Author: Jill Mansell
Publisher: Luitingh Sijthoff
Release date: Mei 2017
Genre: Feelgood roman
Rating: ★★★★★ 5.0

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

2018 was ook het jaar dat ik voor het eerst een boek van Jill Mansell las. Ik zie je op het strand kwam vorig jaar uit en ik weet dat Jill Mansell een hele bekende schrijfster is. Haar boeken worden altijd heel hoog beoordeelt in Nederland. Waar ik vorig jaar vrijwel alleen Young Adult boeken las, wilde ik in 2018 ook de feelgood romans wat vaker oppakken. Jill Mansell leek me de perfecte schrijfster om mee te beginnen.

En dat was een hele goede keus. Wat ben ik blij dat ik haar boeken heb ontdekt dit jaar. Ik vond Ik zie je op het strand een heerlijk verhaal. Een centraal onderwerp in dit boek is de zoektocht naar ware liefde. Jill heeft dit fantastisch verweven in dit boek zonder het er te dik bovenop te leggen. Ook kenmerkend aan de schrijfstijl van Jill Mansell, is dat ze verschillende verhaallijnen door elkaar heen laat lopen. Daardoor krijg je een soort soapachtige setting. In 2019 ga ik zeker verder met het lezen van haar boeken, want er staan er echt al ontzettend veel op haar naam!

Mijn review van Ik zie je op het strand vind je hier.

Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Title: Truth or Dance
Author: Chinouk Thijssen
Publisher: Clavis
Release date: September 2018
Genre: YA
Rating: ★★★★★ 5.0

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Truth or Dance van Chinouk Thijssen heeft me heel erg verrast dit jaar. Ik ben niet zo van de boeken van Nederlandse bodem. Ik heb geen idee waarom, maar ik het trekt me nooit zo. Maar dit jaar besloot ik dat daar een einde aan moest komen. Ook Nederlandse schrijvers verdienen een kans. Truth or Dance had zo’n mooie cover die mijn aandacht trok in de boekhandel, dat ik besloot dat ik die wilde lezen.

Ik heb geloof ik nog nooit zo snel een boek uitgelezen. Chinouk trekt je vanaf de eerste pagina het boek in en vervolgens kom je er de komende paar uur niet meer uit. Als je dat als schrijfster van een thriller voor elkaar krijgt, dan verdien je naar mijn mening vijf sterren. Ik vond het verhaal naast dat het heel spannend was, ook erg fascinerend. Het is mooi om te zien hoe toegewijd je kan zijn aan je passie. Liefhebbers van Pretty Little Liars moeten dit boek zeker te weten lezen. En Chinouk Thijssen? Die heeft er een nieuwe fan bij!

Mijn review van Truth or Dance vind je hier.

The way you make me feel – Maurene Goo

boeken die mij hebben verrastTitle: The way you make me feel
Author: Maurene Goo
Publisher: Farrar, Straus and Giroux
Release date: Mei 2018
Genre: YA contemporary
Rating: ★★★★✩ 4.5

Clara Shin leven bestaat uit pranks uithalen. Wanneer dit uit de hand loopt, verplicht haar vader haar om de hele zomer te werken in zijn foodtruck. Om het nog erger te maken moet ze dit samen doen met haar grootste vijand op school Rose Carver. Dat was niet echt de zomer hoe Clara die zich had voorgesteld. Maar als je zolang met iemand samenwerkt, kom je er wellicht wel achter dat Rose helemaal niet zo slecht is..

The way you make me feel heeft me echt enorm verrast. Ik kende de schrijfster nog niet, dus ik ging er redelijk blanco in. Wat ik wel wist, was dat dit boek over een foodtruck ging. En laat ik nou dol zijn op foodtrucks! The way you make me feel is een verhaal dat gaat over vriendschap, familie en eten. HEEL VEEL eten. Ik heb dan ook abnormaal veel gegeten onder het lezen van dit boek. Je bent dus gewaarschuwd. ? Het is een vlot geschreven verhaal met veel humor.

Mijn review van dit boek vind je hier.

Er zijn uiteraard nog veel boeken die me hebben verrast, maar dit waren vijf boeken die er wel echt uitsprongen. De rest vind je terug de komende weken terug in andere artikelen over mijn best beoordeelde boeken! Ik ben wel nog even benieuwd naar de boeken die jou echt hebben verrast dit jaar. Deel het hieronder in de reacties. Wellicht kunnen we elkaar inspireren met boeken voor volgend jaar.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk