Follow me:

Boekreview: The way you make me feel

Title: The way you make me feel
Author: Maurene Goo
Publisher: Farrar, Straus and Giroux
Release date: Mei 2018
Genre: YA contemporary
Rating: ★★★★✩ 4.5

Toen ik The way you make me feel tegen kwam op Booktube, was ik direct enthousiast. Een boek dat over een foodtruck gaat, hoe awesome is dat?!

Verhaal

Clara Shin lives for pranks and disruption. When she takes one joke too far, her dad sentences her to a summer working on his food truck, the KoBra, alongside her uptight classmate Rose Carver. Not the carefree summer Clara had imagined. But maybe Rose isn’t so bad. Maybe the boy named Hamlet (yes, Hamlet) crushing on her is pretty cute. Maybe Clara actually feels invested in her dad’s business. What if taking this summer seriously means that Clara has to leave her old self behind?

Personages

Clara is een meisje, met laten we zeggen, een zeer bijzonder gevoel voor humor. Wanneer ze wordt genomineerd om prom queen te worden, is ze dan ook vastbesloten om een ongelofelijke stunt uit te halen. Wanneer haar grap uit de hand loopt, geesthaar vader haar huisarrest voor de hele zomer. Of nouja, huisarrest? Ze moet heel de zomer in zijn foodtruck werken samen met haar grootste rivaal Rose Carver. Als dat maar goed gaat!

Ik zal eerlijk zijn. Ik vond Clara aan het begin absoluut geen leuk meisje. Ik had eigenlijk medelijden met Rose. Meestal sta je aan de kant van het hoofdpersonage, maar nu leek dit niet het geval te zijn. Toch begon ik Clara gedurende het verhaal beter te begrijpen. Ik heb zeker niet dezelfde soort humor als haar, maar ik begrijp wel waarom ze doet zoals ze doet. Ditzelfde geldt voor Rose. Want eerlijk is eerlijk, zij was aan het begin ook niet miss perfect.

Tijdens haar shifts in de foodtruck, ontmoet Clara de knappe Hamlet. Ik hoor je denken: really? Ja echt, hij heet Hamlet. Ik vond die naam niet perse passend bij het personage. Ze hadden naar mijn mening net zo goed een andere naam kunnen kiezen. Ondanks dat is Hamlet een super leuke en lieve jongen. Wat ik echt heel leuk aan hem vond was dat hij altijd vrolijk is en alles met volle enthousiasme tegemoet gaat.

Schrijfstijl

Ik had nog nooit van Maureen Goo gehoord. Aangezien het een Engels boek is, vind ik dat toch altijd weer spannend. Het komt namelijk wel eens voor, dat ik er geen bal van begrijp. Niet dat ik geen Engels kan lezen, maar soms is het gewoon heel ingewikkeld geschreven. En tja, het is niet je moedertaal.. Maar gelukkig schrijft Maureen heel begrijpelijk en vlot. Ik las dit boek dan ook in een dag uit. Doordat je alles leest vanuit het perspectief van Clara, was het heel makkelijk te lezen.

Conclusie

The way you make me feel is een verhaal dat gaat over vriendschap, familie en eten. HEEL VEEL eten. En laat ik nou net onwijs van eten houden. Ik heb dan ook abnormaal veel gegeten onder het lezen van dit boek. Je bent dus gewaarschuwd. 😉 Het is een vlot geschreven verhaal met veel humor. De schrijfstijl van Maureen sprak me enorm aan en ik ben dan ook zeker van plan om haar andere boek I believe in a thing called love, te lezen! Goed, ga ik nu weer op zoek naar wat eten!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk