Follow me:

Boekrecensie: Ketting van IJzer

Title: Ketting van IJzer
Author: Cassandra Clare
Publisher: Luitingh-Sijthoff
Release date: Maart 2022
Genre: YA Fantasy
Rating: ★★★★★ 5.0

Verhaal

Alles lijkt goed te gaan in Cordelia’s leven: ze is verloofd met James, ze woont in Londen met haar vrienden en ze ziet haar vader binnenkort weer. Ook heeft ze Cortana, een legendarisch zwaard, in haar bezit. Maar schijn bedriegt: de verloving is een list, ze kan het zwaard niet aanraken zonder zich eraan te branden en er loopt een massamoordenaar rond die het gemunt heeft op de Schaduwjagers. Terwijl ze samen met haar vrienden jacht maakt op de moordenaar ontdekt Cordelia dat iedereen een geheim met zich meedraagt. Wie kan ze nog vertrouwen?

Personages

Na Ketting van Goud gaat het verhaal verder. In deel twee volgen we opnieuw Cordelia. Als je niet beter zou weten, zou je zeggen dat haar leven op rolletjes loopt. Ze gaat trouwen met James, haar vriend op wie ze al jaren een oogje heeft en ze is in het bezit van het machtige zwaard Cortana. Alsof dat nog niet genoeg is, zal haar beste vriendin ook nog eens haar parabtai worden. Maar niets is wat het lijkt. Achter het ‘gelukkige’ leventje schuilt een ietwat ongelukkige Cordelia. Haar huwelijk is een schijnhuwelijk en haar verloofde is ook nog eens verstrikt geraakt in een duister web. Daarnaast worden er allerlei onverklaarbare moorden gepleegd waar James in zijn slaap visioenen over heeft.

Daarnaast is het zusje van James, Lucie ook druk bezig met het tot leven brengen van Jesse. Het broertje van Grace. Al met al gebeurt er weer ontzettend veel in Ketting van IJzer.

Ketting van IJzer is spannend, grappig en enorm verslavend.

Schrijfstijl

Als je mij zou vragen naar mijn favoriete fantasy auteur, dan zal ik ongetwijfeld bij Cassandra Clare uitkomen. Wat ik altijd heel erg knap vind, is dat ze haar vele personages echt tot leven laat komen. Ze voelen heel echt aan en dat heeft alles te maken met de manier waarop ze worden omschreven. Als lezer voel je je onderdeel van de vriendengroep en maak je alle mooie en minder mooie momenten mee. Dit komt het beste tot uiting bij het hoodspersonage Cordelia. Ondanks dat Ketting van IJzer weer flink wat pagina’s bevat, verveelt het verhaal nooit. Ook dat is een gave van Cassandra. Om nog maar niet te spreken over hoe gedetailleerd ze de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt weet te omschrijven.

Conclusie

Ketting van IJzer is opnieuw een razend spannend deel in de Laatste uren serie. De verhaallijn is spannend en de personages zijn nog net zo interessant als in het vorige boek. Cassandra weet altijd iets verslavends mee te geven aan haar boeken. Eenmaal een boek van haar gelezen wil je alles lezen en kijk je net als ik reikhalzend uit naar het vervolg! Ketting van IJzer is wederom een dikke aanrader. Zeker voor de schaduwjager fans!

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Benieuwd naar mijn recensie over het eerste deel in deze serie Ketting van Goud? Klik dan hier.

Huis van aarde en bloed

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk