Follow me:

Nu op Videoland: Liar

Het is alweer even geleden dat ik een recensie deelde over een film of serie. Daar wil ik verandering in gaan brengen door vanaf nu meermaals per maand wat kijktips met je te delen. Zeker nu we aan huis gebonden zijn, kan een film kijken of een hele serie bingen, fijn tijdverdrijf zijn. Zo kijk ik zelf onlangs het eerste seizoen van de thriller serie Liar op Videoland.

Verhaal

In de Britse BBC serie Liar volgen we Laura Neilson (Joanne Froggatt). Ze is lerares op een middelbare school en net gescheiden van haar ex-man. Vanwege haar werk, spreekt ze af en toe ouders van haar leerlingen. Zo ook Andrew Earlham (Ioan Gruffudd). Andrew is hartchirurg en weduwe nadat zijn vrouw vijf jaar geleden overleed. Zijn zoon voedt hij nu alleen op die hij  ’s ochtends op school afzet. Daardoor ziet hij Laura regelmatig en al snel is duidelijk dat er een aantrekkingskracht is tussen de twee.

Daarom besluiten ze op date te gaan. De date verloopt gezellig en van het een komt het ander, waarnaar ze bij Laura thuis belandde. De volgende dag is Andrew al vroeg vertrokken. Hij moet werken en vertelt enthousiast over Laura aan zijn collega’s. Laura daarentegen wordt alleen en verward wakker in haar bed. Zij heeft de avond daarvoor heel anders beleeft en beweert dat ze is verkracht door Andrew Earlham.

Cast

Nu vind ik het verhaal alleen al genoeg reden om de serie te kijken. Maar als je nog niet overtuigd bent, dan doet de cast en dan voornamelijk Ioan Gruffudd dat wel. Ik kende deze acteur nog niet, maar na wat googlen kwam ik erachter dat hij al heel wat films en series op zijn naam heeft staan. Zo speelde hij o.a. in de TitanicFantastic Four en speelt hij op dit moment in de serie Harrow. Naast dat ik hem heel goed vind acteren in Liar, is het ook nog eens een onwijs knappe verschijning. Het is dus zeker geen straf om naar hem te kijken. Ook al wordt hij in zijn rol beschuldigd van verkrachting. Oeps.

Conclusie

Ik heb inmiddels het eerste seizoen al afgekeken en ben net begonnen aan het tweede, tevens laatste seizoen. Het uitgangspunt van deze serie was voor mij reden genoeg om Liar te kijken en zorgde er ook voor dat ik niet kon stoppen. Voor de kijker is het heel lang niet duidelijk wie de waarheid spreekt. Wat ik heel goed vond van de makers, is dat ze voor de rol van Andrew zo’n knappe en vriendelijke man hebben uitgekozen. Ik betrapte me er zelf op tijdens het kijken dat ik me om die reden gewoon niet kon voorstellen dat hij echt schuldig zou kunnen zijn. Ongeacht of hij dat uit eindelijk wel of niet blijkt te zijn. Er gebeuren wel een aantal dingen die de geloofwaardigheid van de gehele situatie doen afnemen. Maar ik heb alsnog erg genoten. Als je zin hebt in een spannende serie met de nodige drama, dan raad ik je Liar absoluut aan. Seizoen 1 en 2 zijn nu te zien op Videoland.

Mijn beoordeling:  ★★★★✩ 4.0 sterren

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk