Follow me:
2018

5 boekreleases waar ik naar uitkijk in 2018

Gelukkig nieuwjaar lieve lezers! Hebben jullie een fijne oudejaarsavond gehad met familie en/of vrienden? Bij mij gaat het feest vandaag gewoon nog even door met een nieuwjaarsborrel met de familie. Ik ben zo benieuwd wat 2018 ons gaat brengen! Wat ik in ieder geval al wel weet, is dat er een flink aantal nieuwe boeken uitgebracht gaan worden. Vandaag op 1 januari, deel ik met jullie de boeken waar ik zelf erg naar uit kijk.

From Twinkle, with Love van Sandhya Menon

Uitgeverij: Simon & Schuster
Publicatie datum: juni 2018
Genre: YA Contemporary

Aspiring filmmaker and wallflower Twinkle Mehra has stories she wants to tell and universes she wants to explore, if only the world would listen. So when fellow film geek Sahil Roy approaches her to direct a movie for the upcoming Summer Festival, Twinkle is all over it. The chance to publicly showcase her voice as a director? Dream come true. The fact that it gets her closer to her longtime crush, Neil Roy—a.k.a. Sahil’s twin brother? Dream come true x 2.

When mystery man “N” begins emailing her, Twinkle is sure it’s Neil, finally ready to begin their happily-ever-after. The only slightly inconvenient problem is that, in the course of movie-making, she’s fallen madly in love with the irresistibly adorkable Sahil.

Je hebt in 2017 vast wel gehoord van het boek When Dimple met Rishi. Misschien heb je het zelfs al gelezen. Het is namelijk een boek die enorm is gehyped en mede daardoor erg populair was onder de YA lezers. Ik las hem nog net op de valreep van 2017 en vond het een onwijs schattig verhaal. Het is zeker geen verhaal met enorm veel spanning, maar het is gewoon een onwijs schattig liefdesverhaal. Ik verwacht eigenlijk net zoiets van Sandhya’s nieuwe boek die in 2018 uitkomt. Het lijkt me een heerlijk boek om te lezen in de zomervakantie op een strandbedje!

#3 De Royals van Erin Watt

Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein
Publicatie datum: maart 2018
Genre: YA Contemporary

Let op: Als je deel één en twee nog niet hebt gelezen in deze serie, bevat onderstaande samenvattende tekst spoilers.

Ella heeft haar hart verloren aan Reed, de aantrekkelijke bad boy van de steenrijke familie Royal. Ondanks al zijn rotstreken gelooft ze in hem. Maar zelfs voor overlever Ella zijn de problemen van Reed en zijn vier broers op zijn zachtst gezegd een uitdaging.

Reed gaat voor Ella door het vuur. Maar om zijn eigen leven en daarmee dat van Ella te redden, moet hij zijn dubieuze verleden achter zich zien te laten. Kan hij dat? En lukt het hen om de geheimen van hun families voor eens en voor altijd te ontrafelen?

Het boek waar ik misschien nog wel het meeste naar uitkijk dit jaar is deel drie in de verslavende en passionele serie De Royals. Volgens mij heb ik de eerste twee delen in twee dagen gelezen. Ik vond dit echt een heerlijke serie waarin rijkdom en macht een rol spelen. Een aanrader voor de liefhebbers van Gossip Girl. Als je deze serie nog niet hebt gelezen, dan raad ik je aan mijn review te lezen over deel 1 om vervolgens direct daarna naar de digitale boekhandel te gaan om de eerste twee delen te bestellen. Als je nu begint, kun je in maart direct doorlezen in deel 3!

#2 Love & Luck van Jenna Evans Welch

Uitgeverij: Simon & Schuster
Publicatie datum: mei 2018
Genre: YA Contemporary

Addie is visiting Ireland for her aunt’s over-the-top destination wedding, and hoping she can stop thinking about the one horrible thing she did that left her miserable and heartbroken—and threatens her future. But her brother, Ian, isn’t about to let her forget, and his constant needling leads to arguments and even a fistfight between the two once inseparable siblings. Miserable, Addie can’t wait to visit her friend in Italy and leave her brother—and her problems—behind.

So when Addie discovers an unusual guidebook, Ireland for the Heartbroken, hidden in the dusty shelves of the hotel library, she’s able to finally escape her anxious mind and Ian’s criticism.

And then their travel plans change. Suddenly Addie finds herself on a whirlwind tour of the Emerald Isle, trapped in the world’s smallest vehicle with Ian and his admittedly cute, Irish-accented friend Rowan. As the trio journeys over breathtaking green hills, past countless castles, and through a number of fairy-tale forests, Addie hopes her guidebook will heal not only her broken heart, but also her shattered relationship with her brother.

That is if they don’t get completely lost along the way.

Herinner je het boek Liefde & Gelato nog van Jenna Evans Welch? Je weet wel, dat boek over ijs, pizza en nog veel meer ijs in Italië? Goed nieuws, want Jenna heeft een vervolg geschreven die in 2018 uitkomt in het Engels. Tot nu toe heb ik nog geen berichten gehoord over een publicatiedatum in Nederland helaas. Dit boek verteld het verhaal van Addie, de beste vriendin van Lina waarover Love & Gelato gaat. Jenna heeft gezegd dat Lina ook zeker nog voorbij gaat komen in het vervolg, dus ik kan niet wachten om dit boek op m’n TBR te zetten voor de zomervakantie!

Nooit meer van Colleen Hoover

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Publicatie datum: maart 2018
Genre: New Adult

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

Ik ben groot fan van de boeken van Colleen Hoover. Zo las ik al 9 november, Maybe Someday en Without Merit. Het zijn new adult boeken, wat betekent dat ze voor een iets oudere leeftijd zijn geschreven dan waar young adult boeken voor geschreven zijn. Hoewel ik 25 ben, en nog steeds met veel plezier YA lees, zijn de personages uit new adult boeken rond dezelfde leeftijd als ik ben. Rond de 25 dus. Een leuke afwisseling dus!

#3 The Towering Sky van Katharine McGee

Uitgeverij: Harper Collins 
Publicatie datum: augustus 2018
Genre: YA sci-fi

It’s New York City, 2118.

In Manhattan’s glamorous thousand-story supertower, millions of people are living scandalous lives. Leda, Watt, Rylin, Avery, and Calliope are all struggling to hide the biggest secrets of all, secrets that could destroy everything, and send their perfect worlds toppling over the edge.

Because every rise has a fall.

Het laatste deel in de Duizend hoog serie komt er dan eindelijk aan! Wat heb ik hier naar uitgekeken. Mocht je de eerste twee delen nog niet hebben gelezen, dan kan ik je die weer zeker aanraden als je een fan van Gossip Girl bent. Omdat deze serie zich afspeelt in het jaar 2118, is het een sci-fi boek. Maar de sci-fi elementen in het boek zijn maar lichtelijk aanwezig. Ik vind het vooral gewoon een spannende YA! Net zoals in Gossip Girl zijn er een aantal personages die we volgen. Leda Cole, verslaafd aan alcohol, Eris Dodd-Ranson, Rylin Meyers, het meisje die haar moeder verloor en voor haar zusje moet zorgen, Watt Bakradi, een techgenie en Avery Fuller, hét perfecte meisje. Alle personages hebben geheimen en al gauw wordt duidelijk dat hun leven in de duizend hoge toren, niet zo perfect is als het lijkt.. Ik schreef over de eerste twee delen al een review.

Natuurlijk komen er in 2018 nog veel meer boeken uit. Maar dit zijn toch wel een aantal van mijn favorieten waar ik enorm naar uitkijk. Naar welke boeken kijk jij uit dit jaar? Laat het me weten in de comments. Misschien heb jij ook nog goede tips voor mij? 🙂

Volg je me al via Bloglovin? Ik zou het leuk vinden als je dat wil doen. Zo ben jij als eerste op de hoogte als ik een nieuwe blog plaats. Klik op het hartje rechts bovenaan de pagina. Dankjewel!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk